újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Mobiltelefon vásárlása ...

Látogatók száma: 82

Nem értem miért jó a Telefon Társaságoknak az ,ha az ügyfél ingyen vásárol náluk Munkáltatói igazolás ,kereset nélkül telefonokat?Mi abban nekik a kifizetődő,ha az ügyfél nincs miből kifizesse a vásárolt készüléket?...

Nem most kezdődött el az ,hogy nem kell befizetni telefon vásárlásakor semmi összeget és ezt sorban vannak akik ki is használják.Vásárláskor nem néznek utána annak sem ,hogy az illető dolgozik - e ,rendelkezik -e keresettel.Mindenkinek adtak ,aki bement és átadta az igazolványát.Az sem számít ,hogy éppen gyermekek mennek hozzájuk a vásárlás céljával.Nem egy "banda " ezt a lehetőséget kihasználta . Hontalanokat,fiatalokat beszéltek rá a vásárlásokra.Rendőrség,de a Média is foglalkozott ezzel a témával.Szinte már mindenki hallott erről a lehetőségről,még sem tettek ellene semmit ,hogy ezt a lehetőségeket megszüntessék.Nem most kezdődött ez el,mégis még mindig akad akiket rá lehet beszélni arra ,hogy bemenjenek és a nevüket adják a vásárlásokkor,majd kihozzák a készülékeket.Telefon Társaságoknak ez meg egy lutri.Vagy bejön,vagy nem.
Ha bejön,nyertek egy üzletet,de ott van az a lehetőség is ,amikor nem jön be.

Egy ideig nem megy a számla sem.A Családtagok nem is tudnak meg semmit egy darabig,de aki vásárolt,ő is nyugodt ,hiszen nekik azt szokták mondani ,hogy ők majd kifizetik az esetleges számlákat.Nekik csak a készülék a fontos és hogy valaki megvásárolja nekik a saját nevükön,mert ők valamiért nem kaphatnak. Vannak ,akik ezt el is hiszik.
Gyanútlanul bemennek a Telefon Társaságokhoz és megveszik a saját nevükre a készüléket ,majd átadják azoknak ,akik beküldték őt vásásrolni....
Milyen vásárlás az ,ahol nem kell fizetni és még számlákat sem küldenek egy idő után ?
Ki az ,aki ezt el is hiszi?
Én azt gondoltam ,hogy ilyen emberek nem léteznek,pedig vannak.Nem is kevesen.
Akik nyugodtak voltak otthon,hogy őket nem érheti semmi probléma,nem lehet őket beterhelni,egy napon megkapták a számlát.Azt hitték rosszul látnak.Eleinte nem tudták elképzelni milyen számláról lehet szó?Nem is foglalkoztak vele,félre tették.
Aztán jöttek a többi számlák ,majd a felszólítások.Akik nem mentek be megbeszélni mit lehet ilyenkor tenni,azokhoz még a Végrehajtó is ment.
Egy ismerősöm fia is így járt.A Szülők teljesen kikészültek ez miatt idegileg.A számlák egyre nagyobb összegekkel mentek hozzájuk.Nem volt mint tenni,megfogták a gyermekük kezét és szépen bevezették oda ,ahol vette a készüléket a gyermek valakiknek. Nagy sokára sikerült a gyermeküket rábeszélni arra ,hogy közösen menjenek be és érdeklődjenek,hogy mi lehet ez.Addig a számla értéke már elég nagy volt ,mire sikerült bevinni a gyermeket ,mert nélküle tehetetlenek voltak a Szülők. Ott elmesélték nekik,hogy le lehet tiltani a kártyát ,de fizetni kell tovább havi 6000 Ft-ot.A Szülők kétségbe voltak esve.Nehezen élnek így is meg,mert kevés a bevételük.
A gyermek még tanuló,nincs keresete.A Szülők finanszíroznak mindent ,akik amúgy is nehezen élnek ,hiszen Rokkant nyugdíjat kapnak .Mind a két Szülő súlyos beteg.Nehezen tudják a gyerekük tanulásához biztosítani azt ,ami ahhoz szükséges.Erre még ezt a számukra nem kívánt vásárlást is nekik kell kifizetni. Kinek másnak,mint a Szülőknek,ha már a gyermekük nem keres.
Telefonkészülék nincs ,nem is látta a gyermek sem ,csupán csak vásárláskor.Nem is telefonált vele ,mégis ott volt a híváslista ,amit bemeséltek ,hogy majd ők fogják rendezni ,akik megvetették a készüléket a gyermek nevére.
Ez jó lecke volt neki.Tanulhatott belőle .A baj ott kezdődik ,hogy hiába beszélünk szinte naponként erről már régóta,mégis mindig lehet találni valakit,aki ennek a vásárlásnak bedől.
A Telefon Társaság is jól járhat ,hiszen valaki mégis csak fizethet feléjük,ha sikerül valamelyik Családtagot rábeszélni a fizetésre .Érdekli is őket ,hogy közben ki tudja merre van az a készülék ?A lényeg az volt ,hogy abban a pillanatban sok vásárlójuk akadt,csináltak sok üzletet.Netán ha meg nem tudnak fizetni?Több embernek adnak munkalehetőséget,akikre abban az esetben lesz szükség ,ha behajtásra kerül a sor.
Nagyon jól ki van dolgozva minden.
No ,de mi van olyankor ,ha a készülék nincs meg ,de nincs is aki kifizesse a Telefon Társaság fele az esetleges számlákat?Mi van olyankor,ha mondjuk a gyermek nem dolgozik,de a Szülők sem tudják vállalni a fizetéseket ,gyermek nevén semmi nincs ,nem tudnak végrehajtani semmit?
A számlák értéke meg csak nő a kamatokkal együtt.Egy nagy körforgás alakul majd ki .
Bíróság ,Végrehajtás sikertelensége,esetleg teljes kikészülés idegileg a Családoknak.
Mi lesz ennek a vége ?
Mindig akad egy újabb és újabb vásárló ennek ellenére....

A cikket írta:

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Igen ez így van ! Némelyik telefont feltételek nélkül is ki lehet hozni..
" Csak vigyék"
én vennék, de a Telenor például csak 26 éves korig ad, röhej, nekem van egy régi ócska a fiam az mindig a modernet veszi, de ilyenről nem hallottam,hogy bemegyek és adnak minden nélkül.Hihetetlen.
nem is tudtam, hogy ilyen létezik. dombon ülő kutya legyek, ha akad valaki, aki rá tud beszélni, hogy vegyek neki egy telefont.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: