újabb események régebbi események további események
14:04
Ilona módosította a cikkét
14:03
Ilona új cikket töltött fel
13:40
Juhász András Géza új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
08:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:50
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
08:49
Tündér módosította a naplóbejegyzését
10:10
Htesiesere regisztrált a weboldalra
13:30
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
09:20
Új cikk került fel a weboldalra
21:17
Virág módosította a cikkét
18:34
Ilona új cikket töltött fel
10:49
Black Ice módosította a cikkét
10:41
Black Ice új cikket töltött fel
08:07
Új cikk került fel a weboldalra
04:31
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
04:28
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
16:10
Juhász András Géza módosította a cikkét
15:19
Juhász András Géza új cikket töltött fel
11:22
jennaPuh regisztrált a weboldalra
06:23
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába

Modernizálás

2019. július 10. - Látogatók száma: 38

Már régebben felvetődött bennem a gondolat, de a hőség miatt dögrováson voltam és elveszett valahol az agytekervényeim között. De tegnap elmentem a fürdőbe és úgy felfrissültem, hogy bármilyen nagy harci tettre kapható lettem. Ez pedig nem más, mint a modernizálásom!
Képzeljétek, a multkor telefonon beszélgettem a barátnőmmel és kérdezte, mit csinálok éppen? Mondom -a konyharuhákat főzöm ki, kimosom, hipózom...Szokásos tevékenységem úgy 30-40 éve, két-három naponta. Azt mondja, mennyire egyformán gondolkodunk, ő is ezt csinálja....
Hát ilyen hosszú idő óta e téren most nyílt ki először a szemem. Milyen bugyuta az ember( vagy csak én)! Ha kinyitom a szekrényajtót, jóformán a fejemre esik a sok új konyharuha, én meg itt állandóan ezt a hármat kezelgetem, ami már soha nem lesz hófehér, bárhogy is hipózom.
De most vége! Kidobom őket, jöjjenek az újak! Újak? Azt sem tudom már, hány évesek, csak éppen nem használtam közülük egyet sem. De most modernizálok!
Mondanom sem kell, a törülközökkel is így vagyok.A szebb napokat látott frottír törülközömből már csak a szövés-szálak látszanak, miközben szintén a szekrényben ott sorakoznak a gyönyörű, vadiúj törülközők.Tehát a használt törülközőktől is elbúcsúzom.
Nem tudom,a fiatalság nagyrésze ismeri-e azt a szót, hogy stafírung? Ezek a törülközők, konyharuhák, terítők, ágyneműk nagyrésze a stafírungomoz tartoztak.Azaz a férjhez menni készülő
lányok addig nem mondták ki a "boldogító igen"-t, amíg stafirunggal nem rendelkeztek.(Anno, az én ifjúkoromban) És a terítőkről nem is beszélve! Kedveseim, én végig horgolam, hímeztem, kötöttem, varrtam az ifjúságomat. No, nem mondom, hogy néha nem ráztam a rongyot a Béke mozi melletti kerthelyiségben a lovagjaimmal, de a szabadidőm fő kihasználása mégis a fenti tevékenységek jegyében folyt.
A multkor valamilyen apropóból az egyik kedves, fiatal ismerősömet meg akartam ajándékozni eddig használatlanul itt heverő hímzett és horgolt terítővel. Nagyon szabadkozott, kiderült , hogy most vett egy nagy csipkés műanyagterítőt az asztalra,-a férje meg közben el is tünt, merthogy nem szimpatizál a hímzett-horgolt tertőkkel, ők ilyeneket nem használnak.
Hát így állunk,-muszáj modernizálódni, haladni a korral...
Ez aztán végképp' betett nekem, úgyhogy keserűségemben előszedtem az egyik herendi porcelán étkészletemet, amit szintén nem használtam, mióta a család megfogyatkozott. Fogom én kanalazni a műanyagtálkában hozott" valamit visz a víz" levesemet és a káposztáskockát? Majd a porcelán-tányérból, ennyi kijár nekem...
Szóval kidobom a használt konyharuhákat, törülközőket. De mégis: inkább kiviszem a kertbe, gazolás után jó lesz még bennük megtörülközni...
/BI/

A cikket írta: Ilona

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: