újabb események régebbi események további események
23:08
L. Alexa módosította a cikkét
23:07
L. Alexa új cikket töltött fel
22:38
Új cikk került fel a weboldalra
22:36
Új cikk került fel a weboldalra
22:03
Ilona módosította a cikkét
21:53
Ilona új cikket töltött fel
21:34
Yolla új cikket töltött fel
19:59
L. Alexa új cikket töltött fel
16:09
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:26
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
10:37
Yolla új cikket töltött fel
21:33
L. Alexa új bejegyzést írt a naplójába
21:18
Új cikk került fel a weboldalra
16:41
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
16:39
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
16:17
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
18:59
L. Alexa új cikket töltött fel
14:33
Yolla új cikket töltött fel
11:37
Tündér módosította a naplóbejegyzését
11:37
Tündér módosította a naplóbejegyzését

Nappalok és éjszakák… (Játékra)

2018. október 28. - Látogatók száma: 19

Havazás, Óraátállítás, Szerelmes, Temperamentum, Türelem

Elnézem azt az asszonyt, akiben még most is hogy buzog a tettvágy és legszívesebben magam is csatlakoznék hozzá, ha valami nem tartana vissza. Majdnem képes feltámasztani bennem a szunnyadó tenni akarást, a tisztaság utáni igényt, csak azért, hogy megmutassa a sok tohonya, rest, igénytelen, rendetlen szemetelőnek, kukaedény mellé dobálónak, lehetne ezt másként is tenni. Seprűt ragad, és ezerrel lapátol. Hatalmas lendülettel, fáradhatatlanul szedi össze és dobálja bele a kuka mellé rakott, nem odavaló szemetet, hogy újra rend és tisztaság uralkodjon a placcon.

De nem azt látja benne a mihaszna, amit én, ami ezzel valójában az eredeti célja, hogy nevelni, tanítani próbál még most is. Csak elképzelni tudom, hogy a ma nyugdíjas tanár milyen temperamentumú lehetett hajdanán, amikor még a nebulókat tanította a rend szeretetére. Ma sem esik le az ujjáról a karikagyűrű, hogy megmutassa, de nincs semmi foganatja. Ezeknek a felnőtt egyedeknek a megregulázása már hiábavaló erőlködésnek, időpocsékolásnak tűnik, mert olyan ez, mint a frissen lehullott hó, ami hamar elolvad, esetleg egy kiadós havazás képes csak órák múlva is maradandóvá, tartóssá tenni. Ha nem követi újabb tenni akaró, nyoma sem marad a rendnek, és szép lassan elfogy a maradék türelem is.

Még mindig a szokásaim rabja vagyok, mégsem úgy képzeltem el ezt az éjszakát, hogy pontban éjjel három órakor az időátállításnak köszönhetően azzal szórakoztassam magam, hogy visszatekergessem az óra mutatóját. Ráérek majd szembesülni vele akkor, ha majd felébredek, mert hasamra süt a nap, de mostanában valahogy nem csak az álom kerül el, de még a gondolataimból is sikerült kitörölnöm a szerelmes emlékeimet, bármilyen csábítónak is tűnhetett egykoron, engem a dolgoknak ezen haszontalan része már nem tud elvarázsolni.

Béke, nyugalom és csend honol kertváros népére, csak egy célját tévesztett, vagy nagyon is célzott vízzel és cigarettacsikkel teli hamutartó tartalma landol az utca kövén, mely nyomában már csak a csikk marad, hogy reggel, amikor kikönyökölök az ablakomon, ne tűnjön olybá, hogy már megint nem történt semmi különös az éjszaka.

A cikket írta: Zséva

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: