újabb események régebbi események további események
16:36
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:01
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:20
lumsefoGopy regisztrált a weboldalra

Őszi séta (Játékra)

Látogatók száma: 36

Megadott szavak: kavics, kontroll, kenyér, kutyasétáltatás, kulipintyó

Vasárnap délután.Ebéd utáni pihenő.Csak a kiskutyának van kedve ugra-bugrálni. Kata úgy véli,ideje a kutyasétáltatásnak.Ragyogó napsütéses idő van egyébként is,jó lesz egy kis mozgás.
Mihelyst kezébe veszi a hámot,a kutya már izgatottan készülődik,úgy ugrál alig tudja ráadni.Csak sikerül annyira lenyugtatni a jószágot,hogy hámmal,pórázzal felszerelve végre elindulhatnak.
A kutya boldog izgalommal nekilódul és vágtázna ha lehetne,de visszatartja a póráz és a gazdi parancsszava.Szimatolva halad elől és mennek a megszokott úton,nem zavarja se füves út,se kavics, örül a picinyke szabadságnak.Gazdája közben elgondolkodik:-esedékes lenne a kontroll,be kellene jelentkeznie az orvoshoz-majd eszébe jut hogy bizony kenyeret is venni kell reggel,mert a párja nem fog ráérni.A másnapi teendők szervezésén jár az esze.
Gondolataiba merülve követi a Picúrt és észre sem veszi hogy már az utca végén járnak,ahol a gyerekek örömére egy félig meddig lebontott ház,afféle kis kulipintyó árválkodik.Itt szeretnek játszani a lurkók ez a képzeletbeli várkastély,aminek mindig más az ura,aszerint melyikük a követelőzőbb,hangosabb,vezér egyéniség.Kata elmosolyodik magában és visszagondol saját gyerekkorára.Milyen is a gyermeki fantázia.Egy ócska kis kulipintyót is képes várnak látni és védeni fakarddal,és persze a királykisasszony sem hiányozhat,nem kell más csak anyának egy régi ruhája,ami földig ér a kis királykisasszonynak és készül sajátkezűleg papír korona is és megy a játék sötétedésig.Akkor minden hős lovag és ifjú hölgy hazavonul vacsorázni.Este már nem jó móka a romos épület.A homályba mindenféle szörnyet képzel egy gyermek és félelmetessé válik a nappali játszóhely.
Miután a kutya mindent körbe szimatolt és a dolgát is elvégezte,hazaindulnak.A nap máris lemenni készül.Rövidebbek a nappalok.Kicsit fázósan összehúzza magán a kiskabátot és igyekeznek az otthon biztonságos melegébe.Picúr kifáradva elhever,gazdája lábánál a számítógép asztal alatt. Kimozogta magát,most már nyugton van.

A cikket írta: Anyu

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: