újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Találkozás egy régi Ismerősömmel ...

Látogatók száma: 65

Régóta ismerem őt .Kedves,vígkedélyű nő volt mindig,akit mindig nagyon kedveltem....

Ültem a váróteremben ,közben olvasgattam.Belemerültem az olvasásba.Nem figyeltem semmi másra.Kis idő elteltével éreztem ,hogy valaki közvetlen mellettem foglalt helyet. Nem emeltem fel a fejem ,tovább olvasgattam.Egyszer csak kis idő elteltével valaki megfogta a kezem ,majd rám köszönt.Felemeltem a fejem és a hang irányába néztem.Ő ült ott mellettem. Elnézést kértem azért ,hogy addig nem vettem észre azt ,hogy ő ül mellettem.Nagyon fiatalos még mindig,pedig elmúlt már 60 éves is.Szemein látszott az ,hogy zaklatott.

Örömmel odahajolt hozzám és megpuszilt ,majd mesélni kezdett.Kérdezte ,hogy emlékszem -e mit mesélt még valamikor régebben a lányáról ,annak gyermekeiről ,vőjéről?
Mondtam neki ,hogy igen ,emlékszem.
Ennek már 2 éve ,kezdte el ő ,hogy elkezdődött közöttük a pereskedés.Mindig nagyon ragaszkodott lányához pici korától fogva ,de a házassága a férjével már az elejétől fogva nem volt jó.Akkor a gyermek miatt maradtak mégis együtt.Azóta ebben a házasságban él még mindig, ami lassan 45 éve tart.Azóta boldogtalan.A férje állandóan kötekedik vele .Anyagilag is teljesen külön élnek egymástól.A férjnek van másik kapcsolata ,de azt már nem tűri el ,hogy neki is legyen.Ahhoz ,hogy ebben a számára nem jó házasságban meg tudjon maradni ,elmondása szerint gyermeke adott mindig erőt neki .A lánya nagyon szerette az apját.Gyermekéért feláldozta a boldogságát. Neki is lehetett volna alkalma egy másik kapcsolatra ,de gyermeke miatt a férjét választotta inkább amikor fiatalabb volt ,a gyermeke apját.Azóta elszállt az idő.Közben a lánya is ellene fordult.Nincs hova mennie ,nincs senkije,kevés a pénze ahhoz ,hogy mindent egyedül újra tudjon kezdeni,de a korban is benne van már .Elmúlt már 60 éves. Így elmesélte ,kiszolgáltatott lett mindenki számára.
A lány megnőtt ,családja lett ,gyermekei.Ő végig mellette volt ,segítette őket mindenben.Sokat dolgozott ezért.A gyerekekre is sokat kellett akkoriban vigyáznia.Szívesen tette ,hiszen az unokáit is szerette nagyon.A Családja volt a mindene.Jó volt a viszony közöttük.
Egy napon megváltozott minden.
A lánya elvált , egy új kapcsolatot kezdett a jelenlegi élettársával,aki sem őt ,sem a lánya gyermekeit nem viselte el .Mivel ezt nem tűrte el,nagyon megromlott a vővel a viszonya ,aki az anyja ellen uszította lányát.Nagyon megromlott a lányával ezért a kapcsolata.Unokákat sem engedték el hozzá,ami őt nagyon bántotta.Lánya egyre durvábban kezdett viselkedni ,beszélgetni vele.Az élettárs sokszor fogyaszt alkoholt .Mesélte ,hogy ekkor meg nagyon agresszív a lányával ,de az unokákkal is.Nem egy esetben állítólag bántalmazta is az unokáit is ,akik hozzá menekültek ilyenkor és panaszkodtak neki.Nem akartak vissza menni az anyjukhoz ez miatt.Ő helyet biztosított nekik és gondozta őket ,majd hivatalos helyre fordult segítségért.-Ennek már 2 éve.Meséli tovább.Azóta tart a pereskedés a lányával ,vőjével együtt a gyerekekért ,mert szeretné őket onnan kiemelni,de hiába,mert még semmit nem tudott elérni.
A lánya nem foglalkozik akkor sem vele ,de nem is segít neki ,ha ő beteg.Egyáltalán nem tartja vele a kapcsolatot,de ha az apja megbetegszik felhívja és követeli tőle azt ,hogy gondozza meg.Teljesen kiszolgáltatottnak érzi magát és sokszor van már úgy ,hogy nincs kedve semmihez.
Beszélgetést abbahagyta egy picit , szomorúan maga elé nézett,majd megszólalt.
Más irányba terelte a beszélgetést,közben tekintete a távolba nézett .
Van egy ismerőse ,akinek viszonya volt a vőjével.Ott sokáig nem beszéltek ,majd kibékültek a lány meg az anya.Rám nézett,majd megkérdezte . Milyen dolog ez ? Én azt feleltem ,hogy én is hallottam már nem is egy hasonló esetekről.Ő ilyent soha nem tenne.
Folytatta szomorúan,fájdalmakkal teli a beszélgetését .
Nem békül ki a lánya vele,pedig hiányzik neki nagyon és ő ezt nagyon szeretné .....
Elhallgatott. Sokáig szótlanul nézett maga elé,majd ismét megszólalt.
Betegségéről kezdett beszélni.Az állandó szédülésekről ,de nem találnak nála semmit.
Mondtam neki ,hogy biztosan kiborult idegileg ennyi év után.Eljött az idő ,hogy ne mindig másokkal foglalkozzon ,hanem végre önmagával.Éveken keresztül mindig másokon segített.Rengeteget dolgozott.Menjen valahova kikapcsolódni.Mesélte ,hogy valamikor járt kirándulni ,de már erre sincs pénze.Olyankor tudott beszélgetni ,de már oda sem mehet a férje miatt .Most őt kell gondoznia.Elvárja tőle ezt is,pedig valamikor azt mondta ,hogy ő ezt soha nem fogja megtenni ,de ha beteg ,nem tudja mégsem megállni.Hogy tudná megállni ?Amikor mindig mindenkinek csak segített.Pont a gyermeke apjának ne segítsen?
Közben ahogy várakoztunk ,szólították.Nehezen ment el tőlem. Szomorú szemekkel rám nézett ,gyorsan átölelt,megpuszilt,majd azt mondta , köszönöm szépen ,hogy beszélgettél velem.Vigyázz magadra.
Minden jót kívántam én is neki,ami remélem teljesülni fog és végre nyugodt ,boldog élete lesz ennyi év után.
Megérdemli...

Anyai sorsok...
Egy Anya ,ha megszüli gyermekét ,soha nem tudhatja , felnőttként miként fog vele szemben viselkedni az a gyermek ,aki apróként még mosolygós ,kedves természet volt és akkor még igaz szeretettel ölelte ,az anyját.Egy igazi anyának a gyermeke mindig a gyermeke marad a szíve mélyén még akkor is ,ha csúnyán megbántja az anyját.
Amíg él ,anya marad ,mert annak született.Igazi Anyának...

A cikket írta:

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia Léna!!!!! Nagyon szép cikket írtál!!!!!!! Szomorú, és tanulságos!!!!! Örülök, hogy olvashattam! Puszi: Monic
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: