újabb események régebbi események további események
09:16
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
18:37
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
05:51
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
17:36
Boschzer regisztrált a weboldalra
08:38
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
15:26
Black Ice módosította a cikkét
13:09
Anyu válaszolt egy szavazásra
12:17
Black Ice új cikket töltött fel
07:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:19
gvali válaszolt egy szavazásra
06:42
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
06:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
16:43
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
15:06
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
06:10
Tündér módosította a naplóbejegyzését
06:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
23:49
Garminzchg regisztrált a weboldalra
20:45
Fortressnhm regisztrált a weboldalra
21:56
Sightegb regisztrált a weboldalra
19:00
Ilona új bejegyzést írt a naplójába

Ünnepi fények / Játékra /

2018. november 22. - Látogatók száma: 36

A játék öt szava a következő: Parketta, Fantasztikus, Megérte, Orgonista, Hitelkártya,

Csillagok fénye elhalványul a távoli messzeségben, ahogy a hajnali zajok egyre ütemesebben hallatják magukat.
Éjszaka ura pihenni tér és vele a sok- sok álom ellibbenve hazatér. Csak az elmét zaklató rémálmok, mik tombolva ujjonganak, s nyomasztó pillanatok emlékképei villóddzanak halványan, olykor- olykor felderengve.
Zokogó lélek meggyötörten és fáradtan ébred a valóság hazájában. Az ágyból kiszállva, mezítelen talpak simulnak a parketta felületéhez.
Újabb nap veszi kezdetét: hangulatingadozások. Szinte sorrendben feltörő érzelmei így előbukkannak. Rutin feladatok következnek, bár az étkezés elmaradása fel sem tűnő tényezőként mindig jelen van.

Házból kilépő, kopogó cipők köszöntik a macskaköves utcákat, ahol hajdanában fantasztikus pillanatok és élmények tették gazdaggá a tanulóként eltelt éveket. Aprócska csintalanságok definiálták a felhőtlen időszakot. De középiskolából kikerült fiatalok önfeledt szórakozásait a felnőttévállás kisebb nagyobb buktatói is jellemezték. Ki így, ki úgy fogadta a különböző rá zúdult ingereket.
Főhősünk élete hirtelen megtorpant, és maga előtt, egy mélyen tátongó szakadékot rajzolt a tehetetlenség nyomasztó súlya. E nehéz teher cipelése megtépázta, az egykor oly hatalmas életvidámságát. De, a mai nap valamit tartogatott számára.
A képzelet felidézi az akkor történteket, közben az arcizom halvány mosolyt csal a fiatal lány arcára. Megtorpanva nyugtázza, hogy a csodás élményeket megérte megélni, és szíve mélyén szépségükben elraktározni. Így is tett, pontosan egy évvel ezelőtt:
Nózit csiklandozó sült gesztenye illata terjeng a hűvös téli levegőben. Kicsit arrébb fahéj és szegfűszeg aroma vegyül a légtérben. Lassan, de biztosan keveredik a forralt borok aromájának fátyolként utat törő, kellemes illatával. Tudniillik, kezdetét vették a karácsonyi kirakodóvásárok világszerte. Ilyenkor színes fényruhát öltenek a kirakatok, fák, utcák s terek.
Nézelődő emberek kíváncsian szemlélik a kínált portékákat. Kicsit arrébb, egy orgonista megszállottként játssza az ünnepi dallamokat. Így ráhangolva a vásárló és nézelődő tömeget a közelgő adventi készülődésre és az azt követő egyik legnagyobb keresztény ünnepre, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Ezt az emberek, a szeretet ünnepének is nevezik.
Magányosan andalogva haladó lány figyelmét hirtelen felkelti az előtte vásárló néni ügyetlensége. A termék árát készpénz fizetésével egyenlíti ki, miközben a hitelkártya kiesik a tálcájából. A fiatal hölgy lehajol és felveszi a földön landolt bankkártyát. A néni felé hajolva gyengéd hangon megszólítja:
- Elnézés, el tetszett ejteni a kártyáját.
Az idős hölgy kikerekedett szemekkel nézett a mellette álló személyre. A meglepettségből pár pillanat múlva feleszmélten rátekintett, majd hálásan köszönte meg a becsületességet.
A lány szívét mérhetetlen boldogság járta át. Szinte repdesett örömében. Amilyen borzalmasan kezdődött a napja, annak ellenére estére beköszöntött lelkébe a béke és nyugalom. Gondolatai, már nem a múlt rémségein kattogtak. Valami megmagyarázhatatlan erő kerítette hatalmába, mely egyre sodorta vissza és vitte előre a megkezdett helyes ösvényre. Újra voltak álmai és céljai. Bár sejtette, nehézségek mindig lesznek. De kitartó akaraterővel, tenni akarással és tettekkel elérhető közelségbe kerülnek, az egykoron megálmodott elképzelései.

A korai sötétedés és a friss levegő együttes hatása lehetett? Nem tudta pontosa leírni az érzést, de megérintette. Szülővárosában újra élte gyermekkorának egyik meghatározó eseményeit. Szülők és gyerekek kapcsolatát. Lelke mélyén tudta, átértékelődött számára minden.
Sejteni lehetett, ám biztos nem volt benne, hogy az elveszettnek hitt szerelem bekopogtat szíve ajtaján. Karácsonyi fények pazar eleganciával szórták színes fényüket és hirdették a közelgő ünnepet. Boldogság csillaga elégedetten mosolygott a lányra…
2018. 11. 22.

Ilpaki
Szerzői és minden jog fenntartva!
Kép: internet https://pixabay.com/hu/portr%C3%A9-bokeh-f%C3%A9nyek-l%C3%A1ny-n%C5%91k-1130382/

A cikket írta: Ilpaki

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: