újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Az én kis kertem a panelban

Látogatók száma: 66

Falusi származású leány vagyok, és ahogy beköltöztem a városba, a "sziklakertbe", azon nyomban törtem a fejem, hogy hogyan tudnám a környezetem zöldebbé, barátságosabbá tenni.

Panel házban lakom, de nem akartam teljesen megvonni magamtól a vidéki élet nyugalmát és szépségeit. Nagyon hiányzik, de szeretek a városban is élni. Mind a kettőnek megvannak a maga szépségei és hátrányai.
Kezdődött minden egy kis növénykével. Őt diffenbachiának hívták. Gondozgattam, szeretgettem, nagyra nőtt és szépen sokasodott. Ajándékba is kaptam virágokat, a főnököm fokföldi ibolyája, a munkatársaim hibiszkusza és még sorolhatnám a növény gyűjteményemet. Azóta nagyon sok virágom lett és nem győzöm a szeretteimnek ajándékozgatni például a tavasszal szétültetett növényeket. Nem túl sok a hely és azt sem akarom hogy a növények uralkodjanak a lakásban. Persze az erkélyen is vannak növények, ott csípős paprikákat nevelgetek, amikre nagy gondot fordítok, őket minden reggel és este locsolgatom ha meleg van és hetente kapnak egy kis tápoldatot is. 2 hónapja vetettem el a magvaikat egy balkonládába, amit megtöltöttem virágföld és kerti föld keverékével. Azóta már szét lettek ültetve, már termett egy paprika. Most még nagyon szépek, nem tudom hogy mi lesz velük, most, ez évben próbálkoztam először ilyesmivel.
Szeretem a növényeket, megnyugtatnak és örülök ha látom hogy a kezem nyomán milyen szépek és egészségesek, de az a legszebb amikor csodaszép virágaikat kibontják és ezzel a lakás központi helyét kapják meg. Sokkal jobban szeretem a cserepes növényeket mint a vágott virágot, a vágott virág hamar élettelenné válik míg a növényeim (persze ha nem évelők) még hosszú évekig örömet okoznak nekem a szépségükkel.

A cikket írta: fszabina26

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Még anno.. ezer éve, mikor bérházban laktunk, nekem olyan gondjaim voltak, hogy ha kellett egy kis kapor, vagy petrezselyemzöld, hová menjek.Aztán megoldottam, virágládába ültettem snidlingtől kezdve borsikáig mindent.
A felettem lakók csak lestek, aztán hozzám jöttek, ha kellett valami, aztán mivel ez ferőző, ők is elkezdték. Volt, aki odáig jutott, hogy nagy műanyag zsákot töltött meg földdel, kilyulaszgatta, középre beletett egy kilyukasztott csövet, azon keresztül locsolta. Még epret is ültetett bele, volt egy két tő paradicsom is. Csodájára jártunk.
ötletes, nagyon!
grat.
:)
Mindig értékelem ha valakinek vannak sajátos ötletei :).Neked ez a paprika jó ötletnek tűnik :),és egyedi!
Én is csak a cserepes és kerti virágokat szeretem! De örülök, ha valaki úgynevezett panelba is megtalálta zöldvirágokba vetett örömét és igen ezt így kell! nem lakunk egyforma helyen, de mindennek megvan előnye és hátrány! Ha te neked így jó, tedd még szebbé és jobbá és persze a változásokat oszd meg velünk is! orsolya
Nem szeretem én sem a vágott virágot, hiszen megöljük azzal hogy levágjuk. Amikor virít a vázában nekünk, voltaképpen a haláltusájában gyönyörködünk. :(
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: