újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Mennyire szeretjük az egynyári növényeket!

2010. június 2. - Látogatók száma: 26

Én személy szerint igen, nagyon!

A tél vége felé mindig azon gondolkodom, hogy vajon mikorra látunk zöldet, színeset. Én nagyon szeretem a vidám természetes színeket, a fák virágzását, kis virágok előbújását.

Jót tesz, mikor elérkezünk oda, hogy kitehessük kedvenc virágainkat, magot ültethessünk, palántázhassunk. Nekem ez kikapcsolódás is.

Szeretem a muskátlit, mert a nyári nagy meleget is jól bírja, de a petúnia, árvácska is a kedvencem. De bármelyik jöhet, a kertészetekben mindig szétnézek és ha látok valami olyat, megveszem. Otthon első dolgom beültetni és kirakni a megfelelő helyre.

Sajnos pl. a muskátlikat nem tudom teleltetni, nem maradnak meg!

Magról nem igazán ültetek, inkább palántákat, mert a magokról való ültetés nem volt eddig sikeres. Lehet, hogy a hely, a föld nem tudom.
De az fix, hogy ilyenkor ablakokba, erkélyeken, teraszokon és kertekben a színes virágok nemcsak szépek, hanem az embereket is jobb kedvre derítik. Én a kopár kerteket nem igazán szeretem, bár időm kevés van, mégis a lehető legjobbat próbálom kihozni.

Nagyon szeretem még a mézvirágot és a kertet szegélyező apró büdöskét, igénytelenek és még is szépek, nekem a kutyustól is elvannak. Nem kell örökké locsolgatni sem.

Ahogy látszik, nagy természet imádó vagyok, ha lehetne minden időmet kint tölteném. Ezért kedvenc időszakom tavasztól - őszig tart, amíg ezt megtehetem. A telet kevésbé szeretem, amúgy fagyos is vagyok és kopár minden, ja és söpörhetem a havat állandóan.

Persze, mindenkinek ebben is meg van a kedvenc időszaka, mint a virágokban. Ültessünk minél többet, tegyük szebbé otthonunkat és környezetünket!
Hiszen, jót tesz testnek és léleknek is!

A cikket írta: Orsolya

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. november 20. 20:32
Ginesz! nekem még eddig nem sikerült teleltetnem a muskátlikat, pedig nagyon akartam, de valahogy nem maradtak meg. De most megpróbálom, hát ha sikerülne mégis. Pusszancs Orsolya
2010. június 3. 00:23
A muskátlinak nem kell sok, hogy át tudd teleltetni. Olyan hely ahol nem fagy meg, az sem baj, ha csak 0 fok van. Le kell csipkedni ahogy elvirágzik,ás szárad el a levele kicsire, és néha a meglocsolni. Ha tavasszal kiteszed, akkor egy hét után olyan nagy és virágos, mint másnak a nyár középére amekkorára meg tud nőni egy palánta. Te 2 hónap előnyt kapsz:-))Húsvétkor szoktam kitenni és egy-két hét után már nagyon szép.
2010. június 2. 22:37
Nagyon kedves kis cikk ez is!:-) Ha vannak esetleg saját készítésű fotóid,pl. kertről, kutyusról és van kedved, azzal is érdekesebbé teheted a cikkeidet, ha feltöltesz egyet - egyet melléjük. Nagyon örülünk mindenki saját fotójának..-)

pussz,
Tündér:-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: