újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Új otthon

Látogatók száma: 37

Most is Ő ébredt fel előbb. Nézte alvó emberét. Erwin arca ki volt simulva. Lassan Ő is ébredezni kezdett és kinyitotta a szemét. A szürke szempár azonnal Julit kereste, és elmosolyodott, amikor megtalálta.
- Jó reggelt szerelmem!- Juli is jókedvűen nézett rá. - Maradj, hozom a kávét!
Azzal kiugrott az ágyból és lement a konyhába. Amíg a kávé lefőtt, Juli kilépett a teraszra, és szemügyre vette a kertet. Elhanyagolt volt, a burjánzó gaztól nem látszott, hogy ott valaha virágok nőttek. Éjjel esett az eső, és a talaj sáros volt. A lány rálépett az egyik kőkockára, de az, vele együtt elsüllyedt a latyakban! Juli meglepetten állt, bokáig a sárban. A kocka teljesen eltűnt a lába alatt.
- Most mit tegyek?- morfondírozott magában.
Állt a sárban, a hálóinget, amit magára kapott felemelte a térde magasságáig, és a lábait nézte.
- Ha visszalépek a teraszra, minden csupa sár lesz!
A felmentő sereg a konyhán keresztül érkezett! Erwin elmarkolta Julit a hóna alatt, és egy rántással kiemelte a sárból. A lány papucsát elnyelte a latyak.
- Vártam a kávét, de nem jött- nevetett a férfi.- Nem tudtam, hogy fogságba estél!
A lány lógott az ölelésében. A lábait felhúzta, amíg a férfi a fürdőszobába vitte. Ott a kádba állította, majd a zuhannyal leverette a lábáról a sarat. Utána kivett a fürdőszobaszekrényből egy másik papucsot Julinak. A lány belelépett. A lába körülbelül a papucs feléig ért. A férfi lábára méretezett lábbeliben a lány úgy lépkedett, mint aki hétmérföldes csizmát kapott. Addigra Erwin a papucsát is kibányászta, de azt el is lehetett dobni, mert teljesen elázott a latyaktól.
- Na, majd veszünk másikat, ennek már nem sok hasznát veszed! – azzal a szemétbe dobta a hányatott sorsú lábbelit.
Juli az ablakból nézte a kertet.
- Virágokat fogok ide ültetni, meg bokrokat! Oda a fal mellé, meg veszünk nagy cserepeket, és abba meg pálmát fogok tenni. Az a fal szélvédett, meg fog maradni.
Erwinnek a lány otthoni kis terasza jutott az eszébe. A virágok, amiket Juli ott tartott, mind meghálálták a lány gondoskodását, és pazarul virágoztak a szivárvány minden színében. Nyáron, nagyon kellemes volt estefelé ott üldögélni.
- Szabad kezet kapsz! – mondta Julinak. A lány rámosolygott, majd visszafordult a kert felé.
- Ide a terasz széléhez egy kis korlát is kellene!- gondolkodott.
Egy kis mediterrán kert képe jelent meg a szeme előtt. Erwin a keze ügyébe csúsztatta az időközben elkészült kávét.
- Itt nem messze van egy nagy piac. Árulnak mindent, ami egy kerthez kell. Ott láttam olyan nagy olaszos cserepeket is - jegyezte meg a férfi.
Amikor Olaszországban nyaraltak, meghívást kaptak, Erwin néhány ügyfelétől is, aminek eleget is tettek. A lány, már akkor irigyelte őket a szép kertekért, a vidám hangulatért, ami ezeket, a meghívásokat jellemezte. A fák alatt az árnyékban eltöltött vacsorákat, kellemes olaszos temperamentummal fűszerezett vidám beszélgetéseket, az életet hanyag nemtörődömséggel élő olaszokat már akkor is irigyelte!

A cikket írta: Babenko

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Mosolyogtam ezen az idilli képen amit elém varázsoltál!
Köszönöm!:)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: