újabb események régebbi események további események
15:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:29
DlYqhrRSVfi regisztrált a weboldalra

Csak játékosan!

Látogatók száma: 42

Az erdő szélén álló vadászházban, a kitörni készülő vihar elől bemenekült emberek ülnek félkörbe az egyik oldalfalhoz ragasztott nyitott, kormos kandallót. A barátságos tűz pattogva lobog, miközben árasztja a meleget. Az emberek melegedés közben jobb híján különféle történetekkel szórakoztatják egymást. Az idő lassan halad, és az időközben besötétedett tájon a kitört vihar egyre félelmetesebben ropogtatja a vadászház eresztékeit. A lobogó tűz furcsa groteszk árnyékot vet a tűz körül ülőkre, akik csendben, érdeklődve hallgatják a soron következő mesélő szavait.
- Azt mindnyájan tudjátok, hogy én nemrég óta kerültem ide ebbe a társaságba, közétek! Azt azonban nem tudjátok, hogy hányatott életem során merre jártam, és mit csináltam! Kőrbe jártam a fél világot, bebarangoltam Tibet misztikus tájait, voltam már kínai szakács, és voltam elefánt hajcsár Indiában! Eljutottam Afrikába is, - mint idegenlégiós! Ott aztán átéltem háborút, kiképzési borzalmakat, olyanokat, amiket elképzelni sem tudtok! Sok mende-monda kering a légióról, és biztosíthatlak benneteket, hogy amit csak hallottatok róla, az mind igaz! Szörnyűségek, meleg, por, legyek, és vér mindenütt! A légiós mindent kibír, mindenkin segít, ha kell, akár az élete árán is! Parancsokat teljesít, és soha sem kérdőjelezi meg annak értelmét! Megy, ha menni kell, és énekelve vonul a halálba!
Az emberek csendben, tágra nyitott szemmel hallgatták a mesélőt, csak egy kétkedő alak szólt közbe:
- Ejnye, Tiborom! Te sosem jártál Afrikába! Ezeket te, mint olvasó-szerkesztő, a munkád során olvastad! Azért szívesen hallgattunk, az alatt is telt az idő!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Szia, Emillio!

Fantáziád hibátlan!
Bár te sem jártál AfrikábaN.

Pusszantalak: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: