újabb események régebbi események további események
14:42
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:32
KEZfdOvrpnTMlA regisztrált a weboldalra

Hópihe történetek: Macska-rom (I.)

Látogatók száma: 32

Hópihe a macskánk középkorú, fehér cica volt. Az hiszem elég lusta macska. Szeretett a szobában pihengetni. Az biztos, hogy soha egy egeret sem fogott a háznál!
Anya és apa második nászútra utazott, anya szerint most volt rá pénzük. Engem a nagyi gondjaira bíztak, hogy vigyázzon rám. Nem igazán érettem miért is vagyok én "gond", akire a nagyinak vigyáznia kell, hisz már harmadikos vagyok, példás a magatartásom!
A nagy készülődésben valahogy Hópihe kimaradta a "Mit is kell még tenni?"listánkról. Ott felejtettük a lakásban.
Később rájöttem, hogy ennek két oka is lehetett. Az egyik, hogy mos is szép csendben szunyókált, fel sem tűnt senkinek, hogy ott van. A másik oka pedig, hogy egyszerűen elfelejtettük, de azt gondolom, hogy ez anya és apa dolga lett volna, hisz ők a felnőttek.
Hópihe unalmában nagy munkába kezdett. Rendbe tette a szobát! Ráugrott a faliképekre, mindegyiken hintázgatott, míg végül a képek szép sorban lepotyogtak a falakról és összetörtek. Felugrott a szekrényre, majd egyikről a másikra ugrándozott. Hopp! Annyi lett minden vázának, dísz- és emléktárgynak, amik az útjába kerültek. Ott volt még a "nagyon-nagyon drága", sokba került fotel és kanapé. Na, azt rakta csak igazán rendbe! Olyan szépséges mély csíkos mintázattal látta el a huzatokat, hogy bármelyik tervező megirigyelhette volna. A falakt itt-ott lábpárna-lenyomatokkal díszítette, és néhány helyen eltüntette a falfestéket.Az utóbbi esetre ötletem sem volt, hogy hogy is csinálhatta. Talán lenyalta a falfestéket? Rejtélyes!
Olyan volt a szobánk, mintha természeti katasztrófa következett volna be, mondjuk egy iszonyatos erejű földrengés, vagy éppen egy óriási szélvihar tette volna tönkre.
Az biztos, hogy Hópihe kemény munkát végzett: Macska-rom, kiírhattuk volna a lakás ajtajára.
Mindez akkor derült ki, mikor nagyival két nap múlva átmentünk virágokat locsolni.
Nagyika csak jajgatott:
- Mit szól majd anya, apa? Hogy tehették ezt? Nem figyelnek semmire!
Kérdezem én, ki is az, akivel gond van, kire is kell vigyázni? Hát a válasz egyértelmű volt számomra a látottak alapján.
Persze nagyi is megértem, mert már öreg. Mégis anya miatt, aki még most is az ő kicsi lánya, nekiláttak nagypapával rendet tenni a lakában.
Hópihe ez idő alatt elégedetten nyújtózkodott kipárnázott kosarában. Olvastam a gondolataiban:
-Megfeledkeztetek rólam? Ennyit jelentek számotokra? Hé, én is családtag vagyok, itt élek veletek! Remélem most már tudjátok!
Ezt követően Hópihe a családi nászút hátralévő idejét nagyiékkal és velem töltötte.

Elgondolkodtam: Hópihe igazán nem sok emlékezetes dolgot tett, csak lustálkodott, de mindig is szerettük és most is szeretjük, mégis csak a mi macskánk!

(Kép forrása: Internet)

A cikket írta: Clara62

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: