újabb események régebbi események további események
02:46
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:30
Virág módosította a cikkét
09:20
Virág módosította a cikkét
08:21
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:09
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:47
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:02
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Pinokkió módosította a cikkét

A vak tyúk szeme 12. rész

2014. január 18. - Látogatók száma: 47

Pakolászik Nándi a Hunguest Hotel Palota Lillafüred kétágyas szobájában. Öt éjszakát, négy teljes napot töltöttek a patinás szállodásban és igazán jól érzeték magukat, csak akkor lett keserű Nándi szájíze, amikor kifizette a számlát, amely fogyasztással együtt kettőszázötvenhatezer forintra rúgott. Tudta, hogy egy fő szállásköltsége egy napra közel huszonegyezer forint, mégis, így egyben kifizetni, komoly érvágás.

Rebeka még elment a fodrászhoz, nem is érti, mihez kell a friss frizura, amikor minden perc számít, mert valóban megy Berlinbe, délután négykor indul a gépe és időben akar felérni Pestre, mert előtte még néhány dolgot szeretne elintézni. A kongresszus csütörtök reggel kezdődik és a záróünnepség vasárnap délelőtt lesz, így a délutáni géppel már jöhet is haza.

Hiába mondta Rebekának, hogy ne a hármas autópályán menjenek, a lány ragaszkodott ehhez az útvonalhoz. Tudta, hogy felesége lemegy az apósához, de arra nem számított, hogy a szeretője éppen a feleségével kakaskodik az autópályán és az anyósülésen meglátja őt Lilla. Hét éve házasok, és nem büszke rá, hogy még mindig abban a másfél szobás lakásban laknak, amelyet felesége kapott az apjától, ráadásul az apósa fizette a lakásrezsit Lilla munkába állásáig. Bercike megszületésével teljes lett a család és Lilla kitűnő anya, gondos feleség, egyetlen rossz szót nem mondhat rá. A gyereknevelés mellett elvégezte az egyetemet, soha nem panaszkodott, hogy nem bírja tovább, pedig minden áldott éjjel neki kellett felkeni a fiukhoz, mert Nándinak kellett a pihenés, hogy másnap teljesíteni tudjon a munkahelyén.

Rebeka holmijai szanaszét hevernek a szobában, legszívesebben bepakolná a bőröndbe, mert sürget az idő. Pontosabban csak őt sürgeti az idő, Rebeka kényelmes és önző, csak magára figyel. Ha öt percen belül nem jelenik meg, hív egy taxit és intercityvel utazik.
Kopogtatnak, de csak a szobalány jön ágyneműt cserélni, nyomában a takarítónő, mert tízkor érkezik az új vendég.

Nándi mérgében felkapja a bőröndjét és lemegy a recepcióra. Mázlija van, éppen most érkezett új vendég, aki taxival jött és a taxis megkockáztat egy negyedórás várakozást, hátha akad utasa.

Süt a nap és a lehúzott ablakon kellemes illatot fúj be a szél. Nándi mélyeket lélegzik, magának sem meri bevallani, de örül, hogy így alakul a dolog, mert elege van Rebekából. Szeretője szexuális kultúrája meglehetősen magas, ám érzéketlen minden másban.

Lehetséges, hogy Lilla nem ismerte fel? Miért ne lehetne, hiszen egy villanás volt az egész és felesége gondos vezető, nem kalandozik el a figyelme az autóban. Ám az is igaz, látszólag nem figyel, de mindenre emlékszik, a legkisebb momentumra is.
Berlinben az lesz az első, amint elhelyezkedik a szállodában, hogy felhívja a feleségét és Bercike is nagyon hiányzik, hátha vele is tud néhány szót váltani.

- Ha nem haragszik, uram, egy pillanatra megállok a Győri kapunál, a fiam Pestre megy és átadok neki egy csomagot.
- Nem gond, én is oda megyek.
- Ha gondolja, elviszi magát, mert gyakorlatlan a vezetésben és aggódom, ha egyedül ül a kocsiban, de nem tudtam lebeszélni róla.
- Kifizetem az utat, nem kérem ingyen.
- Ugyan, hagyja csak. De egyet ígérjen meg nekem! Átveszi a vezetést, ha nem boldogul Ferkó!

Ferkó tizenkilenc éves és a sebesség megszállottja. Mire felérnek az autópályára, már kétszer is lefotózzák őket.
- Sokba kerül neked ez az út! Ha egyáltalán felérünk! Veszélyesen vezetsz, és nem tudsz előzni sem! Akkor térj vissza a saját sávodba, ha a megelőzött autó lámpáját látod a visszapillantóban.
- Jó, most te is oktatsz! Tudod mit? Vezess te, nekem úgysincs gyakorlatom, csak apámat akartam bosszantani.
Nándi tempósan vezet, ám nem megy bele egyetlen csínybe sem.

A repülőtéren vesz néhány újságot, azok elterelik majd a figyelmét, gondolja Nándi és az egyik kávézóban gyorsan megiszik két pohár konyakot. Legalább ötször kereste Rebeka. Kikapcsolja a telefonját. Senkivel sem akar beszélni.

Vass Nándor harmincéves családapa, okleveles gépészmérnök, senkivel sem akar beszélni! Főleg nem a szeretőjével! A főnökével sem, aki jó szokásához híven, este keresni fogja, hogy valóban Berlinben múlatja az időt, vagy még mindig a szeretőjével hetyeg. Felhívhatná az apját, csakhogy az öreg Vass azonnal meghallaná a hangján a konyak hatását és tisztességesen megkapná a magáét.

A vámosok kibontatják vele a bőröndjét, és átforgatják a benne lévő ruhaneműket. Az egyik hangosan felnevet, s Nándi nem érti, min lehet ilyet-jót szórakozni? Tetszenek neki a tiszta gatyái, ingei, zoknijai, vagy a sötét öltönye, melyet majd a megnyitón és a záróünnepségen visel? Az aktatáskáját is átnézik, bár abban semmi mosolyognivalót sem találhatnak, csak az előadásának német nyelvű leírását, valamint a cége prospektusait, melyekkel a saját fejlesztésű ipari kazán előnyeiről kívánják meggyőzni a kollégákat, hátha kapnának nagyobb volumenű megrendelést, mert a hazai piac haldoklik. Nem kicsit, nagyon.

A repülőút alatt mégsem az újságokat olvassa, hanem az előadását nézi át. Dolgozik fejében a konyak, leöblíti egy pohár sörrel, az meg felkorbácsolja gyomrában a kávét. Egész pontosan egy óra huszonegy percet szenved, ennyi a repülőút.
Elpakolja a hivatalos iratokat és előveszi a Vállalkozók Lapját, melynek második oldalán RENDSZERESEN MEGLOPTÁK A CSALAMÁDÉVÁRI VÁLLALKOZÓT címmel egész oldalt betöltő cikk jelent meg az apósáról, melyet egy Lúdtoll nevezetű újságíró jegyez. Tévedés kizárva, mert a cikkhez tartozó fotón az apósa és a felesége vigyorog.
A cikk azzal indul, hogy rendszeresen meglopták dr. Tomori Nagy Géza vállalkozót, melyben vélhetően különélő felesége, Bella asszony is szerepet játszott. Az elmúlt három évben mintegy tízmillió forintos kár keletkezett a sertéstelepen és közel ugyanannyi a marhatelepen. Az alkalmazott munkások aktívan közreműködtek a sikkasztásban, melynek eredményeként feltehetően egy bűnbanda értékesítette az előzeteses számítások szerint, több mint háromszáz vágósertést és a háromezer liter tejet. A bűnbanda egyik tagjának megbízottja és a sertéstelep éjjeliőre ennek az áldozata lett. Sem a rendőrkapitány, sem az ügyészség képviselője nem kíván nyilatkozni az ügyben, a folyamatban lévő nyomozás érdekében, mindössze annyi tájékoztatást adtak, hogy néhány napon belül letartóztatások várhatók.

Dr. Tomori Nagy Géza nem veszítette el vállalkozó kedvét, átszervezi és korszerűsíti a telepeket, továbbá lecseréli a teljes személyi állományt. Ebben segítségére lesz leánya, Vassné Tomori Nagy Lilla, közgazda, aki a fővárosi munkahelyét hagyja ott a vidéki gazdálkodásért és édesapja helyetteseként a napi munka irányításában és a tervezett, de e cikkben nem említett, nagyszabású beruházás pénzügyi hátterének biztosításában is kiemelt szerepet vállal.

A cikk utolsó egyharmada Csalamádévár és környéke gazdasági helyzetével, a harmincszázalékos munkanélküliséggel, valamit az ott élők erkölcsi normáival foglalkozik, hol egzakt formában, számokat, adatokat citálva, hol pedig pikírt megjegyzésekkel tűzdelve.

Zárásként visszafogottan, de egyértelműen úgy fogalmaz a cikkíró, hogy a csalamádévári vállalkozó példaként szolgálhat a magyar vállalkozók többségének, mert nem hátrál meg a nehézségektől, sőt, további befektetésekkel növelni tervezi az érdekeltségét, munkát biztosítva a környezetében élőknek.

Nándi egy pillanat alatt kijózanodik! Lilla leköltözik az apjához Bercikével együtt?! Akkor neki annyi! Ebből válás lesz, és neki mennie kell a lakásból. Vége az aranyéletnek! Költözhet Rebekához, ha sikerül neki megmagyaráznia a szállodából történt angolos távozását!

A berlini szállodában, ahol valamennyi kongresszusi résztvevőt elszállásolnak a vendéglátók, a svájci és finn kollégák már várják Nándi érkezését, mert a kazánról korábban e-mailben már értekeztek vele, s mielőbb szeretnének a magyar cég ajánlatáról minél többet megtudni, kötetlen formában, fehér asztal mellett. Azonnal lecsapnak Nándira, ezért sem a feleségének, sem a szeretőjének nincs szegénynek érkezése telefonálni, és sanyarú helyzetét ecsetelni, mert éjjel kettőkor kerül ágyba, meglehetősen elázva. Nem az esőtől, hanem a finom sörtől.

Folyt.köv.

A cikket írta: Yolla

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

2014. január 19. 00:18
Kedves Yolla!

Ez is jó volt! Várom a folytatást!

Pussz: emillio
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: