újabb események régebbi események további események
08:13
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:53
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
16:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Agycirkusz

2017. február 21. - Látogatók száma: 46

- Huba bá’, - feltehetek egy találós kérdést? - Te csak ne Hubabázz engem, … - te, … te Tóbi! - Bocsika! …. Akkor Huba szaki, - feltehetek egy találós kérdést? Az idős csoportvezető megadóan legyintett, majd sóhajtva megszólalt: - Persze, fiam!

Pont kilenc órát mutatott a lakatosműhely faliórája, ahogy a nagymutató a tizenkettesre ugrott. Szinte varázsütésre elcsendesedett a műhely, melyben addig zajos munka zajlott. A dolgozók magukhoz vették az otthon már előre becsomagolt reggelijüket, és kitódultak a füstös hideg műhelyből a gyár udvarára, azért, hogy amíg a reggelijüket fogyasztják, addig is átjárja őket a tavaszi napsütés jótékony melege.

Mindenki oda ült, ahol éppen helyet talált. Tóbiás, - hóna alatt az ételhordó dobozzal, utolsónak hagyta el a műhelyt. Ahogy körülnézett, meglátta a többiektől kissé külön ülő csoportvezetőjét. Lassú nyugodt léptekkel odasétált, és mellé telepedett. Ölébe vette az ételhordós dobozát, melyben, mint mindig, az édesanyja által készített, és egyenként szépen becsomagolt szendvicseit hozta. Az egyik szendvicset kivette a dobozkából, és miután félig lehúzta a csomagolását, - nagyot harapott bele. Aztán odafordult a főnöke felé, és megszólalt.

- Huba bá’, - feltehetek egy találós kérdést?
- Te csak ne Hubabázz engem, … - te, … te Tóbi!
- Bocsika! …. Akkor Huba szaki, - feltehetek egy találós kérdést?
Az idős csoportvezető megadóan legyintett, majd sóhajtva megszólalt: - Persze, fiam!
- Fekete, és fehér levelei vannak, - mi az?
-??? - Nem tudom!
- Néger postás!
- Hülye!
- Ez igaz, - de nem is csoda, mert a néger postások között nagyon ritka az értelmes! Pláne, hogy őket nem is a gólya hozza!- mondta Tóbiás, és várta a hatást.
- Hanem?- kérdezte egyre nagyobb érdeklődéssel az öreg szaki, mert ez a Tóbiás gyerek mindig fel tudta kelteni valamivel a figyelmét.
- Hát, a holló! A nagybátyám ősi postásnemzetségből származik, és Ő mondta nekem, hogy a postások címerállata az a rohadt nagy fekete madár! Rá is van festve a postaládájukra! Hogy mire való ez az úri flanc? Megy a rongyrázás! Bezzeg, ha eljön hozzánk látogatóba, akkor két pofára zabálja a fánkokat, - állítólag csak azért, hogy ránk ne romoljon! Mindig előre bejelenti, hogy mikor érkezik, erre az anyám rögtön nekiáll fánkot sütni, mert azt nagyon szereti az ő kis postás öcsikéje! Nem is értem, hogy miért szereti annyira a fánkot, hiszen az rendőr kaja! Ezt mindenki tudja!
- Nem nagyon vagy te oda a nagybátyádért, - ugye?
- Ugyan miért is kellene szeretnem azt, aki eleszi előlem a fánkokat?
- De hiszen te sem vagy rendőr, - mégis szereted a fánkot?!
- Szerintem a fánk szeretete genetikailag kódolva van bennem! Egyébként először én is rendőr akartam lenni, de amikor elmentem felvételizni a rendőriskolába, akkor elzavartak!
- Miért? Nem volt nálad elég fánk?
- Ott azt mondták nekem, hogy túlképzett vagyok nekik! Csak rontanám az átlagot! Menjek inkább postásnak, mert az is egyenruhás szakma! Amikor megkérdeztem, hogy ez, hogy is van? Csak egyen van ruha? Erre kikergettek, és megígérték, hogy legközelebb rám eresztik a kutyákat!
- Erre te mit csináltál?
- Hát mit csináltam volna, - elszaladtam!
- És hová mentél?
- Tönkre mentem! Ezért aztán eljöttem ide dolgozni, hogy egy kis pénzt keressek! De már látom, hogy rossz helyre jöttem, mert még a betevőmet sem kerestem meg! Pedig mindenhol kerestem!
- Dolgozz többet, - jobban élsz! Ez így egészséges!
- Á, - ez csak duma! Hát, ha a dolgozás olyan egészséges lenne, akkor a munkát miért nem a betegekkel csináltatják? Akkor már inkább a paranormális jelenségekkel fogok ezen túl foglalkozni! Már nekem is megy a kanálhajlítgatás! Tisztára olyan vagyok, mint az Uri Geller! Legutóbb amikor kanalat hajlítottam, azért némi hiba csúszott a dologba! A kanál kicsúszott a kezemből, és elszállt, - pedig azt nem is akartam! Arra gondolok, hogy Geller-t kapott! Sajnos sokat kell még gyakorolnom! Pedig erősen koncentralizálódtam! Még a varázsszót is kimondtam, mint a Geller: - Múúkoggy!
Erről jut eszembe: - Főnök szaki! Mi az: piros, és árt a fogaknak?
- ??? Nem tudom Tóbikám!
- Hát mi lenne, - a tégla!
- Na, most már menj a…. a műhelybe vissza, mert lejárt a reggeli idő!

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. február 21. 15:45

megtekintés Válasz erre: emillio - 2017. február 21. 10:07

Kedves Cathy!

Örülök, hogy olvastál, és ennek hangot is adtál!
Téged, - mint az egyetlen rajongómat a kettőből,
kérdezlek: Nem érzed űgy, hogy ami sok, - az sokk?
Az már biztos, hogy nem kevés! (:-D)

Pusszantom a szemüveged: emillio

Kedves Emilio.

Nem, nem erzek semmit.
Oromet szereztel az irasoddal, ezert gondoltam, hogy megosztom veled ezt az oromet.

Szemuvegem pedig egeszen felvidult!
2017. február 21. 13:54
Szia, Emillio!
Tetszett a kis történeted! Számomra nem is a humoros volta volt a nyerő, bár az sem elhanyagolható. Hanem az, hogy a Tóbikának sok baja lesz még az életben. mert kicsit más, mint a többiek, nem teljesen azonosan látja a világot az öreg szakival és a többiekkel. Azaz ki rí a "tömegből", ami ugye sosem könnyü.De vannak ilyen emberek, ő még fiatal, van ideje "betörni".
Mást ne mondjak, van az FB-én egy csoport, amit nagyon szeretek. Itt az a szokás, hogy az adminok felváltva minden nap esténként "megmondják", nekik aznap melyik vers tetszett a legjobban. Mindenki lájkol, hogy nekik is. Én is!. De valamelyik nap nekem nem az a vers tetszett a legjobban és az általam tetszett vers alá kommentként ezt meg is írtam.Nahát, másnap aztán az admin "kiosztott", bár nevemet nem említette. Kérdem én, ki tiltja meg, hogy kifejtsem a véleményem? A viták elkerülése végett hallgattam, de én ezt nem tartom korrekt dolognak. Elnézést, hogy ez most itt kijött belőlem, de tipikus eset, hogyha valaki kicsit másként lát, annak megissza a levét...

Pussz, Ilona
2017. február 21. 10:07
Kedves Cathy!

Örülök, hogy olvastál, és ennek hangot is adtál!
Téged, - mint az egyetlen rajongómat a kettőből,
kérdezlek: Nem érzed űgy, hogy ami sok, - az sokk?
Az már biztos, hogy nem kevés! (:-D)

Pusszantom a szemüveged: emillio
2017. február 21. 09:22
Koszonom a ezt a jo kis olvasmanyt! Visszaideztek hajdani ifjusagomat, amikor meg votak uzemek, szakik, es volt humor!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: