újabb események régebbi események további események
14:53
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:52
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
14:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
21:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Egy szerelmes asszony tündöklése és bukása

2010. szeptember 1. - Látogatók száma: 44

IV.rész

A lányom 6 éves lehetett,mikor iskolába került, mindenki szerette óvodában is és iskolában is. Tündéri lány volt.Jó tanuló és igazi jó barátnők lettünk.Balettozott,együtt mászkáltunk és nagyon testvért akart, mindig gyermek centrikus volt.Szerette a szépet és kimondottan édes barátnői voltak.

A szövetkezetnél beleszerettünk egymásba S.Mihály nevü személlyel akik kuwaitban dolgoztak de ekkor hazajöttek.A kapcsolat sokáig tartott imádtuk egymást. Egyik hétvégén ők jöttek át a feleségével, egyik hétvégén mi mentünk át, de azért napközben is találkozgattunk. Aztán egyszercsak meghalt állitólag skorpió csipte meg kuwaitba és ebbe halt bele.Igazából sokat találkoztunk és a feleség szemébe beletudtam nézni nem sejtette,hogy kapcsolatunk van, csodás volt ez az időszak is.Nagyon megviselt a halála.Épp felhivtam a feleségét, hogy megszületett a fiam (második gyermekem) de közölte velem, hogy meghalt a férje, Csapásként taglózott le, de senkinek nem mondhattam el. Éppen paradicsomot főztem be és készültem a sok sok befőttel télire.

Itt a Szakszövetkeztnél a főnökömmel akiről azt mondták ávos volt és azért nem kötötték fel,mert nem volt több lámpavas, és nem fogok vele kijönni.Ehhez képest,hogy 17 nőt üldözött el maga mellől, én másnap együtt ettem vele ő hozta a grillcsirkét és mindent amit szemem szám megkivánt,autóval vitt egy helyre a Rozgonyi Piroska utcába Óbudán bérelt egy kis lakást, ahova sokat jártunk.Ez a kapcsolat is hosszu ideig tartott a F.Tivadarral . Valóban jó fej volt.

Közben volt egy honvédségi ember aki járt utánam és szerzett valami helyet,hogy velem együtt lehessen de ő is nős volt gyerekei voltak RJános nevü személlyel kb. három alkalommal voltunk együtt aztán vége lett.

1986-ban volt egy terhességem, melyből egy 4-kg-os fiam richárd született, csodálatos ember lett belőle 2 szakmával.Imádni való, nem iszik,nem dohányzik, engem segitett mikor beteg lettem. A lányok nézik csak palimadárnak sajnos,mert a pénzre mennek a mai lányok főleg.De kiheveri szerintem egyszer elküldi a lány, összefekszik mindenkivel aztán vissza édesgeti,megvesz neki mindent és utána elküldi.Kimondott lehuzos lányok vannak, nehéz egy olyat találni aki toppon van.

Felmerült bennem egy idő után,hogy ugyan miért a sok iszákos ember talál meg? Nincs ez mostsem másképp. Valahogy a nyakamba,mintha egy tábla lenne,gyere nyugodtan,mert balek vagyok.Hihetetlen dolgok ezek. De a sorsunk meg van irva hallottam valahol kinában létezik egy nagy fa akinek az ágain minden embersorsa papirgurigákban megvan.Én ezt el is hiszem, mert olyantól hallottam olvasam akiben hittem mindig.

1981-ben elmentem a Hadtáposokhoz dolgozni Egészségügyi alosztályon, titkárnő voltam. Nagyon jó volt de főként lakáshoz szerettem volna jutni. Ekkor jött a sok-sok szerelem már ha annak lehetett nevezni jóban voltam a párttitkárral D.I. nevezetü ember,egy alkalommal, azután együtt teáztunk,konyakoztunk mivel ez a honvédségnél bevett szokás volt. Ezt nem is nevezném szerelemnek ,kapcsolatnak sem, igazából őrültem mert tetszettem ezt lehet mondani.

Megismertem a lakásügyest, igy beadtam a pályázatot mondta,hogy ez évben már nem lesz lakás,mondtam nem baj jó lesz
bármikor,igy megkaptunk egy csodás kispesti lakást, már a mai napig bánom,hogy kertesházra vágytam.És eladtam, de mindig az Eceteshordó lakói jut az eszembe.

Édesanyámtól elköltöztünk ebbe a kispesti otthonba szép volt, azonnal berendeztük, Jól kerestünk Volt egy kis Trabant kávészinű autónk amivel tudtunk kicsit kirándulgatni. Én vállaltam ügyvédnél munkát minden este dolgoztam neki este 8-ig, és ezenfelül még ügyvédeknek éjjel otthon magnókazettáról gépeltem.Vettünk irógépet a férjem lila asztalt készitett mert azt szerettem volna, és éltünk boldogan, mert Én szerető is voltam és boldog anya . De az otthon létemhez erre szükségem volt, igy mindig aranyosnak tüntem, a gyerekeimet imádtam,sosem hanyagoltam el. Sokat jártunk a Balatonra,csapatpihenőkbe,akkor a szakszervezet ezt támogatta, nem szégyenlem,mert sokat dogoztam de voltam KISZ titkár, voltam Szakszervezeti bizalmi és mindent csináltam,hogy jó legyen. Semmit nem bántam meg.Az a rengeteg előadás, társadalmi munka. A TIT.József Attila Szabadegyetemen akkor lehetett oklevelet szerezni és én elvégeztem a pártfogó szakot. Ami azt jelentette, hogy gyermek korú büntetésből szabaduló fiukat tizet, vártam a börtönkapuban és próbáltam jó utra tériteni 10:2 arányban sikerült is.Ide egy kedves kolléganőmmel aki a fiam keresztmamája lett Lilla barátnőmmel jártunk, vele nagyon sok társadalmi munkát végeztünk. Kapcsolatunk kb.25-30 éves volt,amikor elköltöztem ő másik biróságra ment és igy eltávolodtunk egymástól.

A hadtáposoknál a főnökömmel feljártunk a hármashatárhegyre ott ettünk,ittunk szerelem. Nem tudtam,hogy ő alkoholista és be van épitve a combjába valami amire ha iszik baj lehet. Családja is volt. K.Károlynak hivták.Persze a munkahelyen titkoltuk.
Megyek egyik reggel a munkahelyre és mondták,hogy meghalt fiatalon hát megint letaglózott a dolog, de hamar tultettem magam rajta.Igaz 37 éves volt sokat nem rágódtam dolgokon de fájt. Magamba tartottam muszáj volt.
Ott volt a másik tanár, akivel a nagy szerelem a tanteremben esett meg. Ez egyszeri alkalom volt
Volt egy őrnagy B.János akinek segitettem gépelni közben jártunk ide -oda volt mikor munkaidőben szeretkezni, a Busuló jUhászba vitt ebédelni és erdei uton is történtek velünk szerelmi dolgok. A férjem erről mit sem tudott,mindig moslyogva mentem haza.
Általában kimagyaráztam a dolgokat. De csak igy lehettem boldog családanya.

Közben 1984-ben ujra visszamentem a biróságra dolgozni. Ekkor nagy életet éltünk, névnapomon Casanova bár 12 fővel, Zámbó Jimmyt is itt ismertem meg énekelt,mi táncoltunk sokat ,élveztem az életet. Lementünk a Tisztiházba vacsora tánc hajnalig.Az akkori Bukarest Étterem a Bartók Béla uton.A régi tisztiházba is jártunk, bál a Savoyban, Medveczky ilona táncosnőt az Astoriában ismertem meg,gyönyörüen táncolt.
Emkébe jártunk, sok sok halászcsárda, bulik.Imádtam ezt az életet. Old Firenze a törzshelyünk volt, hajnalba a várba táncoltam hosszu ruhába elkéépesztő csodálatos élményeim voltak.ezeket nem tudja elvenni tőlem senki

Csodás idők voltak ezek.Az első tánc mindig a férjemé volt, a tisztiházba nyáron mindig kinn volt a tánc. Volt a Sz.G. nevezetü ember,akivel utána mindig táncoltam, férjem L.I. nevü hölgy kolleganőmmel. Együtt jártunk sokat ide táncolni utána együttlétek Sz.Gáborral_. Férjem a hölggyel L.Ibolyával.
Volt,hogy az egyik szobában a nővel ő volt a másik szobában a pasival én a másikban. A gyermemekekre nagyszülő vigyázott.
Sokat találkoztam evvel az emberrel és egyszer a munkahelyemhez közel meghivott egy presszóba és mondta,hogy a férjem megkereste és arra kérte,hogy szeret engem hagyjuk abba.
Sirtam de belementem végül is a családnak kellett,hogy az első legyen.
Közben L.Ibolya.kolléganőm teherbe esett, kifizettem az abortuszt neki és soha többet nem láttam,valahova vidékre ment férjhez.
Férjem 3 napra az anyjához költözött de érte mentem.Visszajött. ezek csodaszép dolgok történetek voltak. Mindig kb 10-12-en mentünk vacsorázni,táncolni és majdnem minden hét végén ha nem akkor vidék kirándulás a gyerekekkel.

1986-ban terhes lettem a fiammal. Gyönyörü nagy gyermek volt. Kikapásaim során vigyáztam, de a szülésnél féltem, hogy uristen kire hasonlit.Nem voltam biztos hogy a férjemé. Ahogy telt az idő,egyre jobban hasonlitott a férjemre. Nagyon jó tanuló volt, nagyon aranyos ma is mint felnőtt.Jószivű,mint az apja de makacs is ugyanugy.

Eladtuk a honvédségi lakást vettünk Pestlőrincen egy ikerházat.Életembe ez volt az első saját kertes ház. Hát egy év után eladtam, ugyanis az ikerház tulajdonsága a szomszédot mindig hallani. Vettem Kispesten egy különálló házat amelyet szépen berendeztünk, csodás volt nagy kert, csirkéket tartottam,hintaágy, farönkök körben. Csodás kis kert a szomszédok Gülbaba kertnek hivták.Azért irom,hogy vettem, mert vettük a párommal de mindig én intéztem és döntöttem mindenben. A férjem nanyira megbizott bennem,hogy elő nem foreulhatott, hogy valamire azt mondja Nem.
Buli esténként minden mennyiségben otthon, és természetesen eljárogattunk hétvégeken innen is törzshely volt a Savoy , Old Firenze a várban . Astoria, Emke megnéztük a gyönyörü bártáncosokat.Egyszóval jól éltünk. Mozikban voltunk sokat kollégákkal is. Hihetetlen mennyi barátunk volt akkoriban soha nem voltunk egyedül.
Vettünk Dacia 5 sebességes autót, úgy,hogy a férjem a fodrászatba jött,hogy van eladó vadi uj kocsi, mondtam ott a pénz vedd ki és avval jött értem a fodrászhoz vissza. Ezután egy Skoda 5 sebességes autót vettünk,miközben én is jártam vezetni nagyon jó és szép időszak volt. Igaz,hogy 4 alkalommal vizsgáztam, mert parkolni azt nem tudtam.
Ma már nem tudom,hogy a sok munka mellett minderre hogy volt erőm.De igy történt, este letettem a metsző ollót reggel kezdtem ujra, ha nem kellett dolgozni,mondjuk hétvégén.sütöttem, főztem a saját kertből,saját tyukból, egyszóval pompás volt.
Imádtam veteményezni csodás virágok 45 tő rózsa, barackfák, termései zamatosak, kukorica, és mindenféle zöldségek,..szebbnél szebbek. Nem szenvedtünk hiányt semmiben.Kiszaladtam a kertbe, és volt mit főzni csirkét vágtam, engem arra tanitottak,hogy meg kell enni, ezeket fogyasztási cikként éltem meg. minden termett a kertemben még kelbimbó is szőlő lugas volt, hát a barack ize még most is érzem csodálatos volt. Tágas nyári konyha ott főztem be a gyümölcsöket télire, 60 kg Starking alma termett a fán tettem el ujságpapirba csomagolva ládákba, egyszóval élveztem minden percét a kertnek.
folytatom.

A cikket írta: gildia

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: