újabb események régebbi események további események
18:38
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
16:45
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba
16:06
Új cikk került a "Titkaink egymás között" rovatba
11:04
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:02
Ilpaki új cikket töltött fel
18:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:26
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:22
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
23:21
Ilpaki új cikket töltött fel
12:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:19
KiralyCsilla1965 új bejegyzést írt a naplójába
15:12
Vortexdmo regisztrált a weboldalra
14:42
Stanmoretnm regisztrált a weboldalra

Kellett ez nekem?

2011. október 21. - Látogatók száma: 36

... eddig csak idealizált elképzelése volt a házasságról. Azt hitte, a szerelem az, amiről a költők csicseregnek: holdfény, rózsaliget, csalogány...

Ghosá

Drigatának volt egy fia, Kaksiván, de Kaksiván hiába próbálkozott és erőlködött, meg kellett elégednie egy lánnyal, arról is már gyerekkorában kiderült, hogy leprás. Nagy szégyen az ilyesmi, különösen hivatásos himnuszéneklők családjában. Egész nap a cerkájuk végét rágják, körmölnek, zengik az istenek dicsőségét, aztán tessék, ez a jutalom. Ez nem volt szép húzás az istenektől.

Szegény Ghosá, nem elég, hogy sokat szenvedett, még el is kerülték, mint a leprást, csak messziről kiabálták oda neki, hogy az önvédelem jogos.

De ez még mind semmi, a lánynak az volt a legnagyobb bánata, hogy a világ tele van jóképű, erőtől duzzadó fiatalemberekkel, és egyiknek sem fog megakadni rajta a szeme. Nem elég, hogy beteg, de még pártában is marad, ezt már tényleg nem lehet elviselni.

Elhatározta, hogy egyenesen az istenektől kér segítséget. Ehhez mindössze egy himnuszt kell elénekelni, ami nem nagy ügy. Drigata nagypapa, Kaksiván papa egész nap himnuszokat barkácsolnak, az enyém is lesz olyan, mint az övék.

Ghosá az Asvinokhoz fordult, akik az istenek orvosai. Gyertek el hozzám, Asvinok, mint özvegyhez a legközelebbi rokon, mint fiatal lányhoz a szerelmes legény. Hozzatok mézet a szájatokban, gyógyítsatok meg, adjatok erőt, mint a versenylovaknak. A ti bajotok, hogy mindenki tőletek kér segítséget. A kutya se fordulna hozzátok, ha nem hallgattátok volna meg Bhudzsju, Vasa, Sindzsara, Usanasz, Saja könyörgését. De ha már idáig jutottunk, segítsetek rajtam is! Vezessetek el a bika házába, aki magtól duzzad, és kedveli a teheneket. Rendezzétek meg az esküvőmet, ahol mindenki síkrészegre ihatja magát.

Ilyen szép himnuszt még az Asvinok is csak ritkán hallanak. Meggyógyították, megszépítették Ghosát, összehozták egy tesztoszteron bajnokkal, és tényleg síkrészegre itta magát mindenki a lakodalmon.

Ghosának eddig csak valamiféle idealizált elképzelése volt a házasságról. Azt hitte, hogy a szerelem az, amiről a költők csicseregnek: holdfény, rózsaliget, csalogány, meg a többi ostobaság. Otthon sem hallott olyat, hogy a szerelmet csinálni kell. Még hozzá minden nap többször.

Gyorsan írt egy újabb himnuszt, megüzente az Asvinoknak, hogy vissza az egész. Szívesebben vagyok leprás, mint feleség!

Életünkben nem hallottunk ekkora böszmeséget, mondták az Asvinok, és visszaüzentek: Ghosá ne ostromolja a Parnasszust, hanem inkább törődjön a háztartással.

A cikket írta: Müszélia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. október 21. 18:33
Szia Müszélia!
Érdekes szemlélése a házasságnak, szerelemnek. Szegény Ghos, a meghajtották a szerelemmel, mint Zinger a varrógépét;-)
Üdv,
Pinokkió
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: