újabb események régebbi események további események
06:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:20
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
06:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
15:32
AYHvengBKrtydiP regisztrált a weboldalra
04:50
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:36
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:35
Virág módosította a cikkét
13:56
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:52
charleshicktw regisztrált a weboldalra
02:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:58
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:28
mrabcRELK regisztrált a weboldalra
00:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Odettke hóvirágzik

2012. április 3. - Látogatók száma: 74

Erdőben mindig szedek valamit, falevelet, gombát, kalmopyrint, mikor mi van...

Odettke hóvirágzik

Nálunk mindig nagy akciók vannak, mint az Au-csanban; tavasszal például az egész család kirándul, mert a doktor azt mondta anyunak, ha ilyen kövér marad, meg fog halni. Nem értem, volt a szomszédban egy nyugdíjas bácsi, az negyven napig bírta az éhezést, aztán mégis meghalt, másnap meg visszakapcsolták neki a villanyt, ez volt a jutalom, amiért szó nélkül elfogadta az Erzsébet utalványokat.

Szóval, ez a bácsi is meghalt, pedig olyan sovány volt, hogy a pitbull ötször harapott, mire csonton koccant a foga. Csak mondom.

Kirándultunk az erdőben, bár ez még nem igazi erdő, így március elején, mert csak a fákat állítják ki, zöldség meg sehol. Volt egy kis hó, és az apukám káromkodott, mert azt hitte, gumicsizmát csak az agrárius szakparaszt hord, amikor hátramegy az udvarba, hogy megnézze, kilátszik-e már a coca háta az ólból. Beázott a cipője, pedig az még békebeli volt, a ballagására kapta. Azóta se kisiparnak ilyen jó cipőket. Fegyverzaj közt hallgatnak a suszterek.

Mondom, kirándultunk, mármint én, apa meg az uncsitesóm, mert anyu bent maradt a kocsiban, ott ugye sokkal kényelmesebb, meg fűteni is lehet.

Erdőben mindig szedek valamit, falevelet, gombát, kalmopyrint, mikor mi van. Most csak hóvirág volt, nem kamázom annyira, mint a szpidigonzáleszt, de jobb a semminél. Dzsálok le az útról, uncsitesó utánam, mert neki mindig engem kell utánoznia, amúgy elég uncsi. Apa meg fölemeli a hangját, vagyis ordít: Hozzá ne nyúljatok a növényzethez, mert az védett!

Jól van, na, nem vagyok süket. De nem látok itt senkit. Ki védi?

Hát, a Grinpisz, mondta erre az apám elég határozatlanul. Van ez a Lex Galanthus, nem szabad letépni a cuccot, mert jön a bünti.

De miért?

Odettke, te még nagyon kicsi vagy, és ezt nem érted. Azelőtt, az átkosban, boldog-boldogtalan leszedte a havazó virágot, a vénasszonyok nem átallották csokorba kötni, úgy árulták az utcán egy tízesért. Namármost, adót persze nem fizettek. Ha valaha is meg tudnád különböztetni a számtanórát a szépírástól, akkor ki tudnád számítani, hogy egy csokor után 9 Ft az adó. A vénasszony elad legalább tízet, az már 90 forint a NAV-nak. Ezek a 90 forintok nem folytak be, ezért van most a nyakunkon a gazdasági válság. Sőt, ha meggondoljuk, hogy azóta legalább 1000 % az infláció, most már az államadósságot is vissza tudnánk fizetni, ha rá lehetne venni a vénasszonyokat, hogy adózzanak a hóvirág után. De mivel nem lehet, az egész iparágat be kellett tiltani.

Mondtam, hogy most már értem, miért nem maradt egyetlen gyár se a Váci úton, de apu szerint én nagyon buta vagyok; a gyárakat azért kellett bezárni, nehogy feleljenek a Vörös Csepelnek, amit szintén be kellett zárni, mert még kiengedik a palackból a kommunizmus kísértetét, és akkor ki vállalja a felelősséget?

Ezt a szót az uncsitesóm kicsit másként hangsúlyozta, vagyis két g-vel, amiért rögtön kapott egy pofont. Nálunk a gyereknek csak jogai vannak, pofonjog, taslijog, maflásjog, kokijog, de ha egyszer megnövök, lesz nekem még fegyverviselési jogom is, és akkor a számtantanár megnézheti magát.

Megkérdezte, hogy akkor most semmit sem szabad az erdőben?

Dehogynem, mondta apu, medvehagymát szabad. A vénasszonyok csokorba kötik és eladják, ugyan nem tízért, de háromszázért, és ez nagyon jó, mert így nem kell emelni a nyugdíjakat.

Már látom, gazdasági elemző leszek, dellás foglalkozás.

Végül mégis vittem anyunak egy csokor hóvirágot, mert milyen az már, egész nap kirándul szegény, és még ajcsit se kap.

A cikket írta: Müszélia

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. április 4. 17:40

megtekintés Válasz erre: MindenHatÓ - 2012. április 3. 16:15

Azt hittem BlacIce kreálta. Ez jó volt Müszi. Volt valami ilyen reklám is...Müszi ;-))

köszi. volt egy Müszi vállalat, építettek maguknak egy óriási irodaházat a hungária krt-n, és amikor elkészült, jól csődbe mentek.
2012. április 3. 16:15
Azt hittem BlacIce kreálta. Ez jó volt Müszi. Volt valami ilyen reklám is...Müszi ;-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: