újabb események régebbi események további események
23:46
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
23:29
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Szabadság előtt

2015. szeptember 3. - Látogatók száma: 50

Pár nap még, és beköszönt a habzsi - dőzsi, - mert közeledik a nyár végi szabadságolások ideje. Addig azon kívül, hogy előkészítem a gumicsónakot, és átvizsgálom a pecabotokat, nincs más férfimunka otthon napokig, mint az evés-ivás. Az ember ebben a dög melegben csak hever a hencseren, és a tévénéző izomra gyúr, na meg a hűtőszekrények ajtajával szkanderezik. Sör hegyek bandáznak a hűtőkben, és türelmetlenül várják, hogy valaki kiszabadítsa őket a hideg rabságból.

Az utolsó munkanapot követő nap délelőttjén Ficere Béci barátom - Szabadságot a komló szörpnek!- kiáltással rontott be a nappalimba, és a magával hozott látogató egységből gyorsan kirángatott két doboz Drehert, és az egyiket az ölembe dobta.
- Gondoltam, hogy ha már az asszonyodra való tekintettel nem hozhatok neked egy szép kis hableányt, akkor helyette valami másfajta habossal kedveskedek. Gondoltam, hogy méregtelenítünk egyet! Szigorúan egészségügyi szempontból, - amúgy férfiasan átöblögetjük a veséinket! Persze kizárólag csak orvosi javaslatra, mert a méregtelenítés, az nagyon fontos! A másik hatos pakkot azt beszuszakoltam az egyik hűtőtökbe! Remélem, hogy azért nálad is akad némi utánpótlás!

- Szép dolog ez tőled, - te kis egészségőr!- bólogattam bőszen. Ha fogytán lesz majd az utánpótlás, - majd valaki megoldja. Az asszonyom pedig valaki, - ezt nekem elhiheted! Miután megmelegítette a tegnap készült töltött káposztáját, és tálalt, utána bőven lesz ideje beszerezni egy pár szatyor vesekőlazítót, két mosogatás között. Úgysincs semmi egyéb dolga!
A dobozokra úgyis rá van írva, hogy Dr. eher féle, - tehát gyógyszer! Mert ugye, - fő az egészség!

Nézzük a tévét gőzerővel, - pedig be sincs kapcsolva. Közben a részidőket szigorúan betartva ciccentgetjük a dobozokat. A fene ebbe a nyamvadt kis félliteres dobozkákba! Pikk-pakk párolog, - talán a meleg miatt! Mi meg felváltva megyünk ki, - mert ami bemegy, annak egyszer ki is kell jönnie!

- Te komám! Az asszonyod csak nem elköltözött? Mert úgy láttam, hogy nagyon gyűlik a mosatlan a mosogatóban!- érkezett vissza Béci a lakás legkisebb helyiségéből, egy kis vargabetűvel, - a konyhán is áthaladva.
- Á dehogy, - te sasszem! Nincs nekem olyan szerencsém! Kiment a keletihez az anyja elé, mert az anyósom beváltva a fenyegetését, a szabadságunk ideje alatt mégis csak velünk akar nyaralni! Gondolhatod, hogy micsoda parádés szabadság lesz ez nekem!
- Hát néha neked is muszáj valamilyen áldozatot hoznod! Gondolj csak bele, - krisztus is szenvedett! Nyálazd körbe az anyóspajtást, - hátha magadba habarintod!- tanácsolta vigyorogva, miközben ismét mellém huppant.
- Szerintem szerelemmel őt csak az apósom szerette! Bele is halt szegény!
- Miért, mi történt vele?- kérdezte kíváncsian Béci, miközben egy frissen kiürült sörös dobozt rázogatott szórakozottan.
- Hát, én úgy tudom, hogy bütykölgette az öreg Skodájukat, és miközben alatta feküdt, jó hangosan, és persze nagyon hamisan azt énekelte, hogy: - Szerelem, szerelem,…- és közben ütemesen rugdosta az emelőt! A kocsi meg véletlenül hopp,…. - éppen ráesett! Ezért gondolom, hogy a szerelem áldozata lett. De én mégis inkább úgy sejtem, hogy az anyósom tette el őt láb alól!
- Miért? Csak nem abszolút hallása van az öreglánynak, és ez a szerelem jó mélyen belekaristolt a füleibe?- érdeklődött egyre vidámabban Béci, - de aztán hirtelen komolyra váltott.

- Úgy tűnik, hogy idáig jól megoldottuk a veséink állagmegóvását. Most már jó lenne valami másféle gyógyhatású szerre áttérni! Valami gyümölcs alapút, - mert a gyümölcs az nagyon egészséges! Cseresznye, vagy barack, - esetleg szilva? Melyik fajtád van?
- Tudod, az én szép emlékű apósom mondogatta állandóan: - Ha lenne pálinkám, - már nem lenne!
- Bölcs ember lehetett! Egész megszerettem! Mostantól majd az emlékére is öblögetünk!
- Remek gondolat, majd megemlékezünk róla! Mondjuk, - minden edzés után!- biztattam lelkesen.
- Nocsak, - te gyúrsz? És mire? Szemöldökre? …. Nem látszik!- mért végig becsmérlőn.
- Hát mit nézel te, Béci testvérem? Nem látod rajtam a body building áldásos hatását?
- Én csak a budi bildingedet vettem észre, - mert kőrbe vizelted a fajanszot! Aztán, ahogy én ismerlek, majd rám fogod fogni a kedves feleségednél! Akkor meg szinte biztos, hogy nem fog engem tukmálni a jó kis töltött káposztájával az a szent asszony! Pedig már itt az ebédidő, és ő nagyon jól csinálja a töltött káposztát! Mikor fog hazaérni?
- Mi van, a te feleséged elfelejtette, hogy hogyan kell főzni? Vagy tán beváltotta a régóta esedékes fenyegetését, és elköltözött?
- Jól látod! Ez lett nekem az igazi meglepetésem! Már van egy hete is annak, hogy ismét a Mc. Donalds lett a szakácsom! De a szabadságnak, mint te is tudod, - nagy ára van! Tömöm magamba a hambucikat, miközben egyre azon jár az agyam, hogy a te szakácsod főztjéből miképpen kóstolhatnék meg szép szerényen egy pár tányérkával! Talán még sütött is valami édeset?! Erre azt ötlöttem ki, hogy tisztelgő látogatást teszek nálatok!

- Jól tetted, hogy meglátogattál! Vajon hol a csudában kujtorognak már ezek a nők? Már én is éhes vagyok! Nem láttál véletlenül a hűtőben valami ehetőt? Legalább egy jó pár virslit?
- Apropó - virsli! Nem megyünk ki a galoppra ebéd után? Az csak igazán a jó sport, - nem is akármilyen! Jó sport a lósport! Kint a pályán nézegethetjük a lovakat, amikor megszólal egy álmosan affektáló hang:
- Figyelem! Lovak starthoz!
Erre a lovak elmennek, aztán egyszer csak elkezdenek futni, - mi meg nézzük! A végén ismét megszólal ugyanaz az unott hang, és bemondja például azt, hogy:
- Első Úrbéres, nyert orrhosszal, második Nünüke, harmadik-negyedik Bíborka és Orlandó, közöttük a befutási sorrendről a célfotó dönt! Aztán már futhatunk mi is a pénztárhoz a pénzért!
- Miért? Visszaadják, amit elbukunk? Szerintem csak a pénzünk után futhatnánk!
- Látszik, hogy nem ismered a dörgést! A szűz kéz szerencsét hoz! De nem bánom, ebéd után akkor menjünk máshová! Mindegy, hogy hová, csak adjunk a sportos életmódnak!
- Rendben van! Akkor szaladjunk el a kedves mama elől, jó messzire! Elég lesz nekem a szenvedésből a nyaralás alatt!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. szeptember 3. 09:12
szia E.
nagy mondás ez, ha lenne pálinkám, már nem lenne. engedelmeddel népszerűsíteni fogom.
2015. szeptember 3. 08:08
Kedves Enillio!

Kiváló az írásod, mint mindig! Gratulálok!

Puszi: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: