újabb események régebbi események további események
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Történet 1991-ből

2011. április 3. - Látogatók száma: 94

Egy alkalommal, sikerült részletre venni - előleg befizetése nélkül! - egy színes tévét. A régi fekete-fehéret pedig kilós áron, 900 forintért eladni. - kezdte Marcsi barátnőm a régi történetet.

Ez az összeg, mai pénzben átszámítva tizenvalahányezer forintot jelentett. Szóval nagyobb befektetéshez kevés, akármire csak úgy elszórni sok volt. Akkor is és most is. Ad hoc családi kupaktanácsot hívtam össze gyerekeimmel, a hirtelen ölünkbe hullott anyagi javak elköltése tárgyában. A nagy megbeszélés végeredményeként elmentünk vacsorázni. Hogy melyikbe, azt ne írd le! - figyelmeztetett Marcsi - mert a negatív reklám is reklám, és az étterem a mai napig prosperál. Bár nem miattam, mert én azóta sem léptem át a küszöbét.
Legyen elég annyi, hogy egy belvárosi ,,aranyos" vendéglőben rendeltük meg a vacsorát. Már nem emlékszem mit ettünk, de arra igen, hogy mindannyian uborkasalátát kértünk. Az első falat salátánál furcsa valamit vettem észre. Nem vagyok egy zoológus, azt nem tudtam első blikkre megállapítani, hogy a Blatta orientalis (konyhai svábbogár) vagy a Blattella germanica (német csótány) egy példányát fedeztem fel, de hogy csótány az amit láttam, abban biztos voltam. Intettem a felszolgálónak, aki igazolta megállapításomat.
- Én nem tehetek róla! Most volt csótány-írtás, és ezek amerre mennek, arra döglenek. - próbálta menteni a mundér becsületét.
Fizetéskor felszámolta az el nem fogyasztott saláta árát is. - Mert úgy-e, bele tetszett enni! - magyarázta a pincér - látva értetlenkedő arcomat.

A cikket írta:

11 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2011. május 30. 10:12
Szerencsések voltatok, ha a plusz hús árát nem számolta fel. :-))
2011. április 3. 17:37
Kedves Juli!

Csak gratulálni tudok - a kitartásodhoz és a türelmedhez. Mert én bizony, Tündérhez nem illő módon a pincér képébe öntöttem volna a salátát:).

Pussz,

Tündér
2011. április 3. 17:36
Szia !

Nem semmi. Nem vagyok finnyás....... a többit kedvenc kollégám mondását most nem írnám le, mert nem lenne jó a gyomroknak. Egyébkánt hasonlót hallottam sőt tapasztaltam magam is. Étteremben szóltunk, hogy csótány van a mosdó fele vezető folyosón, s mikor mondtuk döglött már, akkor megnyugodtak. Érdekes szemlélet. Ritkán étkezünk étterembe, s akkor is megválogatjuk. Úgy látszik érdemes megkérdezni, hogy mikor volt csótány írtás, mert ha pár napja, akkor még nem szabad ott enni, de ha már elmúlt egy hete akkor lehet, már elfogyott a húsos saláta. Üdv Éva.
2011. április 3. 09:51

megtekintés Válasz erre: - 2011. április 3. 09:49

Szép napot! Káposztasalátával. Az uborka még úgyis nagyon drága! :D

Akkor inkább a céklasaláta. Azt magam készítem. A kukac, meg ha mégis benne maradt, megfőtt, rendesen. :-)
 
2011. április 3. 09:49
Szép napot! Káposztasalátával. Az uborka még úgyis nagyon drága! :D
2011. április 3. 09:29
Hát ezt azért nem kellett volna. Most hogy fogom megenni az uborkasalátát. Akkor inkább káposztasalátát kérek. Abban jobban látszik, hogy mi az, ami nem odavaló. :-)
Ez is valami?
Na és a cseresznye, amitől jóllaktam. Ropogós, meg mosolygós. Bezabáltam fél kilót biztos, aztán közölte velem a bátyám, most nézd meg a belsejét. Kukacos volt.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: