újabb események régebbi események további események
11:53
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:38
Suhanó Nyílvessző új cikket töltött fel
18:38
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
16:45
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba
16:06
Új cikk került a "Titkaink egymás között" rovatba
11:04
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:02
Ilpaki új cikket töltött fel
18:32
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
17:26
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
11:54
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
23:22
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
23:21
Ilpaki új cikket töltött fel
12:22
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
12:19
KiralyCsilla1965 új bejegyzést írt a naplójába
15:12
Vortexdmo regisztrált a weboldalra
14:42
Stanmoretnm regisztrált a weboldalra

Fánk boszorkány habbal

2010. május 29. - Látogatók száma: 227

A konyhának ez a területe nem az erős oldalam. :) Azért írom ki ezt a receptet, hogy kezdő háziasszonyok és kevésbé sikeres cukrász jelöltek is sikert érjenek el. Mert ezt nem kell dagasztani :).

Ma tömény étel volt ebédre. Fél négy magasságában azon kezdtem gondolkodni, hogy valamit ennék. :) De ami választék volt, az nem kellett.
Ekkor jutott eszembe, hogy gyorsan és könnyen elkészíthetem a fánkot boszorkányhabbal. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók:
-50dkg liszt
-2dl tej
-4 dkg élesztő
-5 dkg porcukor
-6 dkg olvasztott vaj
-5 db tojás sárgája.

A langyos tejet, élesztőt és a porcukrot edénybe helyezem és 15 percig állni hagyom.
Közben a vajat megolvasztom és a liszthez adom, amikor már kész. Amíg várakozom a tojást ketté választom, sárgáját a lisztes edénybe teszem, a fehérjét pedig egy olyan edénybe, amihez habverőt tudok majd használni (boszorkányhab).
Lejárt a 15 perc, akkor ezt is hozzá adom a lisztes edényhez, össze keverem és 30 percig állni hagyom meleg helyen. Ha ez nem biztosított, akkor Én tovább szoktam hagyni kb. 40-50 percig.

Utána 1 centi vastagra gyúrom és forró olajban sütöm.

Boszorkányhab:
A tojásfehérjét, porcukrot (4-5 kanál) és egy habfixálót összekeverem. Hozzáadok még színezéknek bármilyen lekvárt. Habverővel keményre felverjük.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Farkas Margit

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 24. 13:13
Én is.:)
2010. május 29. 18:41
Imádom az édességeket!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: