újabb események régebbi események további események
11:08
L. Alexa módosította a cikkét
10:39
L. Alexa új cikket töltött fel
07:37
Virág módosította a naplóbejegyzését
07:36
Virág új bejegyzést írt a naplójába
07:33
Virág módosította a naplóbejegyzését
05:25
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
05:25
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
15:41
Ilona új cikket töltött fel
07:56
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:32
Zsüsztin új bejegyzést írt a naplójába
20:57
hheenniiaaa regisztrált a weboldalra
19:38
Janó új cikket töltött fel
10:22
Zsüsztin új cikket töltött fel
17:55
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
15:22
Janó módosította a cikkét
11:34
Virág új bejegyzést írt a naplójába
08:07
gvali módosította a cikkét
18:10
Janó új cikket töltött fel
10:48
L. Alexa módosította a cikkét
05:51
L. Alexa új cikket töltött fel

Fánk boszorkány habbal

2010. május 29. - Látogatók száma: 226

A konyhának ez a területe nem az erős oldalam. :) Azért írom ki ezt a receptet, hogy kezdő háziasszonyok és kevésbé sikeres cukrász jelöltek is sikert érjenek el. Mert ezt nem kell dagasztani :).

Ma tömény étel volt ebédre. Fél négy magasságában azon kezdtem gondolkodni, hogy valamit ennék. :) De ami választék volt, az nem kellett.
Ekkor jutott eszembe, hogy gyorsan és könnyen elkészíthetem a fánkot boszorkányhabbal. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók:
-50dkg liszt
-2dl tej
-4 dkg élesztő
-5 dkg porcukor
-6 dkg olvasztott vaj
-5 db tojás sárgája.

A langyos tejet, élesztőt és a porcukrot edénybe helyezem és 15 percig állni hagyom.
Közben a vajat megolvasztom és a liszthez adom, amikor már kész. Amíg várakozom a tojást ketté választom, sárgáját a lisztes edénybe teszem, a fehérjét pedig egy olyan edénybe, amihez habverőt tudok majd használni (boszorkányhab).
Lejárt a 15 perc, akkor ezt is hozzá adom a lisztes edényhez, össze keverem és 30 percig állni hagyom meleg helyen. Ha ez nem biztosított, akkor Én tovább szoktam hagyni kb. 40-50 percig.

Utána 1 centi vastagra gyúrom és forró olajban sütöm.

Boszorkányhab:
A tojásfehérjét, porcukrot (4-5 kanál) és egy habfixálót összekeverem. Hozzáadok még színezéknek bármilyen lekvárt. Habverővel keményre felverjük.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Farkas Margit

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 24. 13:13
Én is.:)
2010. május 29. 18:41
Imádom az édességeket!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: