újabb események régebbi események további események
08:15
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
21:23
Virág módosította a cikkét
16:05
Virág új cikket töltött fel
08:35
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
08:07
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:56
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:40
D Klári módosította a naplóbejegyzését
20:37
D Klári új bejegyzést írt a naplójába
20:30
D Klári új cikket töltött fel
15:33
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
14:44
Virág módosította a naplóbejegyzését
14:43
Virág új bejegyzést írt a naplójába
00:53
emillio új cikket töltött fel
22:59
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:53
Új cikk került fel a weboldalra
20:27
Új cikk került fel a weboldalra
00:05
Új cikk került fel a weboldalra
23:46
Új cikk került fel a weboldalra
23:22
Új cikk került fel a weboldalra
20:04
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Fánk boszorkány habbal

2010. május 29. - Látogatók száma: 221

A konyhának ez a területe nem az erős oldalam. :) Azért írom ki ezt a receptet, hogy kezdő háziasszonyok és kevésbé sikeres cukrász jelöltek is sikert érjenek el. Mert ezt nem kell dagasztani :).

Ma tömény étel volt ebédre. Fél négy magasságában azon kezdtem gondolkodni, hogy valamit ennék. :) De ami választék volt, az nem kellett.
Ekkor jutott eszembe, hogy gyorsan és könnyen elkészíthetem a fánkot boszorkányhabbal. Nálunk mindenki nagyon szereti.

Hozzávalók:
-50dkg liszt
-2dl tej
-4 dkg élesztő
-5 dkg porcukor
-6 dkg olvasztott vaj
-5 db tojás sárgája.

A langyos tejet, élesztőt és a porcukrot edénybe helyezem és 15 percig állni hagyom.
Közben a vajat megolvasztom és a liszthez adom, amikor már kész. Amíg várakozom a tojást ketté választom, sárgáját a lisztes edénybe teszem, a fehérjét pedig egy olyan edénybe, amihez habverőt tudok majd használni (boszorkányhab).
Lejárt a 15 perc, akkor ezt is hozzá adom a lisztes edényhez, össze keverem és 30 percig állni hagyom meleg helyen. Ha ez nem biztosított, akkor Én tovább szoktam hagyni kb. 40-50 percig.

Utána 1 centi vastagra gyúrom és forró olajban sütöm.

Boszorkányhab:
A tojásfehérjét, porcukrot (4-5 kanál) és egy habfixálót összekeverem. Hozzáadok még színezéknek bármilyen lekvárt. Habverővel keményre felverjük.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Farkas Margit

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 24. 13:13
Én is.:)
2010. május 29. 18:41
Imádom az édességeket!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: