újabb események régebbi események további események
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:27
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
13:01
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
07:51
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:51
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
00:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
05:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:59
RobertNup regisztrált a weboldalra
07:04
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:14
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:52
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Defekt

2011. október 18. - Látogatók száma: 66

A barátnőimmel szoktuk mondani amikor az aktuális udvarlónk, vagy pasink számunkra furcsán, értetlenül viselkedik: "Na, ő is 'defektes'.

Mi is az a defekt?

Defekt: Gumiabroncs meghibásodása.

Nézzük csak tovább!

Defektív: hiányos.
Defektológia: Az emberi szervezet tartós kórosodásain javítani igyekvő tudományág.
Defektus: fogyatékosság, lelki sérülés, idegfunkció zavara.

Lám-lám, milyen szépen eljutottunk a gumiabroncs meghibásodásától a lelki sérülésig!

Sokszor úgy érzem - nyugodtan nevezzetek nagyképűnek - hogy én teljes, egész és tökéletes vagyok, viszont rengeteg ember körülöttem nem az.

A családunkat nem mi választjuk, a családtagokat 'kapjuk', ugyanaz a vér csörgedezik az ereinkben, ezért valamelyest kötődünk hozzájuk, tehát többé-kevésbé elfogadjuk őket. Ha nem tetszik a viselkedésük, csökkentjük a találkozások számát.

A kollégákat szintén kapjuk. Itt már nehezebb dolgunk van, mert ha 'defektes' valamelyik kollégánk, sajnos tolerálnunk kell őt. Amit tehetünk, csökkentjük a kommunikációt, és nagy ívben elkerüljük a 'persona non grata'-kat.
Ugyanez a helyzet a szomszédokkal, és távoli ismerősökkel is.

Menjünk tovább.

A barátokat már választjuk. Igyekszünk személyiségben, jellemben hozzánk hasonló barátot szerezni, akivel megegyezik az érdeklődési körünk, az ízlésünk, és jól érezzük magunkat a társaságukban.

Lássuk a szerelmet!

Amikor megismerkedünk valakivel, és nagyon jól alakulnak a dolgok, tele vagyunk reménnyel, hittel, és vágyakozással: "Igen! Ő az igazi! Tudok vele beszélgetni. Jó vele enni, inni, aludni. Elfogadom az ízlését minden téren. Stb. stb."
Aztán történik valami, egyik pillanatról a másikra. Megmagyarázhatatlan. Jön egy 'kattanás', és minden megváltozik. És csak ennyit mondunk: "Na, ő is defektes!" Kiderül róla, hogy alkoholista. Vagy megrögzött hazudozó. Vagy lépten-nyomon megcsalja a párját. Vagy régi sérelmeket hurcoló. Vagy... sorolhatnám.

Miért olyan nehéz a számunkra ideális partnert megtalálni?
Miért küld az Univerzum olyan gyakran az utunkba problémás fickókat?
Ha valaki lelkileg jól van - teljes, egész és tökéletes - miért tudják ezek a 'defektes' férfiak 'megvezetni'?
Életünk végéig tanulunk?
A természet furcsa játéka ez?

A cikket írta: Lizelotte

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. október 20. 22:07
Szia Lizelotte!

Mindent, amit kapunk az Univerzumtól alapos okkal kapjuk. Tanulnunk kellene belőle, csak akkor léphetünk tovább. A nem annyira defektesek felé. Aztán a nem defektesek felé. (azaz akik számunkra megfelelőek, még akkor is, ha egyébként defektesek :) remélem érthető :) Így tanulunk egész életünk alatt, hisz ez a lét lényege. Szerintem.

Üdv: Ailet
2011. október 20. 08:59
Kedves Liz!

Ha meg akarod találni a tökéletes pasit, meg kell szülnöd.
:)

Puszi,
J.
2011. október 19. 10:21
Kedves Hozzászólók!

A cikk a férfiakra fókuszál, de igazatok van, mindenkiben van egy kis defekt! Ettől a kis tökéletlenségtől vagyunk még tökéletesebbek! :))

Puszi,

L.
 
2011. október 18. 21:12
Lize, véleményem szerint valami azokban a nőkben is hibádzik, akik bevonzzák a defektes fószerokat. Nem úgy van eleve, hogy hasonló a hasonlót vonzza? Zsák a foltját és egyebek? Mi a véleményed?
2011. október 18. 19:36
Szia Líz!
Szerintem mindenki defektes valahol:-( Azt hiszem, tökéletes társat keresni felesleges. Vagy összecsiszolódtok vagy szét, de állandóság nincs az életben, ezt tutira állíthatom.
Üdv,
Pinokkió
2011. október 18. 18:27
Szia Liz !

Azért tudnak bennünket a defektesek megvezetni, mert lehet épp mikor összetalálkozunk jó passzban, vagy jó helyzetben vannak, és mi azt látjuk, de nem ismerjük még őket ahhoz, hogy megnyíljanak, vagy kitárulkozzanak. Aztán mikor eljön ennek az ideje, kiderül a dolog. Bár ez a defektesség is érdekes, mert van sok fajta, kezelhető, kezelhetetlen, van átmeneti is, van amit a stressz és a sok feszültség hoz ki. Elképzelhető ám az is, hogy másoknak mi vagyunk defektesek, az ő nézetük szerint. Igen, életünk végéig tanulunk. A tanulás nem fejeződik be az iskola végével soha. AZ élet a legnagyobb iskola, s mi diákok vagyunk benne míg élünk!! Üdv és puszi Éva.
2011. október 18. 16:30
Szia Líz!

Életünk során a felsorolt "kategorizált" személyiségekkel, személyekkel összeakadhatunk és ha kiderül, hogy ilyen problémáik vannak, megtehetjük azt, hogy elmegyünk ezek mellett, nem veszünk róluk tudomást, igyekszünk kerülni a konfliktusokat, minimálisra csökkentjük a velük való kapcsolatot.
Mindannyian hordozhatunk magunkban akár mindenből egy keveset. Erre mondják, hogy nem vagyunk tökéletesek. Olykor a tűrőképességünk is felmondhatja a szolgálatot. Olyankor mi is "defektesek" leszünk. Ezek a dolgok nem egyik pillanatról a másikra történnek. Csak idő kérdése mikor kerül a felszínre. Nincs kivétel.
Jó téma. És a választ magad adtad meg a végén.

Pussz,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: