újabb események régebbi események további események
17:49
KartinaFrupt regisztrált a weboldalra
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Értelem, érzelem, testi örömök

2011. október 19. - Látogatók száma: 78

Furcsa szerkentyű az ember. Nagyon összetett egy személyiség, rengeteg "kütyüből" vagyunk összerakva. Néha úgy érzem, sokkal egyszerűbb lenne az élet, ha hiányozna belőlünk valamelyik alkatrész, például bizonyos érzelmek.

Aztán továbbgondolom, és ráébredek, hogy minden egyes összetevőre szükségünk van, hiszen így vagyunk képesek megélni magasságokat és mélységeket, szembesülünk a jóval és a rosszal. Ha 'csak' a sót hagynánk ki a húslevesből, már nem lenne olyan finom az íze, ugye?

Egyszer 2 hónapig jártam egy fickóval, akihez érzelmileg egyáltalán nem kötődtem. Megismerkedtünk, randiztunk, egyre többet találkoztunk, és részemről semmi nem történt. Vártam, hogy induljon be az izzás. Az jól esett, hogy én nagyon tetszettem neki, és a szex is működött. Vártam, vártam, vártam, de Ámor nyila nem talált el. És egyre rosszabbul éreztem magam. Úgy véltem becsapom őt, mert azt hiszi, hogy szeretem, és hosszú távú kapcsolatunk lesz. De csodálkoztam is. Hogy lehet az, hogy az ágyban jó vele, annak ellenére, hogy nem szeretem őt? A kémiát és a hormonokat külön lehet választani az érzelemtől? Végül kimondtam, hogy vége, nem áltattam őt sem, és magamat sem tovább.

Ekkor jött Ákos. Szerelem első látásra. A szívemben elkezdett mocorogni valami. - Igen, igen! - kiáltottam fel - ez hiányzott az előző kapcsolatomból. És mi történt? Ha olvastátok a Casanovás történetet tudjátok. Eleinte azt hittem, azért nem jó a szex, mert össze kell szoknunk. Aztán értetlenül vettem tudomásul, hogy ő nem igényli a testiséget. Egy világ omlott össze bennem.
Ezek szerint lehet szerelem nélkül szexelni, és olyan is van, hogy szerelmesen nem kívánunk szexelni?
A szerelem, az érzelem nem feltétlenül hozza magával a szexuális vágyat?
Szerettem, kívántam őt, de amikor elutasító volt, valami megszakadt bennem. Csökkent a vágyam, már nem tekintettem rá úgy, mint egy igazi férfira.

Akkor döbbentem rá, hogy minden apró 'kütyünek' működnie kell bennünk, ha teljes, egész, számunkra tökéletes életet akarunk élni. Egy apró összetevő hiányzik, és az egész gépezet összeomlik...

A cikket írta: Lizelotte

6 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

 
2013. február 25. 23:22
Bizony.

Van olyan, aki képes intim dolgokra érzelem nélkül is, és van, akinek csak érzelmekkel működik... és van, akinek - sajnos - még érzelmekkel sem...

De minden gyermekkorunkból fakad, a legtöbb problémára ott kell keresni a megoldást. Mindennek oka van. Akár trauma, vagy bármi..

Fel kell kutatni a mélyben meghúzódó ok-okozati összefüggéseket. Vajon mi váltja ki, ha valaki nem képes rá... milyen megrázkódtatás érhette, hogy blokkjai vannak..
2011. október 20. 10:15
Szia Liz!

Tetszik a cikked!

Szerintem a legtöbb ember szexelt már szerelem nélkül. Ez tény.

Viszont teljesen más érzés úgy szeretkezni, hogy az ember szerelmes.

És az is tény, hogy ha az ember szerelmes és sorozatban visszautasítják a - és most nem az első alkalomra gondolok - akkor az az önbizalmat és a szerelmet is megölheti egy idő után. Akkor jön az, amit mondtál is:
"Szerettem, kívántam őt, de amikor elutasító volt, valami megszakadt bennem. Csökkent a vágyam, már nem tekintettem rá úgy, mint egy igazi férfira."

Ahogy tatjána mai naplóbejegyzése írja: "A külső megfog, a belső megtart, a jó szex hozzáláncol."

Ennyi.

Puszi! Virág
2011. október 19. 16:37
Szia Líz!

Régről ismerek olyan nőt, aki azért nem találta meg a párját soha, - tőle tudom nem is akarta - mert csak addig volt érdekes a dolog számára, amíg meghódította a férfit, aztán már nem volt neki fontos, és szabadulni akart a kötöttségtől. Lehet, hogy egy nagy csalódás tette ezt vele korábban, amiről nem akart beszélni? Ki tudja? Ezt addig-addig lehet játszani, amíg már nem működik többé a varázs.
Nagyon csinos és jómódú nő volt. Megengedhette kivételesen ezt magának. A többség azért nem ilyen, csak akar érezni is valamit. A kölcsönös vonzalom, az az igazi! :-)
Szerintem férfiakban is lehet ilyen, vagy mire találkoztatok, addigra már kiégett a manus.

Pussz,
Éva
2011. október 19. 13:24
Szia Lizi!
Ez remekül összefoglaltad. Így is, úgy is működhet, de így vagy úgy, közép-rövidtávon is kell, hogy minden klappoljon. És az időfaktor (hosszútáv), a kapcsolat próbája még csak az után jön (idővel minden változik, a szerelem is átalakul, de még a szex is).
Üdv,
Pinokkió
2011. október 19. 12:17
Kedves Liz! Az a baj, hogy legtöbbször van úgy, hogy a "kütyü" a helyén van, de éppen rosszul működik! Ekkor kell másik szerelőt hívni!!! :D
Pusss: Angel
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: