újabb események régebbi események további események
09:12
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
03:32
RElTCzJQ regisztrált a weboldalra
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:59
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:10
Virág módosította a cikkét
07:09
Virág új cikket töltött fel

Tragédia 1.

2010. június 4. - Látogatók száma: 46

Erwinnek eszébe jutott, hogy ha lemennek a pályáról, akkor levágnak egy hatalmas hurkot, és igy időt nyernek. Viby mellett mentek le a széles autópályáról, és innentől kezdve a kétsávos megyei úton folytatták az utat. Az idő lassan telt, beszélgettek közben, és a holnapi napjukat tervezgették.
Pár kilométerrel előttük, a fiatal Wolmer Brettner, a kocsmában búsult a sör felett. A barátnője elhagyta, és nem tudta megemészteni a dolgot. Eléggé dülöngélve állt fel, amikor a kocsmáros felszólította, hogy ideje lenne hazamenni! Beült az autójába, és elfordította a kulcsot. A kocsmárosnak egy pillanatra eszébe jutott, hogy talán nem szabadna vezetni hagyni, de aztán egy vendég elterelte a figyelmét a fiatalemberről. Az ittas férfi alig figyelt az útra, az alkohol dolgozott benne! Néha a szembe sávba is áttért. A sebessége egyre nagyobb lett, de nem törődött vele, csak csúfos elutasítás járt a fejében. Az út a lankás dombok között folytatódott.
Erwin észrevette a kanyar mögül, a saját sávjában kivágódó autót, ami szemmel láthatóan is nagy sebességgel közeledett. Megpróbált előle balra kitérni, de látta, hogy már nem lesz rá ideje. Maga felé rántotta Julit, és akkor az autó, a maga, 170 kilométeres sebességével beléjük csapódott! A kocsi felemelkedett a hatalmas ütközés után, és pár méterrel távolabb a tetején ért földet. Még kétszer átfordult, majd megállt. A hatalmas csattanást, süket csönd követte.
A mögöttük érkező autós, bénultan ült pár percig a kocsiban, mire az agya is felfogta, hogy mit lát. Aztán hangokat hallott, majd ahogy kikászálódott a kocsiból, már látta az odarohanó embereket.
Látták a két mozdulatlan testet. Mire a mentő megérkezett, már kiszabadították őket a roncsból. A sérültek szelektálásánál alap dolog a baleseteknél, hogy aki ordít és jajgat, az általában kisebb sérülésekkel rendelkezik, mint aki hallgat, és eszméletlenül hever.
De most mind a két sérült hallgatott. A fiatalasszony szemmel láthatóan már nem élt! Szinte az egész jobb oldala összeroncsolódott, a mellette becsapódó autótól. Arca a csodával határos módon épen maradt. Talán annak köszönhetően, hogy férje magához szorította. A férfi még akkor is átölelve tartotta, amikor kihúzták őket az autóból. A mentőorvos megvizsgálta, majd a pulzusát nézte. Nem érzett szívverést. Megrázta a fejét.
- Szerintem az ütközés pillanatában azonnal meghalt. - szólt oda a rendőrnek. Utána a férfival kezdett el foglalatoskodni, a közben megérkező másik mentő orvosával egyetemben. A hatalmas testű férfi, talán erős izomzatának köszönhette, hogy nem követte asszonyát! A mentőorvos tubust erőltetett a gégéjébe, majd nyakmerevítőt rakott rá, hogy biztosítsa a nyak mozdulatlanságát. Utána ellátta törött vállát, majd karját is sínbe rakta. Bekötött neki egy sóoldatos infúziót a sokkhatás kiküszöbölése érdekében, majd csak ezután tették be hordágyon, az eszméletlen férfit a mentőbe. Az szirénázva, villogva indult a közeli város kórháza felé. Az ámokfutót is holtan szedték, ki az autóból.
A másik mentővel érkező orvos még egyszer megvizsgálta Juli testét, életjelek után kutatva. Már majdnem feladta, amikor egy halvány szívdobbanást hallott! Majd még egyet! Gyorsan felszívott egy tűbe adrenalint, és egyenesen beadta Juli szívébe!
- Küzdjél kislány! Küzdjél!- biztatta hangosan a lányt.
De úgy látszott Juli már feladta. Talán az a két gyenge szívdobbanás volt a búcsúja az élettől.
A mentős még küzdött érte egy darabig, majd lemondóan abbahagyta. Még egyszer meghallgatta a szívét, de nem hallotta, hogy dobogna.
Fekete zsákot vett ki a mentőből, és beleemelték a lány testét. Egy szőke hajfürtöt odacsípett a cipzár. A szél meglódította a hajtincset, majd lágyan leejtette.
A fiatal rendőr ijedten nézte a zsákot. Pár hónapja lépett be a testületbe, eddig szinte csak tanfolyamokon, továbbképzéseket vett részt. Még nem volt olyan balesete, ahol halállal kellett szembesülnie! Ráadásul ilyen fiatal nő… Ez volt az első komolyabb helyszínelése.
Szomorúan, szinte bénultan nézte a kósza fürtöt, amikor észrevette, hogy a lány megmozdul! Elkapta a mentőtiszt karját, majd szinte feltépték a zsákot! Juli hörgött, száján habos vér tódult ki, a karját is gyengén megmozdította! A mentős rögtön tubusért futott, amit nehezen, de ledugott a lány gégéjén, közben a fiatal rendőrre kiabált hogy hívjon mentőhelikoptert. Addigra a lány szíve, ha gyengén is de dobogott.
Juli nem adta fel! Talán tudata mélyén ott volt férje utolsó mozdulata, amivel magához rántotta a biztos halál elől! Azzal a mozdulattal is őt védte, őt óvta. Nem volt magánál, egyensúlyozott az élet és a halál küszöbén. Távolról hallotta Erwin hangját, aki kiabálta neki, hogy ne adja fel! Időnként úgy érezte, hogy valami hideg feketeségbe süllyed bele, amiből csak férje hangja rángatja vissza!
Az időközben gyorsan megérkező helikopter ugyanabba a városi kórházba vitte, ahova a mentő Erwint. Szinte egyszerre értek oda a két sérülttel. Erwint betolták az egyik műtőbe, Julit a másikba. Az orvosok órákig küzdöttek, hogy stabilizálják az állapotukat. Felnyitották Erwin hasfalát és kiszívták az ott felgyülemlett vért, majd bevarrták a felszakadt érfalat. A férfi eszméletlen volt, és de az orvosok már biztosak voltak benne, hogy túléli a balesetet!

A cikket írta: Babenko

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 9. 16:00
Hátborzongató! Várom a folyt köv:
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: