újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Anyukámtól kaptam ...

Látogatók száma: 293

Mivel anyukám tudja, hogy nem vagyok egy nagy sütőmester (a főzéssel ellentétben, amit viszont imádok), ezért egy egyszerű sütirecepttel lepett meg.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 sütőpor, fél kocka ráma, fél liter tej, három tojás, 1,5 kg alma vagy meggy vagy 3/4 kg túró, 2 pohár tejföl

Elkészítés: a fél kocka rámával kend ki a tepsit (kb. 35x25-ös). A lisztet keverd össze a porcukorral és a sütőporral. Ennek felét szórd a tepsibe. Erre mehet rá az alma héjastól reszelve (vagy a túró, vagy a magozott meggy). Hintsd meg fahéjjal. Ha túrót használsz, kell rá kis cukor is, esetleg reszelt citrom héja. Erre mehet rá a két tejföl, majd a lisztes keverék maradéka. A fél liter tejet keverd ki jól a 3 tojással és öntsd rá a tetejére az egészet. Anyukám tanácsa szerint kicsit megszurkáltam, hogy jól belemenjen a tejes keverék.
Felmelegített sütőben 1 órán át süsd, ne túl magas fokozaton. (én előmelegítettem 220 fokon, majd levettem 170-re)

A férjem IMÁDTA!!!!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: Natcsi

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Biztos nagyon finom !:-))


Pussz
Tündér:-)
Szia Natcsi! Párom remek szakács és ez jól hangzik, tolmácsolom neki! Köszi üdv Orsolya
Köszönöm, remélem ízleni fog:-)
A végén rájössz, hogy nem is ördöngős dolog a sütés -főzés, és ha van aki imádja, azért már érdemes bármit megpróbálni. Így kezdődött nálunk is!! Üdv Magdi
Szia Natcsi! Hol vagy elveszve....? Pusszancs Orsolya
Szia Natcsi!
Gondoltam kipróbálom. A különbség csak annyi, hogy én a lisztet elmorzsoltam a margarinnal. Mindent ugyanúgy tettem, ahogy írod, de az almát nem reszeltem, csak szeleteltem. Egy dolgot felejtettem ki, és az a tej. Én a tejfölt kevertem össze a tojással és egy kis cukorral és azt öntöttem a tetejére és megszurkáltam óvatosan, hogy a almaszeletek ne maradjanak a villán :-),
Egyenletesen bevonva a tetejét. Amikor már szép piros volt, utána hagytam kihűlni. Hát ne tudd meg milyen finom lett! Omlós és guszta ráadásul.
De legközelebb a tejet sem fogom kifelejteni.
Köszi,
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: