újabb események régebbi események további események
14:26
Yolla válaszolt egy szavazásra
14:15
Yolla új cikket töltött fel
09:24
Új cikk került fel a weboldalra
08:45
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
07:59
Yolla válaszolt egy szavazásra
19:37
Anyu válaszolt egy szavazásra
19:33
Anyu válaszolt egy szavazásra
19:13
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
16:23
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
16:09
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
15:49
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
11:48
Yolla válaszolt egy szavazásra
11:47
Yolla új cikket töltött fel
11:35
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
10:57
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
10:11
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
09:16
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
09:13
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
08:59
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
08:54
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez

Bakonyi csirkeragu leves

2017. augusztus 2. - Látogatók száma: 72

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa, vagy paszternák
5 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 negyed zeller
1 ek piros paprika
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
petrezselyem

A csirkemellet felkockázzuk, a szalonnát is apróra vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget feldaraboljuk. Egy lábasban a szalonnakockákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. Ha már fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Fedő alatt 20 percig főzzük a levesünket. Hozzátesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Ha kellően megfőtt minden, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. és összerottyantjuk az ízeket.

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: