újabb események régebbi események további események
12:19
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
11:40
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
11:22
Virág új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
11:15
zsoltne.eva új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
11:11
Virág új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
11:04
zsoltne.eva új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
10:47
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
10:37
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
10:26
Virág új cikket töltött fel
09:13
Virág új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
09:12
Virág új bejegyzést írt a naplójába
22:44
Ilona új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
22:44
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:43
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:41
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:20
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
21:50
Virág új bejegyzést írt a naplójába
21:33
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Virág új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
21:17
zsoltne.eva új cikket töltött fel

Bakonyi csirkeragu leves

2017. augusztus 2. - Látogatók száma: 57

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa, vagy paszternák
5 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 negyed zeller
1 ek piros paprika
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
petrezselyem

A csirkemellet felkockázzuk, a szalonnát is apróra vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget feldaraboljuk. Egy lábasban a szalonnakockákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. Ha már fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Fedő alatt 20 percig főzzük a levesünket. Hozzátesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Ha kellően megfőtt minden, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. és összerottyantjuk az ízeket.

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: