újabb események régebbi események további események
09:50
Black Ice módosította a cikkét
09:15
Black Ice módosította a cikkét
09:11
Black Ice új cikket töltött fel
07:40
Yolla módosította a naplóbejegyzését
07:36
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
23:30
Ilona új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
23:23
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
23:21
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
23:17
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:24
Cathy új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
19:08
zsoltne.eva új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
19:00
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
18:36
Sanda új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
17:06
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
14:24
emillio módosította a naplóbejegyzését
13:33
Yolla új bejegyzést írt a naplójába
12:33
Sanda új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
12:09
Ilona új hozzászólást írt emillio naplóbejegyzéséhez
19:13
emillio új bejegyzést írt a naplójába
02:52
RichardBon regisztrált a weboldalra

Bakonyi csirkeragu leves

2017. augusztus 2. - Látogatók száma: 23

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa, vagy paszternák
5 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 negyed zeller
1 ek piros paprika
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
petrezselyem

A csirkemellet felkockázzuk, a szalonnát is apróra vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget feldaraboljuk. Egy lábasban a szalonnakockákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. Ha már fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Fedő alatt 20 percig főzzük a levesünket. Hozzátesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Ha kellően megfőtt minden, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. és összerottyantjuk az ízeket.

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: