Bakonyi csirkeragu leves
Látogatók száma: 91
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa, vagy paszternák
5 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 negyed zeller
1 ek piros paprika
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
petrezselyem
A csirkemellet felkockázzuk, a szalonnát is apróra vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget feldaraboljuk. Egy lábasban a szalonnakockákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. Ha már fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Fedő alatt 20 percig főzzük a levesünket. Hozzátesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Ha kellően megfőtt minden, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. és összerottyantjuk az ízeket.
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.