újabb események régebbi események további események
20:14
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:43
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:37
Ilona új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
16:33
Ilona új cikket töltött fel
11:41
zsoltne.eva új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
10:45
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
09:50
Kőnig új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
21:41
Ilona új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
19:11
Hayde regisztrált a weboldalra
14:09
Új kérdést került be a Kérdezd a férfit menüpontba
13:51
Anyu válaszolt egy szavazásra
10:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
07:05
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
06:48
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
18:56
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
17:57
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
17:49
Ilona új cikket töltött fel
17:42
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
17:38
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:52
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez

Bakonyi csirkeragu leves

2017. augusztus 2. - Látogatók száma: 50

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell
15 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa, vagy paszternák
5 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 negyed zeller
1 ek piros paprika
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
1 ek liszt
1,5 dl tejföl
petrezselyem

A csirkemellet felkockázzuk, a szalonnát is apróra vágjuk. A vöröshagymát is apróra vágjuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget feldaraboljuk. Egy lábasban a szalonnakockákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonna zsírján. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. Ha már fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Fedő alatt 20 percig főzzük a levesünket. Hozzátesszük a zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, és készre főzzük. Ha kellően megfőtt minden, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. és összerottyantjuk az ízeket.

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.

Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: