újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Barackos-túrós palacsintapárna

Látogatók száma: 95

Lépésről-lépésre

A megunhatatlan palacsinta gyümölcsös tölteléket kívánt. Mit adjunk hát neki?

Legfinomabbak a barackok, először a kajszik, a franciák, az őszik, mind-mind finom édes gyümölcs. Bár mint tudjuk a gyümölcsöt magában szabadna csak enni, a könnyebb emészthetőség végett, ráadásul csak mindent megelőzőleg, azért el-elcsábulunk egy gyümölcsös-túrós palacsinta csábításától.

Na nézzük, miből élünk:

1db kajszibarack,
2db franciabarack,

250g túró,
ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
maroknyi mazsola,

Mindezeket jól összekeverjük...

...és állni hagyjuk a hűtőben kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Közben a hagyományos módon palacsintákat gyártunk.

Egy tálba ütünk 1-2 tojást, sót adunk hozzá, kis cukrot, majd vizet, szódát vagy tejet, kinek mije van otthon és természetesen lisztet.

Kézi vagy gépi habverővel csomómentesre keverjük, és tejszín állagúra.

Egy csipet sütőport is szoktam adni hozzá, már amikor eszembe jut, mert néha elmarad.

Kisütjük a palacsintákat, ahogy mindig is. Én a levegőben feldobva fordítom meg, míg mások valami fordító eszközzel. Néha, ha felpöndörödik a széle, szoktam simán az ujjaimmal is megfordítani, mert jól bírják a forrót.

Ha kisültek a palacsinták, a halom tetején lévőre teszek egy adag gyümölcsös túrót, szépen szétoszlatom, majd behajtom két oldalról.

Majd a másik két végét is egymásba hajtom, így párnácskát képezve.

A palacsintapárnát ferdén kettészelem és egy kistányérra szépen egymásra helyezem a darabokat. Ha ti is így tesztek, akkor az eredmény az első képen megtalálható majd nálatok is.

Jó sütést!

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Finom szokott lenni. Ha vendégeknek sütöd szórd meg a végén vaníliás porcukorral!

Anyu.
Csillagozom Virág, de... a palacsintát inkább magában, vagy sósan szeretem, viszont a gyümit natúron és a túrót édesen!!!! Külön külön nagyon imádom!!! Most be is neveznék egy gyümölcsadagra! :) (viszont guszta a képen! )

Puszivirág!

megtekintés Válasz erre: J. Erzsi

Finom szokott lenni. Ha vendégeknek sütöd szórd meg a végén vaníliás porcukorral!

Anyu.

Jó ötlet, köszi! :)

megtekintés Válasz erre: Ailet

Csillagozom Virág, de... a palacsintát inkább magában, vagy sósan szeretem, viszont a gyümit natúron és a túrót édesen!!!! Külön külön nagyon imádom!!! Most be is neveznék egy gyümölcsadagra! :) (viszont guszta a képen! )

Puszivirág!

Majd sósat is készítek neked. :)

Melyikeket kedveled?

megtekintés Válasz erre: Virág

Majd sósat is készítek neked. :)

Melyikeket kedveled?

Ha sós akkor lángos, a húsos palacsintát... lasagne, olasz tésztás ételek, töltött tészták, hú, mit is mondjak még? :) Sós sütiket, meg a pogácsát. :)
Én a palacsinta tésztát csak lekeverem. A barátom meg kisüti. Én csak nézem. Nagyon nehezen, de visszafogom magam, az igyekezetét értékelem.
Még jó, hogy csak kis mennyiség! :-)

megtekintés Válasz erre: Ailet

Ha sós akkor lángos, a húsos palacsintát... lasagne, olasz tésztás ételek, töltött tészták, hú, mit is mondjak még? :) Sós sütiket, meg a pogácsát. :)

Hortobágyi?

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Én a palacsinta tésztát csak lekeverem. A barátom meg kisüti. Én csak nézem. Nagyon nehezen, de visszafogom magam, az igyekezetét értékelem.
Még jó, hogy csak kis mennyiség! :-)

Mennyi az a kis mennyiség? :)
1-3 liter? :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Mennyi az a kis mennyiség? :)
1-3 liter? :)

Csak semmi túlzás! Én megtanultam spórolni! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: