újabb események régebbi események további események
17:19
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:48
Virág új cikket töltött fel
05:27
wadbikaiy válaszolt egy szavazásra
05:26
wadbikaiy új cikket töltött fel
05:20
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:54
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
16:40
Black Ice módosította a cikkét
13:56
Black Ice új cikket töltött fel
11:53
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:00
Virág új bejegyzést írt a naplójába
21:59
Virág új bejegyzést írt a naplójába
21:58
Virág új bejegyzést írt a naplójába
23:55
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
20:19
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
20:00
Ilona új cikket töltött fel
22:31
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:41
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
15:26
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
15:18
Juhász András Géza új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:45
Ilona új bejegyzést írt a naplójába

Betyáros zöldbableves

2015. július 7. - Látogatók száma: 326

A leszedett zöldbabomhoz kerestem egy jó nyárias receptet.

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt főtt tarja v. sonka
15 dkg tarhonya
1 zöldpaprika
1 paradicsom
25 dkg zöldbab
1 kanál fűszerpaprika
só,bors,ételízesítő

Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk,hozzáadjuk a felkockázott hagymát,kicsit megdinszteljük.
Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát,majd a felkockázott füstölt húst,meghintjük a fűszerpaprikával és vízzel felengedjük.
20 perc után hozzáadjuk a tarhonyát.Amikor félig megfőtt,mehet bele a zöldbab.Fűszerezzük sóval,borssal,ételízesítővel ízlés szerint.
Amikor minden megfőtt,tejfölös habarással behabarjuk.

Ez az alaprecept Nosalty-tól.Én úgy gondoltam,előbb a zöldbabot teszem az ételbe és csak később a tarhonyát,hogy a bab biztosan megfőljön.A fagyasztómban volt füstölt tarja,de nem főtt,így a kis kuktámban előfőztem kb.15 percig.Így pont jó lett a végére.És egy nagyon pici ecettel savanyítottam kissé a kész levest,nagyon finom lett!

Nem félek az adott recepthez hozzányúlni és a saját ízlésemhez,ízvilágomhoz alakítani.Érdemes.Egy recept sincs bebetonozva,szabad variálni.

Kép/net

A cikket írta: Anyu

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2015. július 11. 22:00
Szia Anyu!

Ma hozattam füstölt oldalas szélét - pénztárca barát -, elfogom készíteni az általad már kipróbált zöldbablevest. Finomnak tűnik és egészségesebb is a habarással.

puszi
2015. július 7. 14:08

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2015. július 7. 13:44

Kedves Anyu!

Örülök, hogy olvastam a receptedet, én még nem készítettem zöldbabot tarhonyával. Viszont anno, mikor nagy volt a család, hasonlókkal ízesítve krumplival "dúsíottuk" a babot, úgy is remek volt.

Puszi, Ica

Kedves Ilona!

Én is először készítettem,de nagyon finom volt,a páromnak is ízlett,pedig ő fenntartással fogad minden új ételt:)
Puszi
2015. július 7. 13:44
Kedves Anyu!

Örülök, hogy olvastam a receptedet, én még nem készítettem zöldbabot tarhonyával. Viszont anno, mikor nagy volt a család, hasonlókkal ízesítve krumplival "dúsíottuk" a babot, úgy is remek volt.

Puszi, Ica
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: