Betyáros zöldbableves
Látogatók száma: 328
A leszedett zöldbabomhoz kerestem egy jó nyárias receptet.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt főtt tarja v. sonka
15 dkg tarhonya
1 zöldpaprika
1 paradicsom
25 dkg zöldbab
1 kanál fűszerpaprika
só,bors,ételízesítő
Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk,hozzáadjuk a felkockázott hagymát,kicsit megdinszteljük.
Beletesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát,majd a felkockázott füstölt húst,meghintjük a fűszerpaprikával és vízzel felengedjük.
20 perc után hozzáadjuk a tarhonyát.Amikor félig megfőtt,mehet bele a zöldbab.Fűszerezzük sóval,borssal,ételízesítővel ízlés szerint.
Amikor minden megfőtt,tejfölös habarással behabarjuk.
Ez az alaprecept Nosalty-tól.Én úgy gondoltam,előbb a zöldbabot teszem az ételbe és csak később a tarhonyát,hogy a bab biztosan megfőljön.A fagyasztómban volt füstölt tarja,de nem főtt,így a kis kuktámban előfőztem kb.15 percig.Így pont jó lett a végére.És egy nagyon pici ecettel savanyítottam kissé a kész levest,nagyon finom lett!
Nem félek az adott recepthez hozzányúlni és a saját ízlésemhez,ízvilágomhoz alakítani.Érdemes.Egy recept sincs bebetonozva,szabad variálni.
Kép/net
A cikket írta: Anyu
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: D Klári
Szia Anyu!
Ma hozattam füstölt oldalas szélét - pénztárca barát -, elfogom készíteni az általad már kipróbált zöldbablevest. Finomnak tűnik és egészségesebb is a habarással.
puszi
Ma hozattam füstölt oldalas szélét - pénztárca barát -, elfogom készíteni az általad már kipróbált zöldbablevest. Finomnak tűnik és egészségesebb is a habarással.
puszi
Válasz erre: Ilona
Kedves Anyu!
Örülök, hogy olvastam a receptedet, én még nem készítettem zöldbabot tarhonyával. Viszont anno, mikor nagy volt a család, hasonlókkal ízesítve krumplival "dúsíottuk" a babot, úgy is remek volt.
Puszi, Ica
Én is először készítettem,de nagyon finom volt,a páromnak is ízlett,pedig ő fenntartással fogad minden új ételt:)
Puszi
Örülök, hogy olvastam a receptedet, én még nem készítettem zöldbabot tarhonyával. Viszont anno, mikor nagy volt a család, hasonlókkal ízesítve krumplival "dúsíottuk" a babot, úgy is remek volt.
Puszi, Ica