újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Black Ice bácsi konyhája 2.

Látogatók száma: 129

Folytatódik a titkos májcsiklandozó receptjeim megosztása. Bor leves

Pálinkás jó reggelt mindenkinek!

/Ha nem található semmi alkohol sehol a körzetben hát akkor köszönöm hogy olvastál, ez nem kivitelezhető a számodra... Bort búzát békességet! Viszlát!/

Örömmel tapasztalom hogy mennyien maradtak talpon drága hazánkban. A jó bornak nem kell cégér szóval természetesen lehet támaszkodni, kúszni, mászni, tivornyázni.
A reggeli konyaktól ismét mozgékonyan kanyarodjunk a konyha nevezetű helyiségbe.
Elsőnek is feltétlen ne keressünk rumaromát, inkább maradjunk az eredetinél.
Ha nincs békesség, és búza, maradjunk a bornál, és majd kialakul valami. Hiszen ki mint vet úgy arat. Ebből kiindulva lehet még búza is, bár én inkább az árpát javaslom...
De bort igyunk és ne vizet prédikáljunk, hát akkor produkáljunk, poharat a kézbe!

Folytatódik a titkos májcsiklandozó receptjeim megosztása.

Bor leves

Mindenképpen kell minimum 3 liter bor... (Aszút javaslok...)
Elsőnek is kóstoljuk meg, csak a minőség ellenőrzése miatt...
(Erre számoltam 1 litert...)

Hozzávalók: Hát őszintén annyit írnék 2 liter bor és bele abc tészta ...:-)
De nem ilyen egyszerű szóval kezdjünk el főzni.

Kell 8 darab tojás sárgája.

(Tudom tudom most többen csodálkoznak még, de ez van...
A fehérje nem kell csak a sárgája!!!
És azon sem kell csodálkozni ha made in China bélyegző van a tojáson...)

Egytucatnyi evőkanál cukor

(Most írhatnám hogy a Kabai cukorgyár termékét válaszd, de cukor terén sajnos már nem olyan édes. Most egy kis határszünetet kell tartani azok kedvéért akik még a Google keresőben érdeklődnek az egytucatnyi után. Rosszabb esetben mi az a cukor kérdéssel...)

Vaníliarúd

(Nem összekeverendő az égbolttal.)

Fahéj

(A recept nem a környezetedben lévő fa meghámozására szólít fel.)

Citrom

(Kihagyható ha savanyú a szőlő, vagy ha úgy nézel ki mint aki citromba harapott. De semmiképen nem ajánlom a lócitromot...)

A tojássárgáját, és nem a sárga tojását, cukorral, habosra kell verni...
(Vajon ez már korhatáros?)

A bort fel kell forralni vele a fahéj és a vaníliarúdból reszelj belé.
(Mennyit? Ez mindig attól függ mennyi borod maradt...)
Ha nem elég savanyú az élet vagy a bor, tegyél bele...
Na ez is sárga... Citromot...
Közben szűrd át, és állandó keveréssel öntsd a cukros tojásra, ha már felverted...
Kavarással...
(Látom ez nagyon megy...)
Leszűrted mi?!
Rendben...

Ha ez még nem hozott tűzbe mindegy, csak rakd vissza a tűzre addig habverőzve amíg leves sűrű nem lesz. Persze ha nálad van a gáz...

Ui:A tojások védelme érdekében mellékeltem még egy képet.

A cikket írta: Black Ice

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Elmentem boréé...
Köszönjük a májcsiklandozó receptet! :)

Pussz, Tündér

megtekintés Válasz erre: Pumukli56

Elmentem boréé...

Okés Tokajnál találkozunk :-)

megtekintés Válasz erre: Tündér

Köszönjük a májcsiklandozó receptet! :)

Pussz, Tündér

Nagyon szívesen kedves Feleségek.hu alkalmazottak.
Huh ezt ma még nem főzöm meg!
Át kell gondolnom, kicsit lelassultam, de mire jön az emberem, megteszem.


Maresz
Biztos nem rossz, ahogy leírtad az egyenesen kiváló, de ennyi tojásból inkább sütök valami finomat, amihez megihatom a Tokajit ;-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: