újabb események régebbi események további események

Burgonya chips

2011. november 8. - Látogatók száma: 305

Avagy a krumpli másképp.

Burgonya chips.
Avagy a krumpli másképp.
Finom nassolni való a chips, csak elég drága (főleg ha ráterhelik a külön adót). Egy egyszerű és könnyen elkészíthető, finom nassolni való receptjét szeretném megosztani veletek (bár kissé macerás). Aki nem elég türelmes, az neki se álljon. Tehát a hozzá valók: Kb. ½ liter olaj vagy ennek megfelelő zsír (megjegyzem zsírban jobb ízű), éhes szájak szerinti burgonya, só. Az elkészítés pedig a következő: Hámozd meg a krumplikat és mosd meg bő vízben, aztán vágd az egészet nagyon vékony szeletekre (erre a legjobb a tökgyalu) egy nagyon éles késsel. Ha ezzel megvagy, felteheted az olajat melegíteni, közben sózd meg a burgonyaszeleteket bőven és jól keverd, össze minden szelet kapjon sót. Mire a zsiradékod kellően forró lesz (majdnem ég), addigra a krumplid is levet eresztett. Most következik a babra munka: a szeleteket egyenként szórd a forró zsiradékba, de csak addig, amíg a zsír vagy olaj serceg, mikor beleejted a szeletet. Ha abbahagyja, a sercegést ne tegyél többet bele, mert nagyon lehűtöd a zsiradékot. Ha barnára sült, akkor lesz ropogós, ekkor kiszedheted tányérra, de vigyázz ne maradjon sok zsiradék rajta (csepegtesd, le mielőtt tányérra teszed). Aztán jöhet a következő adag. Egyszerre nem lehet nagyon sokat sütni, mert vagy nem lesz ropogós vagy megég. Fontos még az is, hogy egyenként ejtsd az olajba (vagy zsírba) a szeleteket, mert különben összetapadnak és nem sülnek át rendesen. Magában nassolni, vagy kenyérrel szegény ember vacsorájaként. Jó étvágyat!

A cikket írta: OrdasFarkas

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. november 9. 00:35
Kedves Farkas!

Hú, ez nem semmi! Ki kell próbálnom!

Pussz, Tündér
2011. november 8. 08:08
Szia OrdasFarkas!
Tetszik a találékonyságod;-) Szegény ember zsírral főz... Le a chipsadóval! Egy bajt látok, míg sütöd még jobban megéhezel, és semmi nem lesz elég!
Üdv,
Pinokkió
2011. november 8. 06:34
Szia!

Mit mondjak, nagyon ügyesen leírtad ezt az egyszemélyes vacsorát. Értékelem az igyekezetedet. Mást is tudsz?

Én is szeretem a sült krumplit minden formában. De nekem ez macerás. Ennyi időt nem szeretek a tűzhely mellett tölteni. Számomra haszontalan ez a tevékenység, mert már menet közben elfogyasztanám. A végeredmény üres tányér lenne. Éhesen nem állnék neki.

Ha nem is ezt a hatást, de az ízén keresztül elérem, vastagabb szeletekre, vagy hasábra vágva is. :-)

Jó étvágyat hozzá!
Éva
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: