Burgonya chips
Látogatók száma: 305
Avagy a krumpli másképp.
Burgonya chips.
Avagy a krumpli másképp.
Finom nassolni való a chips, csak elég drága (főleg ha ráterhelik a külön adót). Egy egyszerű és könnyen elkészíthető, finom nassolni való receptjét szeretném megosztani veletek (bár kissé macerás). Aki nem elég türelmes, az neki se álljon. Tehát a hozzá valók: Kb. ½ liter olaj vagy ennek megfelelő zsír (megjegyzem zsírban jobb ízű), éhes szájak szerinti burgonya, só. Az elkészítés pedig a következő: Hámozd meg a krumplikat és mosd meg bő vízben, aztán vágd az egészet nagyon vékony szeletekre (erre a legjobb a tökgyalu) egy nagyon éles késsel. Ha ezzel megvagy, felteheted az olajat melegíteni, közben sózd meg a burgonyaszeleteket bőven és jól keverd, össze minden szelet kapjon sót. Mire a zsiradékod kellően forró lesz (majdnem ég), addigra a krumplid is levet eresztett. Most következik a babra munka: a szeleteket egyenként szórd a forró zsiradékba, de csak addig, amíg a zsír vagy olaj serceg, mikor beleejted a szeletet. Ha abbahagyja, a sercegést ne tegyél többet bele, mert nagyon lehűtöd a zsiradékot. Ha barnára sült, akkor lesz ropogós, ekkor kiszedheted tányérra, de vigyázz ne maradjon sok zsiradék rajta (csepegtesd, le mielőtt tányérra teszed). Aztán jöhet a következő adag. Egyszerre nem lehet nagyon sokat sütni, mert vagy nem lesz ropogós vagy megég. Fontos még az is, hogy egyenként ejtsd az olajba (vagy zsírba) a szeleteket, mert különben összetapadnak és nem sülnek át rendesen. Magában nassolni, vagy kenyérrel szegény ember vacsorájaként. Jó étvágyat!
A cikket írta: OrdasFarkas
Hozzászólások
időrendi sorrend
Hú, ez nem semmi! Ki kell próbálnom!
Pussz, Tündér
Tetszik a találékonyságod;-) Szegény ember zsírral főz... Le a chipsadóval! Egy bajt látok, míg sütöd még jobban megéhezel, és semmi nem lesz elég!
Üdv,
Pinokkió
Mit mondjak, nagyon ügyesen leírtad ezt az egyszemélyes vacsorát. Értékelem az igyekezetedet. Mást is tudsz?
Én is szeretem a sült krumplit minden formában. De nekem ez macerás. Ennyi időt nem szeretek a tűzhely mellett tölteni. Számomra haszontalan ez a tevékenység, mert már menet közben elfogyasztanám. A végeredmény üres tányér lenne. Éhesen nem állnék neki.
Ha nem is ezt a hatást, de az ízén keresztül elérem, vastagabb szeletekre, vagy hasábra vágva is. :-)
Jó étvágyat hozzá!
Éva