újabb események régebbi események további események
17:06
Yolla új cikket töltött fel
14:22
Yolla új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
12:26
emillio új hozzászólást írt egy cikkhez
11:15
Ilona B. T. új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
10:35
emillio új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
09:21
Hello Kitty új hozzászólást írt egy cikkhez
08:56
zsoltne.eva új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
08:35
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
23:26
Ilona B. T. új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
21:04
zsoltne.eva új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
20:20
emillio új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
20:03
Müszélia új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
19:59
emillio új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
19:55
Yolla új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:53
emillio új hozzászólást írt Yolla naplóbejegyzéséhez
19:41
emillio válaszolt egy szavazásra
17:47
D Klári új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
17:02
Yolla új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:06
zsoltne.eva új hozzászólást írt D Klári naplóbejegyzéséhez
15:55
Yolla új bejegyzést írt a naplójába

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 481

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

3 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: