újabb események régebbi események további események
21:23
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
20:59
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
20:59
Ilona új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
20:13
Cathy új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
20:07
Ilona új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:26
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:13
Cathy új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
19:01
Sanda új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
18:54
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
18:43
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
18:13
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona naplóbejegyzéséhez
17:49
Ilona módosította a naplóbejegyzését
17:47
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
17:43
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
17:16
zsoltne.eva új hozzászólást írt Anyu naplóbejegyzéséhez
16:14
Anyu módosította a naplóbejegyzését
16:13
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
15:53
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
15:50
Anyu új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
13:36
zsoltne.eva módosította a cikkét

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 806

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: