újabb események régebbi események további események
15:50
Szandra regisztrált a weboldalra
15:08
Ilona B. T. új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
15:05
Ilona B. T. új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
14:32
Tündér módosította a naplóbejegyzését
13:58
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
13:33
Yolla új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
13:13
Sanda új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
12:32
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
12:10
Sanda új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
12:01
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
11:52
zsoltne.eva új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
11:02
Ilona B. T. új bejegyzést írt a naplójába
03:15
emillio új hozzászólást írt Tündér naplóbejegyzéséhez
18:11
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
14:07
Tündér új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
14:06
Tündér módosította a naplóbejegyzését
14:00
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
13:22
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
12:55
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
12:55
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 673

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

3 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: