újabb események régebbi események további események
22:10
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
22:01
Ilona B. T. módosította a cikkét
21:46
Ilona B. T. új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
21:33
Ilona B. T. új cikket töltött fel
21:04
Sanda új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
20:31
Sanda új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
20:25
Sanda új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
20:06
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
17:09
Ilona B. T. új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:21
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
16:19
zsoltne.eva új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
13:25
vikibal új hozzászólást írt egy cikkhez
11:08
zsoltne.eva módosította a cikkét
10:56
Ilona B. T. új bejegyzést írt a naplójába
10:29
Sanda új hozzászólást írt egy cikkhez
10:24
vikibal új hozzászólást írt egy cikkhez
08:10
Lilyth új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:52
Cathy új hozzászólást írt egy cikkhez
22:49
ghost187 új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
22:48
ghost187 új hozzászólást írt az egyik cikkéhez

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 717

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

3 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: