újabb események régebbi események további események
17:38
Cathy új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
14:43
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:31
zsoltne.eva új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
12:19
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
11:40
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
11:22
Virág új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
11:15
zsoltne.eva új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
11:11
Virág új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
11:04
zsoltne.eva új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
10:47
Virág új hozzászólást írt egy cikkhez
10:37
zsoltne.eva új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
10:26
Virág új cikket töltött fel
09:13
Virág új hozzászólást írt zsoltne.eva naplóbejegyzéséhez
09:12
Virág új bejegyzést írt a naplójába
22:44
Ilona új hozzászólást írt Virág naplóbejegyzéséhez
22:44
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:43
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:41
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
22:20
Új videó került be a "Kedvenc videóink" közé
21:50
Virág új bejegyzést írt a naplójába

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 837

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

4 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: