újabb események régebbi események további események
22:04
zsoltne.eva új hozzászólást írt lsalamo naplóbejegyzéséhez
21:50
Yolla új hozzászólást írt lsalamo naplóbejegyzéséhez
21:48
Yolla új hozzászólást írt D Klári naplóbejegyzéséhez
20:48
Ilona B. T. új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
20:43
zsoltne.eva új hozzászólást írt egy cikkhez
20:33
D Klári új hozzászólást írt Ilona B. T. naplóbejegyzéséhez
20:27
D Klári új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
20:26
Ilona B. T. módosította a naplóbejegyzését
20:25
Ilona B. T. új bejegyzést írt a naplójába
20:25
Ilona B. T. új bejegyzést írt a naplójába
20:04
Ilona B. T. új hozzászólást írt egy cikkhez
19:54
emillio új hozzászólást írt egy cikkhez
19:37
Ilona B. T. új hozzászólást írt D Klári naplóbejegyzéséhez
19:34
lsalamo új bejegyzést írt a naplójába
19:32
Pinokkió új hozzászólást írt egy cikkhez
19:24
Pinokkió új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
19:20
Pinokkió új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
19:03
D Klári új hozzászólást írt az egyik naplóbejegyzéséhez
19:01
D Klári új hozzászólást írt egy cikkhez
18:54
zsoltne.eva új hozzászólást írt D Klári naplóbejegyzéséhez

Cigány pecsenye

2012. március 1. - Látogatók száma: 1 577

Finom, laktató, nem túl bonyolult recept.

Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.

Elfogyott, majdnem kevés is lett.

A cikket írta: Maggie

3 szavazat

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2012. március 1. 11:15
Kedves Maggie!

Ez igazán remekül néz ki és méghozzá egyszerű is!
Nagyon köszönjük a receptet!

Pussz, Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: