Csirke kapitány módra
Látogatók száma: 760
Van vagy 25 éve, hogy ezt a receptet először kipróbáltam. Egyik családi kedvencünk lett.
Egyszerű és nem utolsó sorban az ára mindenkinek elérhető. Ha különlegeset és gyorsat szeretnék készíteni, akkor ezt a csirkét készítem.
Hozzávalók:
1 csirke, vagy csirke darabok tetszés szerint, (comb, csirkeszárny, darabolt csirkemell)
2 db tv paprika,
2 db paradicsom,
10 dkg mazsola,
kevés liszt,
egy kis piros paprika,
só, kevés olaj.
A csirkét feldarabolom, mintha paprikást készítenék. Ha darabokat veszek, akkor erre már nincs gond. Paprikás lisztben megforgatom, forró olajban hirtelen megsütöm a külsejét.
A paprikából és a meghámozott paradicsomból (hagyma nélkül) lecsót készítek. Télen használhatunk üveges lecsót is. Ha kész, belerakom a húsdarabokat és lassú tűzön puhára főzöm. Amikor úgy gondolom, hogy tíz perc múlva kész, akkor a megmosott, lecsepegtetett mazsolát hozzáteszem.
Párolt rizzsel tálalom. Esetleg a burgonyapüré is illik hozzá.
Nem kell meglepődni a mazsola miatt. A paradicsomos, lecsós szaft nagyon jó ízharmóniában van a kicsit édes mazsolával.
Ha valaki kipróbálja biztosan bekerül a kedvencek közé.
A cikket írta: gaboca
Hozzászólások
időrendi sorrend
Köszönöm a receptet ..
Finomnak hangzik. :)
Maya