újabb események régebbi események további események
10:36
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
10:12
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:07
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
03:19
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:40
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
01:33
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
04:56
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
05:35
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
01:28
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
14:31
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
13:26
Divi Éva új bejegyzést írt a naplójába
13:26
Divi Éva új bejegyzést írt a naplójába
07:29
Gaya módosította a naplóbejegyzését
06:18
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
01:13
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
16:16
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
06:01
Gaya új bejegyzést írt a naplójába
02:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:40
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába

Csirke kapitány módra

2010. április 30. - Látogatók száma: 757

Van vagy 25 éve, hogy ezt a receptet először kipróbáltam. Egyik családi kedvencünk lett.

Egyszerű és nem utolsó sorban az ára mindenkinek elérhető. Ha különlegeset és gyorsat szeretnék készíteni, akkor ezt a csirkét készítem.
Hozzávalók:
1 csirke, vagy csirke darabok tetszés szerint, (comb, csirkeszárny, darabolt csirkemell)
2 db tv paprika,
2 db paradicsom,
10 dkg mazsola,
kevés liszt,
egy kis piros paprika,
só, kevés olaj.
A csirkét feldarabolom, mintha paprikást készítenék. Ha darabokat veszek, akkor erre már nincs gond. Paprikás lisztben megforgatom, forró olajban hirtelen megsütöm a külsejét.
A paprikából és a meghámozott paradicsomból (hagyma nélkül) lecsót készítek. Télen használhatunk üveges lecsót is. Ha kész, belerakom a húsdarabokat és lassú tűzön puhára főzöm. Amikor úgy gondolom, hogy tíz perc múlva kész, akkor a megmosott, lecsepegtetett mazsolát hozzáteszem.
Párolt rizzsel tálalom. Esetleg a burgonyapüré is illik hozzá.
Nem kell meglepődni a mazsola miatt. A paradicsomos, lecsós szaft nagyon jó ízharmóniában van a kicsit édes mazsolával.
Ha valaki kipróbálja biztosan bekerül a kedvencek közé.

A cikket írta: gaboca

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 10. 23:54
Imádom az édes és csípős pikáns ételeket. A " csirkét" is :)
Köszönöm a receptet ..
Finomnak hangzik. :)



Maya
2010. június 18. 10:14
Nekem tetszik, biztos, hogy megcsinálom:-))
2010. április 30. 19:29
Jó lehet, sajna nálunk nem menő a lecsó :-((, de egyszer majd magamnak megcsinálom... Vagy meglepem vele anyut, mi vagyunk a kísérleti evők! ;-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: