Csirkekrokett szenegáli módra
Látogatók száma: 386
Ha unjuk már a csirkefasírtot, készítsük el szenegáli módra; biztosan eltart egy egész napig. Szabadítsunk meg egy csirkét a bőrétől és a csontjaitól, naná hogy nyersen, úgy tart igazán sokáig. Daráljuk le. A bőröket és a csontokat pirítsuk meg szézámolajban, adjunk hozzá apróra vágott hagymát, répakarikákat és borókamagot, öntsük fel vízzel, forraljuk be. Egy másik serpenyőben (ez fontos, mert így több lesz a mosogatni való), pirítsunk meg 15 deka szézámmagot. A darált húst gyúrjuk össze 5 deka pirított maggal, sóval, borssal, formáljunk kis kroketteket, és süssük ki egy kanál szézámolajban. Egy harmadik edénybe szórjuk bele a maradék szézámmagot, forgassuk bele a kroketteket, aztán csomagoljuk be egy-egy blansírozott szőlőlevélbe. Tegyük kivajazott tepsibe, és süssük félórát, 220 C fokon.
A szószhoz melegítsünk egy kevés olajat, pirítsunk meg 4 deka mandulát, még vagy 10 deka szézámmagot, adjuk hozzá a bőr-csont levet, 1-2 deci tejszínt, és annyi citromlevet, amennyit nem sajnálunk. Főzzük sűrű szósszá, öntsük nyakon a szőlőlevélben sült kroketteket, tálaljuk köleslepénnyel.
Hívjunk meg egy szenegálit, kínáljuk meg, aztán érdeklődjünk, hogy mit evett. Nem fogja tudni.
A cikket írta: Müszélia
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Müszélia
lehet, hogy finom, de nem szeretnék napi 24 órában főzni.
Válasz erre: zsoltne.eva
Én azért látnék benne fantáziát. Főleg, ha nem nekem kéne elkészítenem... Inkább kihagynám. Ki tudja mi lenne belőle a végére? Ha még magam sem tudnám, hát a vendégem? De ha meg szeretnék szabadulni tőle, akkor ezt fogom feltálalni. :-)
És, ha mégis bejönne neki? Azon még nem gondolkodtam...
És, ha mégis bejönne neki? Azon még nem gondolkodtam...
Válasz erre: anubis
Sírok a röhögéstől! Köszi, épp ez kellett ma estére! :)))
Válasz erre: Tündér
Ha nem nekem kell a csirkét megpuceválni, még érdekel is a dolog, mert egyébként nem tűnik rossznak.
A magyar gulyást sem ismernénk föl Ámerkikában, attól még lehet jó ízű. :)
Pussz,
Tündér
A magyar gulyást sem ismernénk föl Ámerkikában, attól még lehet jó ízű. :)
Pussz,
Tündér