Csirkekrokett szenegáli módra
Látogatók száma: 387
Ha unjuk már a csirkefasírtot, készítsük el szenegáli módra; biztosan eltart egy egész napig. Szabadítsunk meg egy csirkét a bőrétől és a csontjaitól, naná hogy nyersen, úgy tart igazán sokáig. Daráljuk le. A bőröket és a csontokat pirítsuk meg szézámolajban, adjunk hozzá apróra vágott hagymát, répakarikákat és borókamagot, öntsük fel vízzel, forraljuk be. Egy másik serpenyőben (ez fontos, mert így több lesz a mosogatni való), pirítsunk meg 15 deka szézámmagot. A darált húst gyúrjuk össze 5 deka pirított maggal, sóval, borssal, formáljunk kis kroketteket, és süssük ki egy kanál szézámolajban. Egy harmadik edénybe szórjuk bele a maradék szézámmagot, forgassuk bele a kroketteket, aztán csomagoljuk be egy-egy blansírozott szőlőlevélbe. Tegyük kivajazott tepsibe, és süssük félórát, 220 C fokon.
A szószhoz melegítsünk egy kevés olajat, pirítsunk meg 4 deka mandulát, még vagy 10 deka szézámmagot, adjuk hozzá a bőr-csont levet, 1-2 deci tejszínt, és annyi citromlevet, amennyit nem sajnálunk. Főzzük sűrű szósszá, öntsük nyakon a szőlőlevélben sült kroketteket, tálaljuk köleslepénnyel.
Hívjunk meg egy szenegálit, kínáljuk meg, aztán érdeklődjünk, hogy mit evett. Nem fogja tudni.
A cikket írta: Müszélia
Hozzászólások
időrendi sorrend
lehet, hogy finom, de nem szeretnék napi 24 órában főzni.
Én azért látnék benne fantáziát. Főleg, ha nem nekem kéne elkészítenem... Inkább kihagynám. Ki tudja mi lenne belőle a végére? Ha még magam sem tudnám, hát a vendégem? De ha meg szeretnék szabadulni tőle, akkor ezt fogom feltálalni. :-)
És, ha mégis bejönne neki? Azon még nem gondolkodtam...
És, ha mégis bejönne neki? Azon még nem gondolkodtam...
Sírok a röhögéstől! Köszi, épp ez kellett ma estére! :)))
Ha nem nekem kell a csirkét megpuceválni, még érdekel is a dolog, mert egyébként nem tűnik rossznak.
A magyar gulyást sem ismernénk föl Ámerkikában, attól még lehet jó ízű. :)
Pussz,
Tündér
A magyar gulyást sem ismernénk föl Ámerkikában, attól még lehet jó ízű. :)
Pussz,
Tündér