újabb események régebbi események további események
09:22
wXavBLqjCthMSuKG regisztrált a weboldalra
12:27
Tündér módosította a naplóbejegyzését
12:26
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
02:01
Pinupduzk regisztrált a weboldalra

Csirkepaprikás vagy paprikáscsirke recept

Látogatók száma: 612

A legjobb csibepaprikást nagymamám tudja készíteni. Még soha nem ettem hozzá foghatót sehol. Azért igyekszem úgy készíteni, mint ő, mégis valamiért nem lesz ugyanolyan. Talán majd egyszer sikerül elérnem a legjobb hasonlóságot.

Nézzük a hozzávalókat:

Csibeaprólék,
burgonya,
sárgarépa,
petrezselyem,
hagyma,
tojás,
csípős paprika,
petrezselyemzöld,
liszt,
só, vegeta, őrölt paprika,

Legalább 2 vöröshagymából, (de még jobb 3 vagy 4-ből) pörköltalapot készítünk:

A hagymát, felaprítjuk minél kisebbre, kevés zsírban(vagy olajban) megdinszteljük és hozzáadjuk az őrölt paprikát.

Ebbe beletesszük a csibeaprólékot, kicsit megpirítjuk a pörköltalapban,

majd felöntjük hideg vízzel.

Amíg fő, a zöldségeket meghámozzuk, a burgonyát, sárgarépát, petrezselymet feldaraboljuk, a csípős zöldpaprikát megmossuk. Ha már gyorsak és gyakorlottak vagyunk, akkor nagy lángon főhet ez idő alatt a paprikás, ha nem, akkor inkább kis lángon forraljuk.

Miközben ezzel elfoglaltuk magunkat a csirkeaprólékról a víz elpárolog, szaft marad csak rajta, ebbe tesszük zöldségeket,

majd felöntjük vízzel.

Amíg ez fő, előkészítjük a petrezselymes nokedlit.

Egy tálba ütünk egy tojást, kevés vizet és sót adunk hozzá, valamit apróra vágott petrezselyemzöldet. Először ezt alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal is szaggatható nokedlitésztát kapjunk. Félretesszük és várunk, hogy megfőjön a paprikás.

Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, a legkisebb kanalunkkal beleszaggatjuk a nokedlit. Pár percig főzzük, ha feljöttek a felszínre, akkor lassan jó is lesz.

Tányérba merjük és már ehetünk is.

Jó étvágyat!

A cikket írta: Virág

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: amore

sziasztok!:) ebben a percben regisztràltam,orulok hogy ràtalàltam erre az oldalra de komolyan! nem vagyok nagy szakàcs de remèlem itt pàr dolgot megtanulhatok ! pl. sutemènyek terèn semmit nem tudok,minden segitsègnek orulnèk! szèp estèt kivànok!:)

Szia Amore!

Örülök/örülünk neked! :)

Itt biztosan találsz mindent. :)
sziasztok!:) ebben a percben regisztràltam,orulok hogy ràtalàltam erre az oldalra de komolyan! nem vagyok nagy szakàcs de remèlem itt pàr dolgot megtanulhatok ! pl. sutemènyek terèn semmit nem tudok,minden segitsègnek orulnèk! szèp estèt kivànok!:)

megtekintés Válasz erre: Müszélia

semmibe nem teszek hagymát, fáj tőle a gyomrom.

Kedves Müszélia!

Ha ég a gyomrod a hagymától vagy a paradicsomtól, akkor tegyél az elkészült ételbe egy jó nagy kanál főző tejszínt! Az leköti a csersavat, és - akkor nem fog égni a gyomrod, és az étel is selymesebb lesz tőle! Próbáld ki, hátha igazam van! Ugyanis a hagyma és a fűszerpaprika adja meg az ételek testességét, zamatát, és magyaros jellegét! Lehet egyébként más módszerekkel is sűríteni az ételeket.(rántás, habarás, lisztszórás stb...)

Jó főzőcskézést: emillio

megtekintés Válasz erre: emillio

Kedves Virág!

Érdekes ízhatás lehet, - valószínű, hogy ki fogom próbálni! Én még soha sem készítettem zöldséggel, csak ha rizses csirkét csinálok, amit úgy készítek el, mint a ludas kását! És abba nem kell őrölt pirospaprika! Ami a paprikás csirkét illeti, én úgy tudom, hogy a paprikás csirke vagy csirke paprikás (mindegy, hogy hívjuk) azt tejfölben csomómentesre elkevert jó nagy evőkanál liszttel behabarjuk! A tejföl nélküli - az csirke pörkölt! A szaftot, - azt a dinsztelt hagyma és a zsiradékban feloldott pirospaprika elegye adja! A nokedlit én sem főzöm bele, hanem külön, és tálaláskor a nokedlira szedem a paprikást! Savanyúsággal tálalom!

Pussz: emillio

Látod? Ezért szeretem megismerni a más tájakon élő emberek főzési szokásait, mert az ember mindig tanul valami klassz, új dolgot. Mama pl sosem habarta még a paprikást, én néha szoktam, mikor milyen kedvem van. De felénk a paprikás és a pörkölt közt annyi a különbség, h előbbi hosszú lével van. Én abba belefőzöm a nokedlit, a pörköltbe viszont nem.
Kedves Virág!

Érdekes ízhatás lehet, - valószínű, hogy ki fogom próbálni! Én még soha sem készítettem zöldséggel, csak ha rizses csirkét csinálok, amit úgy készítek el, mint a ludas kását! És abba nem kell őrölt pirospaprika! Ami a paprikás csirkét illeti, én úgy tudom, hogy a paprikás csirke vagy csirke paprikás (mindegy, hogy hívjuk) azt tejfölben csomómentesre elkevert jó nagy evőkanál liszttel behabarjuk! A tejföl nélküli - az csirke pörkölt! A szaftot, - azt a dinsztelt hagyma és a zsiradékban feloldott pirospaprika elegye adja! A nokedlit én sem főzöm bele, hanem külön, és tálaláskor a nokedlira szedem a paprikást! Savanyúsággal tálalom!

Pussz: emillio
Azért nem ettél még olyan finomat, mint nagyanyád készítette, mert nem kóstoltad az enyémet. Mindennek, még egy csirkepaprikásnak is meg kell adni a módját. Nem lehet csak úgy összecsapni, mint teszik egyesek. Kár lenne a sok belé való.
Megtanultam értékelni a kevesebb, néha több szólás-mondást. Aprólékban van a lényeg!... Az ízhatás már egyéni. :-)
Kedves Virág!

Köszönjük az újabb ínyenc receptet. Laktató étel, az már biztos!

Pussz, Tündér

megtekintés Válasz erre: Virág

Hagyma nélkül?

semmibe nem teszek hagymát, fáj tőle a gyomrom.

megtekintés Válasz erre: Ailet

Ha én főzök én is külön csinálom meg a levestésztát, de a paprikáscsibénél több tésztát kívánok, mint szaftot, mert kevésbé szeretek kenyeret enni az ilyen kajákhoz. :)) De ez esetben egyszerűen muszáj volt. Így nagyon jól esett nálatok is. Mit tegyek, szeretem az új ízeket kipróbálni... :))

Jól teszed, ha eszed. :)))

Megyek főzni, puszi! :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Szerintem a nokedliben pont az a jó, hogy a paprikás lében fő meg. Mondjuk tudom, hogy sokan a levesbe is külön főzik a tésztát, de én azért se vagyok oda.

Ha én főzök én is külön csinálom meg a levestésztát, de a paprikáscsibénél több tésztát kívánok, mint szaftot, mert kevésbé szeretek kenyeret enni az ilyen kajákhoz. :)) De ez esetben egyszerűen muszáj volt. Így nagyon jól esett nálatok is. Mit tegyek, szeretem az új ízeket kipróbálni... :))

megtekintés Válasz erre: Ailet

Szia V!
Tudod már kóstoltam és nagyon ízlett, de felénk máshogyan csinálják. Mi külön fűzzük ki a galuskát és zöldség sincs benne. Azaz a hús+szaftból válogathat az ember és a galuskát köretként fogyasztjuk. Na és a savanyúság koronázza meg az egészet. :)
Puszivirág!
A

Szerintem a nokedliben pont az a jó, hogy a paprikás lében fő meg. Mondjuk tudom, hogy sokan a levesbe is külön főzik a tésztát, de én azért se vagyok oda.

megtekintés Válasz erre: Müszélia

csirke kevés vízben megfőz, só, paprika rászór, tejfel, kész.

Hagyma nélkül?
Szia V!
Tudod már kóstoltam és nagyon ízlett, de felénk máshogyan csinálják. Mi külön fűzzük ki a galuskát és zöldség sincs benne. Azaz a hús+szaftból válogathat az ember és a galuskát köretként fogyasztjuk. Na és a savanyúság koronázza meg az egészet. :)
Puszivirág!
A

megtekintés Válasz erre: Virág

Na, hadd halljam csak! :D

csirke kevés vízben megfőz, só, paprika rászór, tejfel, kész.

megtekintés Válasz erre: Müszélia

Szia V.
meg se merem mondani, hogy én hogy szoktam készíteni - bár az biztos, hogy szinte percek alatt megvan.
lustaság fél egészség.

Na, hadd halljam csak! :D
Szia V.
meg se merem mondani, hogy én hogy szoktam készíteni - bár az biztos, hogy szinte percek alatt megvan.
lustaság fél egészség.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: