Csirkepaprikás vagy paprikáscsirke recept
Látogatók száma: 612
A legjobb csibepaprikást nagymamám tudja készíteni. Még soha nem ettem hozzá foghatót sehol. Azért igyekszem úgy készíteni, mint ő, mégis valamiért nem lesz ugyanolyan. Talán majd egyszer sikerül elérnem a legjobb hasonlóságot.
Nézzük a hozzávalókat:
Csibeaprólék,
burgonya,
sárgarépa,
petrezselyem,
hagyma,
tojás,
csípős paprika,
petrezselyemzöld,
liszt,
só, vegeta, őrölt paprika,
Legalább 2 vöröshagymából, (de még jobb 3 vagy 4-ből) pörköltalapot készítünk:
A hagymát, felaprítjuk minél kisebbre, kevés zsírban(vagy olajban) megdinszteljük és hozzáadjuk az őrölt paprikát.
Ebbe beletesszük a csibeaprólékot, kicsit megpirítjuk a pörköltalapban,
majd felöntjük hideg vízzel.
Amíg fő, a zöldségeket meghámozzuk, a burgonyát, sárgarépát, petrezselymet feldaraboljuk, a csípős zöldpaprikát megmossuk. Ha már gyorsak és gyakorlottak vagyunk, akkor nagy lángon főhet ez idő alatt a paprikás, ha nem, akkor inkább kis lángon forraljuk.
Miközben ezzel elfoglaltuk magunkat a csirkeaprólékról a víz elpárolog, szaft marad csak rajta, ebbe tesszük zöldségeket,
majd felöntjük vízzel.
Amíg ez fő, előkészítjük a petrezselymes nokedlit.
Egy tálba ütünk egy tojást, kevés vizet és sót adunk hozzá, valamit apróra vágott petrezselyemzöldet. Először ezt alaposan összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kanállal is szaggatható nokedlitésztát kapjunk. Félretesszük és várunk, hogy megfőjön a paprikás.
Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, a legkisebb kanalunkkal beleszaggatjuk a nokedlit. Pár percig főzzük, ha feljöttek a felszínre, akkor lassan jó is lesz.
Tányérba merjük és már ehetünk is.
Jó étvágyat!
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: amore
sziasztok!:) ebben a percben regisztràltam,orulok hogy ràtalàltam erre az oldalra de komolyan! nem vagyok nagy szakàcs de remèlem itt pàr dolgot megtanulhatok ! pl. sutemènyek terèn semmit nem tudok,minden segitsègnek orulnèk! szèp estèt kivànok!:)
Örülök/örülünk neked! :)
Itt biztosan találsz mindent. :)
Válasz erre: Müszélia
semmibe nem teszek hagymát, fáj tőle a gyomrom.
Ha ég a gyomrod a hagymától vagy a paradicsomtól, akkor tegyél az elkészült ételbe egy jó nagy kanál főző tejszínt! Az leköti a csersavat, és - akkor nem fog égni a gyomrod, és az étel is selymesebb lesz tőle! Próbáld ki, hátha igazam van! Ugyanis a hagyma és a fűszerpaprika adja meg az ételek testességét, zamatát, és magyaros jellegét! Lehet egyébként más módszerekkel is sűríteni az ételeket.(rántás, habarás, lisztszórás stb...)
Jó főzőcskézést: emillio
Válasz erre: emillio
Kedves Virág!
Érdekes ízhatás lehet, - valószínű, hogy ki fogom próbálni! Én még soha sem készítettem zöldséggel, csak ha rizses csirkét csinálok, amit úgy készítek el, mint a ludas kását! És abba nem kell őrölt pirospaprika! Ami a paprikás csirkét illeti, én úgy tudom, hogy a paprikás csirke vagy csirke paprikás (mindegy, hogy hívjuk) azt tejfölben csomómentesre elkevert jó nagy evőkanál liszttel behabarjuk! A tejföl nélküli - az csirke pörkölt! A szaftot, - azt a dinsztelt hagyma és a zsiradékban feloldott pirospaprika elegye adja! A nokedlit én sem főzöm bele, hanem külön, és tálaláskor a nokedlira szedem a paprikást! Savanyúsággal tálalom!
Pussz: emillio
Érdekes ízhatás lehet, - valószínű, hogy ki fogom próbálni! Én még soha sem készítettem zöldséggel, csak ha rizses csirkét csinálok, amit úgy készítek el, mint a ludas kását! És abba nem kell őrölt pirospaprika! Ami a paprikás csirkét illeti, én úgy tudom, hogy a paprikás csirke vagy csirke paprikás (mindegy, hogy hívjuk) azt tejfölben csomómentesre elkevert jó nagy evőkanál liszttel behabarjuk! A tejföl nélküli - az csirke pörkölt! A szaftot, - azt a dinsztelt hagyma és a zsiradékban feloldott pirospaprika elegye adja! A nokedlit én sem főzöm bele, hanem külön, és tálaláskor a nokedlira szedem a paprikást! Savanyúsággal tálalom!
Pussz: emillio
Megtanultam értékelni a kevesebb, néha több szólás-mondást. Aprólékban van a lényeg!... Az ízhatás már egyéni. :-)
Köszönjük az újabb ínyenc receptet. Laktató étel, az már biztos!
Pussz, Tündér
Válasz erre: Virág
Hagyma nélkül?
Válasz erre: Ailet
Ha én főzök én is külön csinálom meg a levestésztát, de a paprikáscsibénél több tésztát kívánok, mint szaftot, mert kevésbé szeretek kenyeret enni az ilyen kajákhoz. :)) De ez esetben egyszerűen muszáj volt. Így nagyon jól esett nálatok is. Mit tegyek, szeretem az új ízeket kipróbálni... :))
Megyek főzni, puszi! :)
Válasz erre: Virág
Szerintem a nokedliben pont az a jó, hogy a paprikás lében fő meg. Mondjuk tudom, hogy sokan a levesbe is külön főzik a tésztát, de én azért se vagyok oda.
Válasz erre: Ailet
Szia V!
Tudod már kóstoltam és nagyon ízlett, de felénk máshogyan csinálják. Mi külön fűzzük ki a galuskát és zöldség sincs benne. Azaz a hús+szaftból válogathat az ember és a galuskát köretként fogyasztjuk. Na és a savanyúság koronázza meg az egészet. :)
Puszivirág!
A
Válasz erre: Müszélia
csirke kevés vízben megfőz, só, paprika rászór, tejfel, kész.
Tudod már kóstoltam és nagyon ízlett, de felénk máshogyan csinálják. Mi külön fűzzük ki a galuskát és zöldség sincs benne. Azaz a hús+szaftból válogathat az ember és a galuskát köretként fogyasztjuk. Na és a savanyúság koronázza meg az egészet. :)
Puszivirág!
A
Válasz erre: Virág
Na, hadd halljam csak! :D
Válasz erre: Müszélia
Szia V.
meg se merem mondani, hogy én hogy szoktam készíteni - bár az biztos, hogy szinte percek alatt megvan.
lustaság fél egészség.
meg se merem mondani, hogy én hogy szoktam készíteni - bár az biztos, hogy szinte percek alatt megvan.
lustaság fél egészség.