Csülök tatár
Látogatók száma: 1 012
Ez a recept kivételesen nem az én találmányom! Az általam igen nagyra becsült Bodrogi Gyula művész úr alkotta. Művész körökben sokat mesélnek a vendégszeretetéről, vadász szenvedélyéről, és a főzési tudományáról! Én nagyon remélem, hogy ezzel a receptjével is emléket állítunk az Ő nagyságának, és szenvedélyes főzés szeretetének!
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál őrölt piros paprika
1 teáskanál őrölt bors
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
1 csipet őrölt kömény
A csülköt jól megtisztítjuk, beáztatjuk. Másnap friss vízben olyan puhára főzzük, hogy kiessen belőle a csont. A saját főzővizében hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük. Ha kihűlt a csülök, kétszer ledaráljuk, majd a hagymákkal és a többi hozzávalóval jól kikeverjük! Hűtőszekrénybe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Pirítós kenyér illik mellé, utána meg egy – két pohár jobb fajta vörösbor.
Jó étvágyat hozzá! emillio
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Kedves Emillio!
Ez már igen! Kipróbálom!
Pussz: Yolla
Szinte biztos, hogy ízleni fog!
Csak nem igazán "lájtos" !
Jó étvágyat hozzá!
Pussz: emillio
Ez már igen! Kipróbálom!
Pussz: Yolla