újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Csülök tatár

Látogatók száma: 1 007

Ez a recept kivételesen nem az én találmányom! Az általam igen nagyra becsült Bodrogi Gyula művész úr alkotta. Művész körökben sokat mesélnek a vendégszeretetéről, vadász szenvedélyéről, és a főzési tudományáról! Én nagyon remélem, hogy ezzel a receptjével is emléket állítunk az Ő nagyságának, és szenvedélyes főzés szeretetének!

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál őrölt piros paprika
1 teáskanál őrölt bors
2 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
1 csipet őrölt kömény

A csülköt jól megtisztítjuk, beáztatjuk. Másnap friss vízben olyan puhára főzzük, hogy kiessen belőle a csont. A saját főzővizében hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, addig a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük. A fokhagymát is lereszeljük. Ha kihűlt a csülök, kétszer ledaráljuk, majd a hagymákkal és a többi hozzávalóval jól kikeverjük! Hűtőszekrénybe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Pirítós kenyér illik mellé, utána meg egy – két pohár jobb fajta vörösbor.

Jó étvágyat hozzá! emillio

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Vagy még egy dolog eszembe jutott... Miért ne lehetne a kellemest a hasznossal összefőzni, egy jó kiadós babgulyást tudnék elképzelni, na nem az egészből. Persze az eredeti recept elsőbbséget élvezne, de az ízét, mármint a füstölt csülök ízét a bab is "értékelné". Fele-fele. Én kiegyeznék. Semmi se vesszen kárba, mert ez valóban nagyon finom lehet, így is, úgy is. A tarkababnak is elég sok idő kell, hogy megpuhuljon, még ha előtte éjjel áztattad is... Na és ha nem leves, akkor mondjuk legyen babsaláta... A hagymából elcsenünk egy keveset...
Önmagában is nagyon finom lehet ez a füstölt, főtt csülök. Mondjuk mellé én el tudnék képzelni kovászos uborkát és egy nagykiflit. :-) Valamikor réges régen egyszer a Barbakánba tévedtem. Ezt tette elém a pincér. Azóta sem felejtettem el az ízét!

megtekintés Válasz erre: Yolla

Kedves Emillio!
Ez már igen! Kipróbálom!
Pussz: Yolla

Kedves Yolla!

Szinte biztos, hogy ízleni fog!
Csak nem igazán "lájtos" !

Jó étvágyat hozzá!

Pussz: emillio
Kedves Emillio!
Ez már igen! Kipróbálom!
Pussz: Yolla
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: