újabb események régebbi események további események
02:47
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:02
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:34
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:32
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:56
Pinokkió módosította a cikkét
11:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:02
Visszafogott Vénusz módosította a cikkét
08:54
Visszafogott Vénusz új cikket töltött fel
23:34
Új cikk került fel a weboldalra
21:45
Pinokkió új cikket töltött fel
02:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:08
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
08:32
Tündér módosította a naplóbejegyzését
08:31
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
16:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
12:49
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:43
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
18:31
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Egy csipetnyi Szicília

2010. április 25. - Látogatók száma: 229

Néhány évvel ezelőtt, egy rövid ideig külföldön tanultam cserediákként. Egy nagyon kedves családnál laktam, ahol az édesanya nagyon finom ételekkel lepett meg nap, mint nap. Az egyik kedvencem receptjét el is kértem tőle. Ezt szeretném megosztani veletek.

A hozzávalók: egy csirkemell, 2-3 szál sárgarépa, 2 kisebb cukkini, 4-5 db paradicsom, egy fej vöröshagyma, 1csomag színes tészta, só, bors, oreganó, bazsalikom.
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzunk, a vöröshagymát lereszeljük. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a lereszelt vöröshagymát.
A répát kicsi 1-2 centiméteres csíkokra vágjuk, a cukkinit kissé vastagabb csíkokra vágjuk, mint a répát, a paradicsomot pedig kockákra vágjuk össze.
Amikor a csirkemell már kifehéredett, a csíkokra vágott sárgarépát hozzátesszük a csirkemellhez, majd amikor a répa félig megpárolódott, vagyis a közepe még roppan, akkor hozzáteszem a felcsíkozott cukkinit is. Amikor már a cukkini is megpárolódott, végül hozzáöntöm a felkockázott paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítem. Sós olajos vízben felteszem főni a színes tésztát (a durumtészta zöldséggel van színezve), majd összeforgatom a tésztát és a serpenyő tartalmát.
Nyáron egy forró nap vacsorájának nagyon kiváló lehet, mellé finom enyhén fűszeres vörösbor a legfinomabb.
Nem nehéz étel, mert egyáltalán nem zsíros, vigyáz a vonalainkra, mégis laktató. Az én párom pedig kifejezetten imádja, mert segíthet a zöldségdarabolásban.:)

A cikket írta: jgaboca88

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 26. 18:24
Gabi! Ez jól hangzik, de látvánnyal együtt tökéletes!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: