Egy csipetnyi Szicília
Látogatók száma: 229
Néhány évvel ezelőtt, egy rövid ideig külföldön tanultam cserediákként. Egy nagyon kedves családnál laktam, ahol az édesanya nagyon finom ételekkel lepett meg nap, mint nap. Az egyik kedvencem receptjét el is kértem tőle. Ezt szeretném megosztani veletek.
A hozzávalók: egy csirkemell, 2-3 szál sárgarépa, 2 kisebb cukkini, 4-5 db paradicsom, egy fej vöröshagyma, 1csomag színes tészta, só, bors, oreganó, bazsalikom.
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzunk, a vöröshagymát lereszeljük. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a lereszelt vöröshagymát.
A répát kicsi 1-2 centiméteres csíkokra vágjuk, a cukkinit kissé vastagabb csíkokra vágjuk, mint a répát, a paradicsomot pedig kockákra vágjuk össze.
Amikor a csirkemell már kifehéredett, a csíkokra vágott sárgarépát hozzátesszük a csirkemellhez, majd amikor a répa félig megpárolódott, vagyis a közepe még roppan, akkor hozzáteszem a felcsíkozott cukkinit is. Amikor már a cukkini is megpárolódott, végül hozzáöntöm a felkockázott paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítem. Sós olajos vízben felteszem főni a színes tésztát (a durumtészta zöldséggel van színezve), majd összeforgatom a tésztát és a serpenyő tartalmát.
Nyáron egy forró nap vacsorájának nagyon kiváló lehet, mellé finom enyhén fűszeres vörösbor a legfinomabb.
Nem nehéz étel, mert egyáltalán nem zsíros, vigyáz a vonalainkra, mégis laktató. Az én párom pedig kifejezetten imádja, mert segíthet a zöldségdarabolásban.:)
A cikket írta: jgaboca88
Hozzászólások
időrendi sorrend