újabb események régebbi események további események
10:59
Amazonnnlff regisztrált a weboldalra
01:34
BillyDiurn regisztrált a weboldalra
21:28
Broncojjz regisztrált a weboldalra
21:23
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:20
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:16
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:14
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:11
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
21:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:32
Portablexnu regisztrált a weboldalra
06:25
Ilpaki új cikket töltött fel
01:56
Charlesgal regisztrált a weboldalra
22:54
Cindybebey regisztrált a weboldalra
16:24
Juicerqdn regisztrált a weboldalra
16:23
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
09:55
KitchenAidmxr regisztrált a weboldalra
08:53
Holographicmnw regisztrált a weboldalra

Egy csipetnyi Szicília

2010. április 25. - Látogatók száma: 229

Néhány évvel ezelőtt, egy rövid ideig külföldön tanultam cserediákként. Egy nagyon kedves családnál laktam, ahol az édesanya nagyon finom ételekkel lepett meg nap, mint nap. Az egyik kedvencem receptjét el is kértem tőle. Ezt szeretném megosztani veletek.

A hozzávalók: egy csirkemell, 2-3 szál sárgarépa, 2 kisebb cukkini, 4-5 db paradicsom, egy fej vöröshagyma, 1csomag színes tészta, só, bors, oreganó, bazsalikom.
Elkészítés: A csirkemellet felcsíkozzunk, a vöröshagymát lereszeljük. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a lereszelt vöröshagymát.
A répát kicsi 1-2 centiméteres csíkokra vágjuk, a cukkinit kissé vastagabb csíkokra vágjuk, mint a répát, a paradicsomot pedig kockákra vágjuk össze.
Amikor a csirkemell már kifehéredett, a csíkokra vágott sárgarépát hozzátesszük a csirkemellhez, majd amikor a répa félig megpárolódott, vagyis a közepe még roppan, akkor hozzáteszem a felcsíkozott cukkinit is. Amikor már a cukkini is megpárolódott, végül hozzáöntöm a felkockázott paradicsomot. Sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítem. Sós olajos vízben felteszem főni a színes tésztát (a durumtészta zöldséggel van színezve), majd összeforgatom a tésztát és a serpenyő tartalmát.
Nyáron egy forró nap vacsorájának nagyon kiváló lehet, mellé finom enyhén fűszeres vörösbor a legfinomabb.
Nem nehéz étel, mert egyáltalán nem zsíros, vigyáz a vonalainkra, mégis laktató. Az én párom pedig kifejezetten imádja, mert segíthet a zöldségdarabolásban.:)

A cikket írta: jgaboca88

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 26. 18:24
Gabi! Ez jól hangzik, de látvánnyal együtt tökéletes!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: