Egy kis spórolás
Látogatók száma: 369
Mit csináljak az előző napról megmaradt étellel, hogy ne kelljen kidobni, ha már a család nem hajlandó megenni....na, nem azért mert rossz, csak azért mert.
Én mindennap főzök. Tudom ez fura, de nekem így teljes egy napom.
A legnagyobb gondot az jelentette, hogy a család nem mindig evett meg mindent a mennyiség miatt, viszont másnap már nem kellett nekik. Így elő kellett vennem az eszem, hogy miből, mit lehet csinálni másnap.
Egyszerű tejfölös leves: 3-4 közepes burgonya, zöldség, répa, vegeta. Amikor a burgonya megfőtt, akkor egyet kivettem a levesből, összetörtem és egy tojással meg finom liszttel nokedli állagú masszát kevertem belőle. Kicsi gombócokat gyúrtam és vissza a levesbe. Egy tojás sárgáját meg egy nagy kanál tejfölt összekevertem és ráöntöttem a levest. Másnap meg: csináltam egy fokhagymás, hagymás pirospaprikás rántást, egy kis köménymaggal és pár karika kolbásszal, rá a másnapos levest, máris lett belőle egy jó kis krumplileves. Sütöttem még mellé jó sok palacsintát és már készen is volt a menü, amit nagyon szerettek.
A másik, amiből mindig maradt, burgonyapüré. Este, ami délben megmaradt egy tojással és finomliszttel, kicsi tejjel nem túl kemény masszát csináltam és kanállal forró olajba szaggatva, megsütöttem. Lekvárral és porcukorral imádták a gyerekek.
Megmaradt a sült húsból is egy - két darab mindig. Mikor már meguntam a hűtőbe pakolászni, akkor összekockáztam és fokhagymával, borssal újra sütöttem, jó szaftosra. Sültkrumpli mellé és kész is volt a brassói, amiről megint csak nem lehetett megállapítani, hogy nem aznap csináltam meg:-))
Ha, Neked is van ilyen, vagy hasonló ötleted, nagyon szívesen elolvasnám és ki is próbálnám a mai árak mellett, minden ilyen ötlet jól jöhet.
A cikket írta: ginesz
Hozzászólások
időrendi sorrend
mivel semmit sem dobunk ki, felhasználunk mindent ezekhez az ételekhez
jó volt olvasni írásod
:)
Válasz erre: anubis
Kedves Ginesz, nálam a húslevessel van a gond, a főtt húst kieszik belőle, a levéből egy-egy tányérral, aztán a többi ott marad. Ilyenkor én beteszem a hűtőbe, másnap pedig grízgaluskát szaggatok bele, sokkal jobban fogy, mint a hagyományos húsleves:) Ja, és le is lehet fagyasztani a levest, miután átszűrted, és eseteleg máskor elővenni.
Ha eszembe jut valami, még visszanézek hozzád Ginesz. Okos ötlet volt ez tőled! :)
Én a maradék pörköltből húsos gombócot készítek.
Nagyon fincsi!