újabb események régebbi események további események
19:25
Tündér módosította a naplóbejegyzését
15:11
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
09:29
Marthagualf regisztrált a weboldalra
15:20
RaymondUnisa regisztrált a weboldalra

Egy kis spórolás

Látogatók száma: 369

Mit csináljak az előző napról megmaradt étellel, hogy ne kelljen kidobni, ha már a család nem hajlandó megenni....na, nem azért mert rossz, csak azért mert.

Én mindennap főzök. Tudom ez fura, de nekem így teljes egy napom.
A legnagyobb gondot az jelentette, hogy a család nem mindig evett meg mindent a mennyiség miatt, viszont másnap már nem kellett nekik. Így elő kellett vennem az eszem, hogy miből, mit lehet csinálni másnap.

Egyszerű tejfölös leves: 3-4 közepes burgonya, zöldség, répa, vegeta. Amikor a burgonya megfőtt, akkor egyet kivettem a levesből, összetörtem és egy tojással meg finom liszttel nokedli állagú masszát kevertem belőle. Kicsi gombócokat gyúrtam és vissza a levesbe. Egy tojás sárgáját meg egy nagy kanál tejfölt összekevertem és ráöntöttem a levest. Másnap meg: csináltam egy fokhagymás, hagymás pirospaprikás rántást, egy kis köménymaggal és pár karika kolbásszal, rá a másnapos levest, máris lett belőle egy jó kis krumplileves. Sütöttem még mellé jó sok palacsintát és már készen is volt a menü, amit nagyon szerettek.

A másik, amiből mindig maradt, burgonyapüré. Este, ami délben megmaradt egy tojással és finomliszttel, kicsi tejjel nem túl kemény masszát csináltam és kanállal forró olajba szaggatva, megsütöttem. Lekvárral és porcukorral imádták a gyerekek.

Megmaradt a sült húsból is egy - két darab mindig. Mikor már meguntam a hűtőbe pakolászni, akkor összekockáztam és fokhagymával, borssal újra sütöttem, jó szaftosra. Sültkrumpli mellé és kész is volt a brassói, amiről megint csak nem lehetett megállapítani, hogy nem aznap csináltam meg:-))

Ha, Neked is van ilyen, vagy hasonló ötleted, nagyon szívesen elolvasnám és ki is próbálnám a mai árak mellett, minden ilyen ötlet jól jöhet.

A cikket írta: ginesz

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

minden hónap végén igen sokszor van nálunk a "mindent" bele című pizza, vagy lasagne, vagy tojáslepény
mivel semmit sem dobunk ki, felhasználunk mindent ezekhez az ételekhez
jó volt olvasni írásod
:)

megtekintés Válasz erre: anubis

Kedves Ginesz, nálam a húslevessel van a gond, a főtt húst kieszik belőle, a levéből egy-egy tányérral, aztán a többi ott marad. Ilyenkor én beteszem a hűtőbe, másnap pedig grízgaluskát szaggatok bele, sokkal jobban fogy, mint a hagyományos húsleves:) Ja, és le is lehet fagyasztani a levest, miután átszűrted, és eseteleg máskor elővenni.

Mélyhűtőbe elteszem dobozba ami megmarad. Mártásokhoz alaplének is jó.
Hogyan kell úgy főzni, hogy maradjon maradék? Nálam mindig minden elfogy. Viszont én úgy gazdálkodom, hogy csalok. Egész csirkének a mellét soha nem teszem se levesbe, se pörköltbe. Összegyűjtöm, és általában édes-savanyút készítek belőle. Venni nem veszek külön mellet, mert arany ár. Ha lecsót főzök, akkor lopok el egy merőkanálnyit, mert másnap a pörkölt alapja az lesz. A Húsvéti sonka levét 8 nagy tejfölös edénybe tettem a mélyhűtőbe. Kettőt már elhasználtam, víz helyett felengedni a paprikás krumplit. Isteni. megbolondítja. Majd amikor lesz lecsószezon, akkor minden egyes alkalommal egyet-kettőt egészen apróra szelve teszem el a mélyhűtőbe. Észre se veszem, s télire megvan a pörköltalaphoz. Törtpaprikát már évek óta nem veszek boltba. Csak kilóra háztól. A petrezselyemzöldet a kertemből elkezdem gyűjteni, a kaprot, a zeller zöldjét. Amiért csak lehet pénzt nem adok ki. Feleslegesen.
Ha eszembe jut valami, még visszanézek hozzád Ginesz. Okos ötlet volt ez tőled! :)
Köszönjük, jó ötleteket adtál.

Én a maradék pörköltből húsos gombócot készítek.
Nagyon fincsi!
Nekem a pöriből mindig gulyáslevest kell csinálni, de ez is nagyon fincsi lehet, kipróbálom:-)
A húsleves nekem is a mélyhűtőben:-) egyik nap borsóleves lesz belőle, utána karalábleves, majd paradicsom leves...de ezt tényleg csak két-három tányérral készítek.Ekkorák a mélyhűtős dobozaim:-))
Kedves Ginesz, nálam a húslevessel van a gond, a főtt húst kieszik belőle, a levéből egy-egy tányérral, aztán a többi ott marad. Ilyenkor én beteszem a hűtőbe, másnap pedig grízgaluskát szaggatok bele, sokkal jobban fogy, mint a hagyományos húsleves:) Ja, és le is lehet fagyasztani a levest, miután átszűrted, és eseteleg máskor elővenni.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: