újabb események régebbi események további események
19:41
wadbikaiy új cikket töltött fel
19:30
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
19:26
wadbikaiy új hozzászólást írt az egyik cikkéhez
09:18
Tündér módosította a naplóbejegyzését
01:08
EdwardIsoma regisztrált a weboldalra
16:11
Blendervjo regisztrált a weboldalra
09:55
tushots új cikket töltött fel
09:39
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
18:00
Clara62 új cikket töltött fel
19:14
fyeifCitle regisztrált a weboldalra
09:55
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
09:31
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
19:25
Anyu módosította a naplóbejegyzését
19:20
Anyu új bejegyzést írt a naplójába
14:22
Ilpaki új cikket töltött fel
07:19
Augustbny regisztrált a weboldalra

Egy kis spórolás

2010. június 3. - Látogatók száma: 369

Mit csináljak az előző napról megmaradt étellel, hogy ne kelljen kidobni, ha már a család nem hajlandó megenni....na, nem azért mert rossz, csak azért mert.

Én mindennap főzök. Tudom ez fura, de nekem így teljes egy napom.
A legnagyobb gondot az jelentette, hogy a család nem mindig evett meg mindent a mennyiség miatt, viszont másnap már nem kellett nekik. Így elő kellett vennem az eszem, hogy miből, mit lehet csinálni másnap.

Egyszerű tejfölös leves: 3-4 közepes burgonya, zöldség, répa, vegeta. Amikor a burgonya megfőtt, akkor egyet kivettem a levesből, összetörtem és egy tojással meg finom liszttel nokedli állagú masszát kevertem belőle. Kicsi gombócokat gyúrtam és vissza a levesbe. Egy tojás sárgáját meg egy nagy kanál tejfölt összekevertem és ráöntöttem a levest. Másnap meg: csináltam egy fokhagymás, hagymás pirospaprikás rántást, egy kis köménymaggal és pár karika kolbásszal, rá a másnapos levest, máris lett belőle egy jó kis krumplileves. Sütöttem még mellé jó sok palacsintát és már készen is volt a menü, amit nagyon szerettek.

A másik, amiből mindig maradt, burgonyapüré. Este, ami délben megmaradt egy tojással és finomliszttel, kicsi tejjel nem túl kemény masszát csináltam és kanállal forró olajba szaggatva, megsütöttem. Lekvárral és porcukorral imádták a gyerekek.

Megmaradt a sült húsból is egy - két darab mindig. Mikor már meguntam a hűtőbe pakolászni, akkor összekockáztam és fokhagymával, borssal újra sütöttem, jó szaftosra. Sültkrumpli mellé és kész is volt a brassói, amiről megint csak nem lehetett megállapítani, hogy nem aznap csináltam meg:-))

Ha, Neked is van ilyen, vagy hasonló ötleted, nagyon szívesen elolvasnám és ki is próbálnám a mai árak mellett, minden ilyen ötlet jól jöhet.

A cikket írta: ginesz

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. július 29. 21:01
minden hónap végén igen sokszor van nálunk a "mindent" bele című pizza, vagy lasagne, vagy tojáslepény
mivel semmit sem dobunk ki, felhasználunk mindent ezekhez az ételekhez
jó volt olvasni írásod
:)
2010. június 11. 18:37

megtekintés Válasz erre: anubis - 2010. június 3. 12:12

Kedves Ginesz, nálam a húslevessel van a gond, a főtt húst kieszik belőle, a levéből egy-egy tányérral, aztán a többi ott marad. Ilyenkor én beteszem a hűtőbe, másnap pedig grízgaluskát szaggatok bele, sokkal jobban fogy, mint a hagyományos húsleves:) Ja, és le is lehet fagyasztani a levest, miután átszűrted, és eseteleg máskor elővenni.

Mélyhűtőbe elteszem dobozba ami megmarad. Mártásokhoz alaplének is jó.
2010. június 7. 18:43
Hogyan kell úgy főzni, hogy maradjon maradék? Nálam mindig minden elfogy. Viszont én úgy gazdálkodom, hogy csalok. Egész csirkének a mellét soha nem teszem se levesbe, se pörköltbe. Összegyűjtöm, és általában édes-savanyút készítek belőle. Venni nem veszek külön mellet, mert arany ár. Ha lecsót főzök, akkor lopok el egy merőkanálnyit, mert másnap a pörkölt alapja az lesz. A Húsvéti sonka levét 8 nagy tejfölös edénybe tettem a mélyhűtőbe. Kettőt már elhasználtam, víz helyett felengedni a paprikás krumplit. Isteni. megbolondítja. Majd amikor lesz lecsószezon, akkor minden egyes alkalommal egyet-kettőt egészen apróra szelve teszem el a mélyhűtőbe. Észre se veszem, s télire megvan a pörköltalaphoz. Törtpaprikát már évek óta nem veszek boltba. Csak kilóra háztól. A petrezselyemzöldet a kertemből elkezdem gyűjteni, a kaprot, a zeller zöldjét. Amiért csak lehet pénzt nem adok ki. Feleslegesen.
Ha eszembe jut valami, még visszanézek hozzád Ginesz. Okos ötlet volt ez tőled! :)
2010. június 3. 17:01
Köszönjük, jó ötleteket adtál.

Én a maradék pörköltből húsos gombócot készítek.
Nagyon fincsi!
2010. június 3. 13:30
Nekem a pöriből mindig gulyáslevest kell csinálni, de ez is nagyon fincsi lehet, kipróbálom:-)
2010. június 3. 12:14
A húsleves nekem is a mélyhűtőben:-) egyik nap borsóleves lesz belőle, utána karalábleves, majd paradicsom leves...de ezt tényleg csak két-három tányérral készítek.Ekkorák a mélyhűtős dobozaim:-))
2010. június 3. 12:12
Kedves Ginesz, nálam a húslevessel van a gond, a főtt húst kieszik belőle, a levéből egy-egy tányérral, aztán a többi ott marad. Ilyenkor én beteszem a hűtőbe, másnap pedig grízgaluskát szaggatok bele, sokkal jobban fogy, mint a hagyományos húsleves:) Ja, és le is lehet fagyasztani a levest, miután átszűrted, és eseteleg máskor elővenni.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: