újabb események régebbi események további események
16:04
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
17:21
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Egybesült töltött fasírt, - kicsit másképp

Látogatók száma: 793

Hozzávalók:

1 kg darált hús (ha lehet, vegyesen sertés és marha)
10 dkg füstölt mangalica szalonna
1 db közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
5 db tojás
3 db szikkadt zsemle
20 dkg szeletelt bacon
2 köteg friss petrezselyem
3 evőkanál mangalica zsír
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 db apró kockákra vágott pritaminpaprika

bors

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a tisztított és felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba is megdinsztelődött, belerakjuk a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, és össze rottyantjuk az egészet. Félre tesszük hűlni. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk, egy tálba tesszük. Hozzá adunk egy tojást, és a kihűlt petrezselymes gombát. Megkóstoljuk, és ha szükséges, utána sózunk, borsozunk. A darált húst jól összekeverjük a szintén darált szalonnával, a négy tojással, a kakukkfűvel, az őrölt pirospaprikával, a pritamin kockákkal, és szintén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, vagy kettéosztjuk, és két baconnal bélelt őzgerincformába rakjuk. Kilapítjuk úgy, hogy téglalap alakot kapjunk. A téglalap közepébe halmozzuk a gombás-zsemlés tölteléket, és egyenletesen elosztjuk. Vizes kézzel rásimítjuk két oldalról a húsmasszát, és beburkoljuk vele a tölteléket. A kapott rúd tetejére tesszük a bacon szeleteket, és előmelegített sütőben alufólia alatt kb.: 180-200 fokon 40 percig sütjük, időnként a saját zsírjával locsolgatva, majd a fóliát levéve még 10 percig sütjük, amíg szép pirosra nem sül! Kis pihentetés után a sütőpapírral együtt kiemeljük, és szeleteljük. Hidegen és melegen egyaránt kitűnő!
Köretként zöldséges rízst, és ecetes céklasalátát kínálunk mellé!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

3 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Ezt is ki kell majd próbálnom!

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Szigorúan követve, lépésről, lépésre e receptedet,
mert csak úgy lenne az egésznek értelme, nekem elhiheted...
Mintha nem tudnád, hogy a marhát neked kellene,
mivel itt nálunk nem darálják le így se, úgy se...
Jó, hogy ez téged nem, de engem biza zavarna...
Ha egyszer megtehetném, én sem apróznám el...
megsütném az egészet, ahogy illik egy az egybe...
Mit számítana, ha csak ketten ennénk belőle...
beosztva szinte az egész hétre fenséges étek lehetne...
Pontosan ezt írta az orvos nekem is fel a receptre!

Kedves Zséva!

Igazad van, nekem kell ledarálni, ráadásul kétszer,
hogy jó krémes legyen az állaga! Én a sertéshúst is
magam darálom, mert így biztos, hogy nem kerül
bele semmi olyan, ami nem belevaló! Pedig én
nyugodtan megbízhatok a hentesemben , mert ő
az egyik barátom! Egyébként örülök, hogy elnyerte
a tetszésedet ez a saját kitalációm! A jövő hónapban
biztos én is elkészítem! Most "csak" Stefánia vagdaltat
készítettem! Tudod, az egyik rúd parasztkolbásszal, a
másik főtt tojással van töltve!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: Müszélia

finom! de hányan vagy te, hogy ekkora adagot készítesz magadnak?

Kedves Müszélia!

Én ugyan egyedül élek, ráadásul nem is eszem sokat,
de azért mindig van valaki, aki rágerjed a főztömre,
vagy a süteményeimre! Nekem meg könnybe lábad a
szemem, amikor látom, hogy mennyire ízlik az alkotásom!
Egy szó, - mint száz, az általam készített ételt soha nem
kellett kidobnom azért, - mert nem fogyott el!

Pussz: emillio

megtekintés Válasz erre: Tündér

Szia Emillio!

Ezt mikor készíted? Jövök! :D

Pussz,

Tündér

Kedves Tündér!

Sajnálattal közlöm, hogy ennek az általam kitalált
receptnek az elkészítéséhez egy kis hibája volt!
Nem volt itthon minden hozzávaló, ezért mára
(vasárnapra, és ameddig még tart) én Stefánia vagdaltat
készítettem! (puha parasztkolbásszal, illetve főtt tojással
töltött egybesült fasírtot) Mellé a köret rizi-bizi lett!
Ha ez is megfelel, akkor jöhetsz! (:-D)

Pussz: emillio
Szigorúan követve, lépésről, lépésre e receptedet,
mert csak úgy lenne az egésznek értelme, nekem elhiheted...
Mintha nem tudnád, hogy a marhát neked kellene,
mivel itt nálunk nem darálják le így se, úgy se...
Jó, hogy ez téged nem, de engem biza zavarna...
Ha egyszer megtehetném, én sem apróznám el...
megsütném az egészet, ahogy illik egy az egybe...
Mit számítana, ha csak ketten ennénk belőle...
beosztva szinte az egész hétre fenséges étek lehetne...
Pontosan ezt írta az orvos nekem is fel a receptre!
finom! de hányan vagy te, hogy ekkora adagot készítesz magadnak?
Szia Emillio!

Ezt mikor készíted? Jövök! :D

Pussz,

Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: