újabb események régebbi események további események

Epertiramisu és Epres bombák

2010. május 13. - Látogatók száma: 31

Épp ma kaptam ezt a receptet és arra gondoltam, hogy megosztom Veletek
is. Még nem tudom, hogy finom-e, de a címéből sejtem, hogy az lesz.

Epertiramisu

Hozzávalók:

6 lap zselatin, 60 dkg eper, fél citrom, 10 dkg porcukor, 4 evőkanál málnaszörp, 30 dkg mascarpone (olasz, magas zsírtartalmú, folyékony sajtfajta), 1,5 dl natúr joghurt, só, 2 dl tejszín, 25 dkg babapiskóta.

Elkészítése:

2 és 4 lap zselatint külön-külön hideg vízbe áztatunk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a felét apróra vágjuk és félretesszük. A citrom héját lereszeljük, levét kipréseljük. A maradék epret 2 evőkanál porcukorral, a citrom héjával és levével együtt turmixoljuk. A 2 lap beáztatott zselatint lecsöpögtetjük, majd kis lángon kevergetve megolvasztjuk. 2 evőkanál málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes eperbe forgatjuk. A mascarponét a joghurttal, csipetnyi sóval, a maradék cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi eperpürével óvatosan a mascarponés masszába keverjük úgy, hogy márványos legyen. Végül a babapiskóta egy részét kelyhekbe tördeljük, eperpürével megkenjük, és a tejszínes mascarponéval befedjük. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Egy órára hideg helyre állítjuk, tálaláskor az apróra vágott eperrel díszítjük.

Epres bombák

Hozzávalók (6 személyre):

4 tojássárgája, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg zselatinpor, 6 dl tejszín, 50 dkg eper; a díszítéshez mentalevél.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Közben egy másik edényben a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd megállás nélkül keverve a tojásos masszába öntjük, tűzre tesszük, és kis lángon sűrű krémmé főzzük. A zselatint langyos vízbe szórjuk, majd óvatosan melegítve feloldjuk. Ha kihűlt, a krémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát lecsipkedjük. 6 kis formát hideg vízzel kiöblítünk, mindegyikbe kétujjnyi habos keveréket öntünk, gyümölccsel megszórjuk. Hideg helyre állítjuk, megvárjuk, amíg a massza megdermed, majd ezt a műveletet még kétszer megismételjük. Tálaláskor a formák tartalmát kis tányérokra borítjuk, és eperrel, mentalevéllel díszítjük.

A cikket írta: hmanocska

1 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. szeptember 8. 12:40
Egyik receptedet olvasom a másik után,most már tényleg hízok mire a végére érek nekik! Nagyon jól hangzanak, már ha az eperre rá gondolok az is elég.
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: