Fehérbabos egytálétel.
Látogatók száma: 366
Az élet néha úgy hozza,hogy gyorsan ebédet kell az asztalra tenni,ilyenkor születnek a tartalmas egytálételek.
A fehérbabos egytálételem is egy hirtelen felindulásból elkövetett ebéd volt.Gyorsan kellett főznöm jó és laktató ételt..Azért leírom :
Nos legutóbb bevásárláskor vettem kockázott bacont,három rekeszest.Volt itthon fehérbab konzervem,mirelit vegyes zöldségem,ezek voltak az alap hozzávalók.
Felaprított hagymát dinszteltem,adtam bele egy kis fokhagymát is,majd a felkockázott bacont is beleforgattam.Miután kicsit átsütöttem,hozzáadtam a mirelit zöldséget és tettem hozzá két kiskanál paradicsompürét.Addig pároltam fedő alatt,míg a zöldség megpuhult.Hozzáadtam a konzerv babot és összefőztem.Kis csípős paprikával ízesítettem még.Volt még kb 1/4 tasak csigatésztám maradva,azt delikátos vízben megfőztem és a leszűrt tésztát is hozzácsaptam a babhoz.Igazán tartalmas egytálétel lett!A hozzávalók tetszés szerint változtathatók.Lehet hússal is készíteni és babérlevéllel,kakukkfűvel ízesíteni,ahogy valahol olvastam,de én a kakukkfűvel nem vagyok közeli barátságban,helyette viszont aprított petrezselymet tettem még az ételbe.
Jó étvágyat!Nekünk volt:)
A cikket írta: Anyu
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Puszi
Válasz erre: zsoltne.eva
Jó, ha van otthon arany tartaléknak ilyen-olyan bab konzerv... ügyes háziasszony - főleg nyakunkon a lecsószezon - ripsz-ropsz összedob egy finom lecsót és arra ráönti a babkonzervet... Én szeretem a tartalmas egytálételeket... Egy próbát megér, mert én mondom nem fogsz benne csalódni! :-)
Puszi
Puszi
Válasz erre: Sanda
Vigyázat, azért az egytálétel nem azt jelenti, hogy válogatás nélkül mindent összerakunk.
A fehérbab-konzervből nagyon jó hagymás babsalátát is szoktam csinálni, igaz, nem főételnek, de még zsíroskenyérrel is egy finom vacsora lehet...
Válasz erre: Ilona
Én a fehérbabból főzeléket szoktam készíteni, hasonlóan, mint Te, csak tészta nélkül. A bacon megsütve jó feltétnek. Viszont a tészta helyett zsemlegombóccal tálalom, az is pillanatok alatt elkészül és így elkészítve nagyon finom...
A fehérbab-konzervből nagyon jó hagymás babsalátát is szoktam csinálni, igaz, nem főételnek, de még zsíroskenyérrel is egy finom vacsora lehet...
Jó ha a magunk józan "paraszti" esze után megyünk,mert mostanság hol ezt,hol azt kiáltják ki károsnak és mikor már sikerült az embereket jól elijeszteni,akkor kiderül,hogy mégsem káros sőt.Főzzük csak a jó kis egyszerű általunk szeretett ételeket,nincs azokkal különösebben baj,ha tudjuk a mértéket!
Puszi