újabb események régebbi események további események
22:22
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
20:54
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
20:38
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
20:10
Cutterrsn regisztrált a weboldalra
20:03
Glassftd regisztrált a weboldalra
17:48
Black Ice módosította a cikkét
17:11
Black Ice új cikket töltött fel
07:40
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
07:29
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
05:33
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
20:47
Berni74 regisztrált a weboldalra
21:18
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:12
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:08
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
21:00
barnajozsefne1 új cikket töltött fel
19:51
barnajozsefne1 regisztrált a weboldalra
12:41
Black Ice módosította a cikkét
11:37
Black Ice új cikket töltött fel
21:09
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Fehérbabos egytálétel.

2015. május 16. - Látogatók száma: 363

Az élet néha úgy hozza,hogy gyorsan ebédet kell az asztalra tenni,ilyenkor születnek a tartalmas egytálételek.

A fehérbabos egytálételem is egy hirtelen felindulásból elkövetett ebéd volt.Gyorsan kellett főznöm jó és laktató ételt..Azért leírom :
Nos legutóbb bevásárláskor vettem kockázott bacont,három rekeszest.Volt itthon fehérbab konzervem,mirelit vegyes zöldségem,ezek voltak az alap hozzávalók.
Felaprított hagymát dinszteltem,adtam bele egy kis fokhagymát is,majd a felkockázott bacont is beleforgattam.Miután kicsit átsütöttem,hozzáadtam a mirelit zöldséget és tettem hozzá két kiskanál paradicsompürét.Addig pároltam fedő alatt,míg a zöldség megpuhult.Hozzáadtam a konzerv babot és összefőztem.Kis csípős paprikával ízesítettem még.Volt még kb 1/4 tasak csigatésztám maradva,azt delikátos vízben megfőztem és a leszűrt tésztát is hozzácsaptam a babhoz.Igazán tartalmas egytálétel lett!A hozzávalók tetszés szerint változtathatók.Lehet hússal is készíteni és babérlevéllel,kakukkfűvel ízesíteni,ahogy valahol olvastam,de én a kakukkfűvel nem vagyok közeli barátságban,helyette viszont aprított petrezselymet tettem még az ételbe.
Jó étvágyat!Nekünk volt:)

A cikket írta: Anyu

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

2015. május 16. 19:52
Jó, ha van otthon arany tartaléknak ilyen-olyan bab konzerv... ügyes háziasszony - főleg nyakunkon a lecsószezon - ripsz-ropsz összedob egy finom lecsót és arra ráönti a babkonzervet... Én szeretem a tartalmas egytálételeket... Egy próbát megér, mert én mondom nem fogsz benne csalódni! :-)

Puszi
2015. május 16. 19:58

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva - 2015. május 16. 19:52

Jó, ha van otthon arany tartaléknak ilyen-olyan bab konzerv... ügyes háziasszony - főleg nyakunkon a lecsószezon - ripsz-ropsz összedob egy finom lecsót és arra ráönti a babkonzervet... Én szeretem a tartalmas egytálételeket... Egy próbát megér, mert én mondom nem fogsz benne csalódni! :-)

Puszi

Biztos nem:) A család meg szereti a lecsót is 1 kivétellel.
Puszi
2015. május 16. 20:00
Vigyázat, azért az egytálétel nem azt jelenti, hogy válogatás nélkül mindent összerakunk.
2015. május 16. 20:07

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2015. május 16. 20:00

Vigyázat, azért az egytálétel nem azt jelenti, hogy válogatás nélkül mindent összerakunk.

Nem válogatás nélkül,csak ami jó bele.
2015. május 16. 21:37
Én a fehérbabból főzeléket szoktam készíteni, hasonlóan, mint Te, csak tészta nélkül. A bacon megsütve jó feltétnek. Viszont a tészta helyett zsemlegombóccal tálalom, az is pillanatok alatt elkészül és így elkészítve nagyon finom...

A fehérbab-konzervből nagyon jó hagymás babsalátát is szoktam csinálni, igaz, nem főételnek, de még zsíroskenyérrel is egy finom vacsora lehet...
2015. május 17. 10:33

megtekintés Válasz erre: Ilona - 2015. május 16. 21:37

Én a fehérbabból főzeléket szoktam készíteni, hasonlóan, mint Te, csak tészta nélkül. A bacon megsütve jó feltétnek. Viszont a tészta helyett zsemlegombóccal tálalom, az is pillanatok alatt elkészül és így elkészítve nagyon finom...

A fehérbab-konzervből nagyon jó hagymás babsalátát is szoktam csinálni, igaz, nem főételnek, de még zsíroskenyérrel is egy finom vacsora lehet...

Megtanultunk alkotni,abból ami van és milyen jó dolgok alakulnak aztán ki a kényszer szülte helyzetekből!A főzeléket is szeretem fehérbabból.
Jó ha a magunk józan "paraszti" esze után megyünk,mert mostanság hol ezt,hol azt kiáltják ki károsnak és mikor már sikerült az embereket jól elijeszteni,akkor kiderül,hogy mégsem káros sőt.Főzzük csak a jó kis egyszerű általunk szeretett ételeket,nincs azokkal különösebben baj,ha tudjuk a mértéket!
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: