Fehérboros birslekvár
Látogatók száma: 108
Fehérboros birslekvár mazsolával, szegfűszeg, fahéj ízesítéssel.
Egy adag birset megmosunk, ledörzsöljük, hogy ne legyen szőrös, aztán feldaraboljuk, a magházát eltávolítva, majd megfőzzük, a főzőlébe kerül egész fahéj, szegfűszeg. Azokat nem turmixolom bele, majd ki kell szedni. Kb fél órát főtt.
Amikor langyosra hűlt, akkor a turmixgépbe öntünk két deci vizet és egy adag cukrot vagy édesítőszert és a puhára főtt birset. Víz nélkül nem ment, mert leégett volna a motor, de ez lekvárnak készül, a birsalmasajtot botmixerrel kell. Az összeset pépesíteni, hozzáadni az 1 üveg bort, én 1 kiló cukrot és egy kevés édesítőt adtam hozzá, de aki édesebb szájú, az tehet bele még cukrot, ízlés dolga. A pépbe tettem egy csomag mazsolát és őrölt fahéjat még, valamint dzsemesítőt az előírás szerint, de csak 2 csomagot, mert anélkül is elég kemény.
9 db 720 ml-es üveggel lett, de a fele birs megmaradt, azt holnap készre főzöm meggy hozzáadásával, éjszakára hűtőbe került.
Hozzávalók még egyszer:
Birs és egyéni ízlés szerint:
bor, cukor vagy édesítőszer, szegfűszeg, fahéj egész és őrölt, mazsola
A cikket írta: Virág
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: D Klári
Finom lehet. Még sosem csináltam.
Válasz erre: Yolla
Köszönöm, Virág, nagyon kedves vagy, csak cukros vagyok, maximum egy kanállal ennék.
Válasz erre: Virág
Viszek fel Juditnak és ha összefuttok megint akkor részedre is viszek egy kis üveggel. :) Feltéve, h elbírom a csomagjaimat. :D
Válasz erre: Yolla
Hmmm, nekem már csorog a nyálam!
Szívesen megkóstolnám!
Szívesen megkóstolnám!