Fél évig kerestem ezt a receptet!
Látogatók száma: 723
A kedvencem! Sokáig bűnöztem a vállalati büfében ezzel a tortával, amíg aztán egy barátnőm segítségével ráakadtam a neten. Isteni finom, csak ajánlani tudom. Az ízvilága miatt a férfiak kedvence is! :)))))))))))))))))
Egyszer, Apusnak meséltem a tortáról. Hümmögött, mert édesség miatt soha nem fog verekedésbe keveredni. Neki meglegyen a mézes krémes Babó módra és kész.
- Mi olyan jó benne? - néz rám a kedvenc foteljában ücsörögve.
- Hát az az ízvilág... - nézek magam elé töprengve. - A vanília...csoki... a rum..
Az utolsó összetevőnél felcsillan a szeme! :)))
Kaszinó torta
Hozzávalók a tésztához: 6 egész tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 6 púpozott evőkanál liszt, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó.
A krémhez: 2 vaníliapuding, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 2 dl tejszín. Ízesítéshez: 5 cl kaszinó rum, 2 evőkanál tej. Díszítéshez: 1 tábla csokoládé, tejszínhab.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat kettévesszük és a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a tojássárgáját, lazán beledolgozzuk a lisztet és kizsírozott, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Úgy kell a lapokat megsütni, hogy vékony piskótalapok legyenek. Tehát mindegyik lapot új sütőpapírra kell önteni, egyenletesen elosztva. Pár lap anyagához keverünk egy evőkanál kakaót. Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. Kb. hat vagy nyolc vékony piskótalapot fogunk megsütni.
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tejszínt felverjük és lazán hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A tortaformában állítjuk össze. A lapokat, töltés előtt meglocsoljuk (bőven, hogy cuppogjon) rumos tejjel, rákenjük a krémet, a kakaós lapokra baracklekvárt is kenünk. Ha összeállítottuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy tömörebb legyen. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. Felvert tejszínhabot kenünk rá, majd reszelt csokoládéval díszítjük.
Ez az a torta, amelynek nincs ideje megromlani nálunk! :)))))))))))
Jó étvágyat kívánok!
A cikket írta: Babenko
Hozzászólások
időrendi sorrend
Válasz erre: Fiona
Látom, megtaláltad a receptek helyét. Várom a többit..., meg a "kajafotókat".
Imádom éhesen lapozgatni a szakácskönyvgyűjteményem és a fotókat bámulni. Szerintem ezektől lesz az ember igazán elhivatott.
Imádom éhesen lapozgatni a szakácskönyvgyűjteményem és a fotókat bámulni. Szerintem ezektől lesz az ember igazán elhivatott.