újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Ff. gasztroblogger csőben sült brokkolis csirkéje

Látogatók száma: 865

Nincs jobb az ingynél! A ff. gasztrobloggerek álom ebédjét dobjuk ma össze. Figyeljetek bloggertársak!

Éhes Simon csőben sült csirkével álmodik... Csakhogy ne vessétek a szememre, hogy én folyton-folyvást kihasználom a barátaimat, így ma ők megmenekülnek a korgó gyomromtól. Ezen a szép vasárnap délelőtti napon, az egyik ügyfelünket húzzuk csőbe. Géza gazdához látogatunk el, hogy annak egy termékét teszteljük, az élőállatot, a frissen levágott csirkét. A hozzáadott brokkoli és a kupica pálinka, csak hab lesz a csirke véres torkán.
Az első lépésként felhívjuk Géza gazdát, hogy nagy baj van. Elmondjuk neki a tényállást, hogy a beszállító nem fogadja el a méreten aluli csirkéit. Mindezt a hitelesség kedvéért ijedten és levegőért kapkodva adjuk elő. Vázoljuk, hogy a következő szállítmányról most mondjon le, a megrendelő tajtékzik, már látni se akar több GG-csirkét. Amikor Géza gazda hangja remegni kezd, hogy de ő már bemélyhűtötte a következő exportcsirkét, ami a kamiont várja, akkor essen meg rajta a szívünk, és mondjuk, hogy esetleg egy megoldás talán mégis lenne... és várjuk a kérdést!
"Mi kedves Simon?"
Kedves ff. gasztrobolggerek, itt kezdődik a csirke csőbehúzása. Sok főző blogon magyarázzák ezt női kollégáim... miként süssünk, főzzünk... De mi ff-ak tudjuk, hogy a sütés-főzés lényege, az étkezés. A hozzá vezető út pedig, nem edényekkel és sütőkkel, hanem fortélyokkal van kikövezve.

Akkor lássuk Géza bátyánk csőben sült brokkolis csirkéjének hozzávalóit:
Először is végy egy okos ff. gasztrobloggert. Az mondja el Géza gazdának, hogy a szállításnak egy eshetősége talán maradt. A helyszíni jegyzőkönyv. Ecseteljük, hogy az ügyfél a nyers csirkék víztartalmát kifogásolta. "Túl sok volt az ICE a csirkében", így egyszerűen egy próbamérést kell eszközölni. Amikor azt kérdezi a gazda, hogy azt "Hogyan?", akkor csak mosolyogjunk a telefonvégen a bajszunk alatt, és csak ennyit mondjunk: "Gyere értem Géza bátyám, hogy ne kelljen részegen hazavezetnem, a többit majd nálad elmondom."

Ezek voltak, amit GG asszonykája hozzárakott a csőben sült csirkénkhez:
1 darab csavaros agyú ff. gasztroblogger
1 darab jegyzőkönyv
25 dekagramm csirkemellfilé
20 dekagramm mirelit brokkolirózsa
10 dekagramm vaj vagy margarin
3 evőkanál liszt
2 deciliter tej
2 deciliter főzőtejszín
Géza szerinti só
ízlés szerinti bors
kevés szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
10 dekagramm sajt
nu meg kis pálesz és házi termelésű bor, az éhes ff. népnek.

Amikor elmagyaráztam Géza bátyámnak, hogyan is készül a jegyzőkönyv. Leesett neki a tantusz.
- Lemérjük sütés előtt a csirkét és utána. Géza bátyám te a kezembe adod a nyers jószágot, én ráállok a mázsára. Miután az asszony megcsinálta nekünk a csőben sült brokkolis csirkét, ismét lemázsáljuk magunkat. És ha a súlyunk megfelelő - itt kacsintunk -, akkor erről jegyzőkönyvet készítünk, és már indulhat is a szállítmány.

Ahogy iszogattunk, hogy azzal is növeljük a mérendő kilóink számát, Klára asszony készítette az ebédet. A csirkemellet vékony szeletekre vágta, a mi ízlésünk szerint sózta, borsozta és a margarin felén nagy lángon hirtelen megsütötte. Közben a brokkolirózsákat fagyott állapotban forró sós vízben megfőzte. Amíg átsültek a húsok, addig a brokkoli is félpuhára főtt. Ez körülbelül tíz perc lehetett, mert addig fogyott el a jó kis házi pálinka, amit Géza bátyánk töltögetett nekünk. Ezután egy kivajazott tűzálló tálba tette a csirkeszeleteket, rá a brokkolit és rászelte a nyers fokhagymát. A serpenyőbe, amiben a hús sült beletette a margarin megmaradt részét, és amikor megolvadt rákanalazta a lisztet és ügyesen elkeverte. Ehhez a tejet és a tejszínt apránként adagolta, míg krémes mártást nem kapott. Azt hiszem, hogy ezt nevezik a hölgy kollégák "besamel" mártásnak. Sóval, borssal fűszerezte azt. A serpenyőben előzőleg sült csirkehús pikáns ízt adott a löttynek. Végül egy pár csipet szerecsendióval meg is fűszerezte azt. A forró mártást a brokkolis csirkemellre öntötte, ráreszelte a sajtot, és betolta az előmelegített sütőjébe.
Körülbelül húsz percet borozgattunk közben, mikor az asszonyság kivette a sütőből az ínycsiklandozó ételt. A sajt már szépen megsült a csirkénk tetején. Krumplipürét készített, és azzal tálalta nekünk. A jegyzőkönyvből kimaradt ananász szeletek díszítették még a csőbehúzott gazdánk csirkéjét.

A mérési jegyzőkönyvet elkészülte után, indulhatott a szállítmány Bruckenbüchnerbe. Mi meg félpityókásan, hazaszállíttattuk magunkat Géza gazda feleségével Budapestre.

Jó étvágyat hölgyeim és uraim!

A cikket írta: Simon

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

megtekintés Válasz erre: Pinokkió

Üdvözlégy mágus!
Hogy neked mindig tele lesz a hasad???
Üdv,
Pí.

Légyen ahogy az úr mondá, "vedd magadhoz barátaidat... és tömesd meg velük a bendőd!"
Simon

megtekintés Válasz erre: Tündér

Simon, te egy huncut gasztroblogger vagy ám!
Mindig olyan érzésem van a cikkeid végére, mintha egész nap te fáradoztál volna az ételek elkészítésével.

Lehet, hogy ezért tetszenek annyira a receptjeid? ;-)

Pussz,

Tündér

kösz tüncimünci!
Simon

megtekintés Válasz erre: Kirka

Simon! Engem nem nyertél meg. Mi lenne, ha egyszer te is konyhatündér lennél? Hívd meg az áldozataid feleségét, amikor te főzöl! Egy palacsinta csak megy?
Kirka

Kirka, mindenkinek nem süthetek a fogára, neked majd egyszer külön vendégséget tartok.
Simon

megtekintés Válasz erre: zsoltne.eva

Köszönöm! Majd visszatérek rá jövő héten! :-)

Várlak, mint a betevő falatot falatom ;-)
Simon
Üdvözlégy mágus!
Hogy neked mindig tele lesz a hasad???
Üdv,
Pí.
Simon, te egy huncut gasztroblogger vagy ám!
Mindig olyan érzésem van a cikkeid végére, mintha egész nap te fáradoztál volna az ételek elkészítésével.

Lehet, hogy ezért tetszenek annyira a receptjeid? ;-)

Pussz,

Tündér
Simon! Engem nem nyertél meg. Mi lenne, ha egyszer te is konyhatündér lennél? Hívd meg az áldozataid feleségét, amikor te főzöl! Egy palacsinta csak megy?
Kirka
Köszönöm! Majd visszatérek rá jövő héten! :-)
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: