újabb események régebbi események további események
22:11
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:10
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:47
EKbvtIaARmVg regisztrált a weboldalra
18:55
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
00:18
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
00:03
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Ff. gasztroblogger pacalpörköltje

Látogatók száma: 325

Kis költségvetésű étkezés ff. gasztrobloggereknek.

Éhes Simon pacallal álmodik... Ma az egyik kedvencem készítjük el, a pacalpörköltet. Már csorog a nyálam, hogy milyen jót fogunk ma is főzni. Persze mivel az idő pénz, és nekünk abból van a legkevesebb, így a pacalpörkölt készítés egy ingyenes változatát mutatom ma be nektek.
Ha valaki nem akar túlzott költekezésbe esni, akkor ajánlom, hogy nézze meg a barátai címlistáját, és küldjön egy köremailt. A csali email receptje: némi elővezetés után, meséljük el, hogy valamelyik nap, milyen vacak pacalt ettünk az egyik részünkről nem reklámozandó étteremben (mivel oda mi nem járunk, így nem lesz nehéz nem nevesíteni a bűnöst). Ha fokozni akarjuk a csali találati arányát, akkor még meséljünk a rég elveszített nagyiról, aki a világ legjobb pacalpörköltjét volt képes nekünk elkészíteni. (A nagyi ilyentén való felhasználását, nem tiltja egyetlen szakácskönyv sem, sőt a nagyi is biztos megértőn néz le fentről, az ő kis éhes unokájára.)
Amennyiben elég sok helyre elküldtük az emailünket, akkor biztos lesz egy barátunk, akinél hétvégén a felesége pont pacalt készít, és a haver dicsekedni akarván a jóasszonnyal, meghív bennünket egy kis pacalozásra (ff. társaimnak mondom, mellékesen sörözésre).
Így tehát az előkészítést és a beszerzést bízzuk bátran a haverunk nejére.

Friss feleségeknek írom a hozzávalókat:
1 kilogramm tisztított marhapacal
3-4-5 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2... paradicsom
1 zöldpaprika
5 evőkanál olaj
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
1 csipet őrölt kömény
1 mokkáskanál szárított majoránna

Elkészítés:
A pacalt többször cserélt hideg vízben mossuk át, majd ezt követően hideg vízben tegyük fel főni (fogjuk meg és vigye az asszony...). Amint felforrt, a vizet öntsük le róla és hideg vízben ismét mossuk át. Ezután sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt és körülbelül 4 óra alatt puhára főzzük (királyi többes). Amíg a pacal fő, közben megtisztítjuk a hagymákat, a fokhagymát és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
A megfőtt pacalt hagyjuk kicsit kihűlni, kivesszük és ceruza vékonyságú csíkokra vágatjuk a haver feleségével, süsse meg az ő kezét :DDD
Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük körülbelül 1 deciliter vízzel. Beledobjuk a pacalszeleteinket, a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával. Mintegy fél órahosszat lassú tűzön főzzük és hagyjuk a levét besűrűsödni.
Ha minden jól ment és időre odaértünk, akkor a haverunk oldalbordája sós vízben főtt burgonyával és egy-egy behűtött sörrel együtt tálalja a két farkaséhes csávónak a remek pacalt.
Ha hálásak akarunk lenni a havernak, nyaljuk ki a tányért az utolsó szőrszálig, és csapjunk a - menet közben előkerült - boros hordó fenekére, no meg az asszonykáéra.

Jó étvágyat hölgyeim és uraim!

A cikket írta: Simon

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Pacalus maximus! A malacpatát beveszem a következő receptembe. Az asszony meg önkéntesen vállalja, csak tud valamit a haver.
simon
Tisztelt Simon!
A hímsoviniszta humora vagy bejön vagy nem, lásd lentebb. Nékem írói szemmel tetszik, mint nő, pediglen nem tudok nyilatkozni. Bár már sok mindennek gondoltak rosszakaróim :D
Bokor
Jó lenne kedves Simon, ha azt is elmondanád - egy ilyen remek receptet feltéve - hol lehet beszerezni a hozzávalót? Barátok híján akár, mert ugye az idő pénz. Éhes gyomor meg "makkal" álmodik.

Nem adom alább! Pacalt akarok!!!!!! :-)
nem téveszted össze a feleséget a cseléddel?
Azannyát! Ez nagyon ottvan gasztrokám!
Tyson

megtekintés Válasz erre: 2inka

Nahát;.
Pedig attól lesz jó csúszós,zselés.

Jujj!

megtekintés Válasz erre: Sanda

A malacpata betette a kaput.

Nahát;.
Pedig attól lesz jó csúszós,zselés.
Kedves Simon!

Te már megint remekeltél! Imádom a pacalt és nincs is mit hozzátennem, vagy elvennem... Ez így jó, ahogy leírtad. Étvágyat azt hoztál, csak pacal nincs, pedig most mit nem adnék érte? :-)

Köszi,
Éva

megtekintés Válasz erre: Maggie

Mi a probléma?

A malacpata betette a kaput.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Te jóságos Isten!

Szia.
Én kínai módra szoktam.

megtekintés Válasz erre: Sanda

Te jóságos Isten!

Mi a probléma?

megtekintés Válasz erre: Maggie

Nyami :) Ez finom lehet, de bevallom én nem főzögetem külön, simán rádobom a pörkölt alapra a felcsíkozott pacalt (szoktam bele tenni 1-2 feldarabolt malacpatát) és megy a kuktába. 1,5-2 óra és lehet enni.

Üdv Maggie

Te jóságos Isten!
Nyami :) Ez finom lehet, de bevallom én nem főzögetem külön, simán rádobom a pörkölt alapra a felcsíkozott pacalt (szoktam bele tenni 1-2 feldarabolt malacpatát) és megy a kuktába. 1,5-2 óra és lehet enni.

Üdv Maggie
Szia Simon!

Bár a pacal nem kimondottan a kedvencem, ez a jóféle elkészítési mód hátha meghozza mások kedvét is hozzá!

Pussz,

Tündér
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: