Gyümölcsleves
Látogatók száma: 276
Gondolkodtam, mi finommal lephetném meg igencsak válogatós sportemberemet. Gyümölcsöket kellene ennie, de ugye férfi ember ritkán...de legyen laktató és "magyaros", de mégse. Ezt találtam ki.
Lehet nem én találtam fel a spanyol viaszt, és még csak ezt a levest sem, de ezt ma én találtam ki még akkor is, ha mások már kitalálták.
Ajánlom mindenkinek, télen majd melegen, nyáron hidegen, eheti a család apraja-nagyja, garantáltan szeretni fogják. Annak is ajánlom, aki nem szereti a gyümi levest, én ugyanis nem szerettem. Eddig...mert minek abba liszt, meg tejföl vagy tej, ki mivel rontja el...
Íme a recept:
Kevéske hideg tejbe csomómentesre kavarunk egy fél zacskónyi vanília pudingot egy evőkanál cukorral, csipet sóval. Kinyitjuk és hozzáadjuk a gyümölcskonzerveket vagy befőtteket a levével együtt. Én epret, sárga- és őszibarackot valamint meggyet használtam. Mindezt megkavarjuk, majd felfőzzük. Közben is óvatosan kavargatjuk, hogy ne törjük össze a gyümölcsöket. Amikor besűrűsödött elzárjuk. Ha túl sűrű, kicsi vízzel hígítjuk és újra forraljuk. Gondolom jó lehet fahéj és/vagy szegfűszeg bele, sajnos nekem nem volt itthon. De így is annyira tökéletes lett a vaníliás alappal, hogy azt elmondani nem lehet.
Persze a párom most találta ki, hogy megkóstolja a húslevesemet, ami annyira ízlett neki, hogy ebből nem is evett...sebaj! Több maradt nekem!
Jó étvágyat! Meglátjátok, minden gyerek szeretni fogja! ;-)) Ha mégsem, a hiba a gyerekben van! ;-)
A cikket írta: MindenHatÓ
Hozzászólások
fordított időrendi sorrend
Köszönjük a receptet, különösen jól esik ebben a hőségben egy hideg gyümölcsleves!
Pussz,
Tündér
Válasz erre: zsoltne.eva
Ezt a hozzászólást törölte a moderátor
Válasz erre: MindenHatÓ
Ezt a hozzászólást törölte a moderátor
Nekem kb.: 250 -280 szakácskönyvem van! Szeretem olvasgatni őket, - mert ihletet adnak! Aztán természetesen a saját elképzelésem szerint alkotom meg a kitalált kaját! A különféle gyümölcslevesek az egyik kedvenc leves fajtám! De, - és ezt most el kell, hogy ismerjem,- még soha sem készítettem tejjel, és puding porral való sűrítéssel. Ahogy olvastam a receptedet, a számba éreztem a levesed ízét! Okvetlenül meg fogom csinálni így is! Én a magozott gyümölcsöt hideg vízben teszem fel egy csipet sóval, ízlés szerinti cukormennyiséggel, pár szem szegfűszeggel, citromhéjjal. Forrás után behabarom egy nagy kanál liszttel csomómentesen elkevert tejföllel. Ismételten felforralom, és tejszínnel selymesítem! Te meg ezt próbáld meg!
Köszönöm a receptedet! Csao: emillio
Válasz erre: emillio
Kedves MindenhatÓ!
Nekem kb.: 250 -280 szakácskönyvem van! Szeretem olvasgatni őket, - mert ihletet adnak! Aztán természetesen a saját elképzelésem szerint alkotom meg a kitalált kaját! A különféle gyümölcslevesek az egyik kedvenc leves fajtám! De, - és ezt most el kell, hogy ismerjem,- még soha sem készítettem tejjel, és puding porral való sűrítéssel. Ahogy olvastam a receptedet, a számba éreztem a levesed ízét! Okvetlenül meg fogom csinálni így is! Én a magozott gyümölcsöt hideg vízben teszem fel egy csipet sóval, ízlés szerinti cukormennyiséggel, pár szem szegfűszeggel, citromhéjjal. Forrás után behabarom egy nagy kanál liszttel csomómentesen elkevert tejföllel. Ismételten felforralom, és tejszínnel selymesítem! Te meg ezt próbáld meg!
Köszönöm a receptedet! Csao: emillio
Válasz erre: MindenHatÓ
Köszönöm én is a tiédet, de én azért csinálom pudinggal, mert tejföllel nem szeretem. Kipróbáltad már? Ízlett??