Hagymalekvár céklával
Látogatók száma: 103
Hozzávalók:
2 db közepes cékla
2 db közepes lila hagyma
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 dkg vaj
2 dl vörösbor
1 dl balzsamecet
1 evőkanál méz vagy nádcukor
1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
só, bors, ízlés szerint
A céklákat félig megfőzzük. Megpucoljuk, lereszeljük, és félre tesszük. A lila hagymákat
megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A póréhagyma szíjas külső levelét leszedjük, és eldobjuk. A póré többi részét a zöld részéig vékonyan felkarikázzuk és a felszeletelt lila hagymával együtt az olaj és a vaj keverékén elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet, vagy a nádcukrot, és időnként megkeverve tovább pároljuk. Mikor már szépen összeesett, hozzátesszük a lereszelt céklát, a lereszelt fokhagymát, és a kakukkfűt. Jól összekeverjük. A vörösbort és a balzsamecetet is hozzáadjuk, és fedő alatt időnként megkeverve lekvár állagúra pároljuk. Sültek mellé kínáljuk.
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
időrendi sorrend
Koszonom, elmentem. Mihelyt lesz ra alkalmam, elkeszitem. Nagyon mutatos es nagyon izgalmasnak tunik!
Cathy
Válasz erre: Yolla
Kedves Emillio!
Sejtettem a címből, hogy Te írtad!
Sikerült kinyitni a savanyúságot, valóban nagyon finom.
Puszi: Yolla
Reméltem, hogy ízleni fog! Egészségedre!
Pussz: emillio
Sejtettem a címből, hogy Te írtad!
Sikerült kinyitni a savanyúságot, valóban nagyon finom.
Puszi: Yolla