újabb események régebbi események további események
17:41
Tündér módosította a naplóbejegyzését
17:40
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
21:36
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
19:35
Nfejdekofhofjwdoe jirekdwjfreohogjkerwkrj rekwlrkfekjgoperrkfoek ...

Hamis birkapörkölt pulykanyakból

Látogatók száma: 92

Ezzel egy öreg barátomnak kívánok emléket állítani! Sajnos, már nincs közöttünk! Ő mondta így: Készítek egy jó birkapörköltet - pulykanyakból! Nyugodj békében Feri bácsi!

Hozzávalók:

2 db pulykanyak
15 dkg füstölt szalonna
2 db közepes fej vöröshagyma
1 db hegyes - erős zöldpaprika
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 kis doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kávéskanál ételízesítő
3 gerezd fokhagyma, vagy 1 evőkanál fokhagymapor
2 db pörköltszaft kocka
Só, ízlés szerint
Bors, ízlés szerint
2 dl száraz vörösbor (el is maradhat)

Elkészítés:

A pulykanyakakat jól megmossuk, lehártyázzuk, és két - három centis darabokra vágjuk. Aki nagyobb darabokban szereti, az ne vágja ilyen kicsire. Én így szeretem! A füstölt szalonnát kisütjük, a szalonnát kivesszük a zsírjából, és félre tesszük. A kisült zsíron a két fej apróra vágott hagymát, és a felkarikázott zöldpaprikát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kis doboz paradicsompürét, és az őrölt paprikát. Megkeverjük, és belerakjuk a feldarabolt pulykanyakat, a zúzott fokhagymát vagy a fokhagymaport, és az ételízesítőt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi. Sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a pörköltszaft kockákat, és a vörösbort. Fedő alatt puhára főzzük, és ha még nem elég sűrű a szaftja, akkor fedő nélkül beforraljuk. A kisütött szalonnát felkockázzuk, és a kész pörköltbe keverjük. Egyet még rottyantunk rajta.

Főtt krumplival, vagy juhtúros galuskával tálaljuk, de akár fusilli, vagy penne is lehet a körete.

Jó étvágyat!

A cikket írta: emillio

2 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

Kedves Emillio!

Kipróbáltam és biza nagyon finom volt!És ahogy Icuka is írta a kutyusnak is leesik valami...Köszi!
Puszi
Felemeltem a hüvelyujjam, Emillio, én szoktam ilyen pörkölet csinálni, garantálom, nagyon finom. A faggyú miatt még birkapölkölet nem csináltam, azt mondják, annak van egy "íze". De nem is lényeges, a barátod hogyan keresztelte el e finom étket, nem a nevét eszem, hanem a húsát. Szóval a pulykanyak husos, jó íze van és ami nekem lényeges, a kutyának is "leesik" valami...:-)
Gratula, Ilona
Kedves Sanda!

Nem, - nem hasonlít, mert nincs neki semmi faggyúíze!
Viszont kellemesen lehet kézbe venni, és szopogatni
a gerinc csontokról a puha, és ízletesen szaftos húst!
De, ha te birkára, vagy bárányra vágysz, - azt kell
csinálnod!
Mint az előszóban utaltam, egy öreg barátom hívta így
a pulykanyak pörköltet! Még, ha nem is bárány, - azért
ez is nagyon finom! Hidd el nyugodtan!

Szeretettel ölelem azt az állandóan kételkedő formádat: emillio
Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy a pulyka ízre hasonlítana a birkára/bárányra/.
Kedves Emillio!

Meghoztad a kedvem,a legközelebbi bevásárláskor veszek pulykanyakat. :) Tésztákat pont vettem.Ha több ínyencséget teszel fel,el fogunk hízni :)
Puszi
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: