újabb események régebbi események további események
21:08
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
11:33
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:26
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
11:16
Tündér új bejegyzést írt a naplójába

Hamis virslis tésztasaláta recept

Látogatók száma: 1 681

Egy baráti családnál, Versenden ettem virslis tésztasalátát. Nagyon ízlett!
Az a baj az otthonról hozott sváb konyhával, hogy amit az anyánk vagy nagyanyánk nem főzött, azt nem igazán ismerjük. Legalábbis az elkészítését. Mondjuk, én ahány helyen megfordultam, mindenhol kíváncsi voltam, hogy mit-hogyan, meg kísérletezni is szeretek. Az igaz, hogy néha teljesen más sül ki a dologból, de annyi baj legyen, amíg ehető a végeredmény.

Most is egy receptre hagyatkoztam, de persze módosítottam az itthon fellelhető dolgok alapján.

Hozzávalók 4 főre:

1 csomag orsótészta
4-5 fej lilahagyma
1 csomag füstölt virsli vagy 20 dkg párizsi
1 nagy doboz tejföl
mustár
majonéz
só, cukor
bors

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, hideg vízzel átöblítjük, és hagyjuk kihűlni. Közben még néhányszor átöblítjük, hogy ne álljon össze.

A hagymát felkockázom, de lehet vékonyra karikázni is, és sóval, cukorral megszórom, hogy levet engedjen. A legjobb ezt a részét előkészíteni fél órával a tésztafőzés előtt, mert ennek állnia kell. Valaki ecetet is tesz bele egy kicsit, én újabban nem.

A virslit felkarikázzuk, vagy felkockázzuk a párizsit, vagy bármilyen hasonló dolgot.

A virslit/egyebet kevés olajon megpiritjuk, majd a tésztához adjuk a hagymával együtt.

Hozzáadjuk a nagy pohár tejfölt. Ízesitjük tetszés szerint mustárral, majonézzel és sóval-borssal.
2-3 órára hűtőbe tesszük.

***

Ma az újdonság varázsával hatott rám, hogy felfedeztem, hogy milyen jól lehet tésztát főzni a kandalló vas tetején is. Csak bedobtam a felforrt, sós vízbe a csomag tésztát, és mire legközelebb ránéztem már puha volt. Azt hiszem csak egyszer kevertem meg közben, nem úgy, mint gázon. A felkockázott párizsit is azon sütöttem. Ugye senki se gondolná?

A cikket írta: Virág

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

fordított időrendi sorrend

Szia Virág!

Naná hogy lehet a vason főzni, eleink is sparheltet használtak felénk :) az valami hasonló hatásfokú lehet, annál jobb töltöttkápit még nem ettem, ami abban készül!

A tésztás cucc jó lehet, ínycsiklandók a képek, de én ezt tonhallal szoktam... /igen, én is néha rittyentek valami gyorsat :) / hagymás alapon konzervton, futtatás, mert ugye már készen van, egy kis pohár tejfölbe, egy nyeletnyi majonéz, pici mustár, csak a színe kedvéért, egy csepp citrom a savanyításhoz, kicsi cukor, bors, só és kész. Összekeverni az egészt és hm.... máris ehető. Ugyancsak orsótésztával szeretem a legjobban :) Az arányokat ne kérdezd, nem számoltam soha, csak az ízre megyek :)

PuSziVirág!
A

megtekintés Válasz erre: Ailet

Szia Virág!

Naná hogy lehet a vason főzni, eleink is sparheltet használtak felénk :) az valami hasonló hatásfokú lehet, annál jobb töltöttkápit még nem ettem, ami abban készül!

A tésztás cucc jó lehet, ínycsiklandók a képek, de én ezt tonhallal szoktam... /igen, én is néha rittyentek valami gyorsat :) / hagymás alapon konzervton, futtatás, mert ugye már készen van, egy kis pohár tejfölbe, egy nyeletnyi majonéz, pici mustár, csak a színe kedvéért, egy csepp citrom a savanyításhoz, kicsi cukor, bors, só és kész. Összekeverni az egészt és hm.... máris ehető. Ugyancsak orsótésztával szeretem a legjobban :) Az arányokat ne kérdezd, nem számoltam soha, csak az ízre megyek :)

PuSziVirág!
A

Köszi A! :-) A sparhertet ismerem, nekünk is volt gyerekkoromban. Nekünk is van a hegyen, csak fele akkora és teatűzhelynek hívják. A receptet is köszi nagyon! :-)
 
Hú! Én ezt nagyon szeretem!:D Köszönjük!

megtekintés Válasz erre:

Hú! Én ezt nagyon szeretem!:D Köszönjük!

Szívesen Nyuszkó! :)

megtekintés Válasz erre: Virág

Szívesen Nyuszkó! :)

:-))
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: