újabb események régebbi események további események
10:46
Tündér egy új programot töltött fel
10:41
Tündér egy új programot töltött fel
10:30
Új cikk került fel a weboldalra
09:38
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
09:36
Tündér módosította a naplóbejegyzését
22:09
Ilona új cikket töltött fel
17:35
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
15:01
emillio módosította a cikkét
14:54
emillio új cikket töltött fel
12:03
Ilpaki módosította a cikkét
11:57
Ilpaki új cikket töltött fel
06:19
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
21:33
zsoltne.eva módosította a naplóbejegyzését
20:56
zsoltne.eva új bejegyzést írt a naplójába
11:51
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
11:47
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
19:06
Ilpaki módosította a naplóbejegyzését
17:09
Black Ice új cikket töltött fel
13:23
Ilona új bejegyzést írt a naplójába
12:09
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába

Három szinű,- három ízű grízgombóc leves

2017. október 7. - Látogatók száma: 58

Hozzávalók:

1. 2,5 dl tej
2. 4 dkg vaj vagy margarin
3. őrölt bors, ízlés szerint
4. só, ízlés szerint
5. 10 dkg búzadara
6. 1 db tojás
7. 2 púpozott evőkanál liszt
8. 2 kávéskanál paradicsompüré (egy kis doboz fele)
9. 2 evőkanál apróra vágott medvehagyma, vagy mirelit spenót
10. 4 leveskockából 3 l húsleves (lehet 2 marha, és 2 csirke kocka)
11. 5 kávéskanál reszelt parmezán (el is hagyható)

A tejet a vajjal felforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A búzadarát folyamatosan keverve hozzá szórjuk, majd kevergetve még főzzük, mielőtt lehúznánk a tűzről. Ha kissé kihűlt, a felvert tojást és a lisztet hozzáadjuk, és 20 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. Ha túl lágy lenne a massza, akkor búzadarával vagy liszttel sűríthetünk rajta, hogy formázni tudjuk!
A masszát 3 részre osztjuk. Az egyiket natúr hagyjuk, a másikat medvehagymával vagy a spenóttal színezzük. (Spenót esetén fokhagymaporral, vagy zúzott fokhagymával ízesíthetjük) a harmadikat paradicsompürével keverjük össze. Ha a megformázott gombócokat soknak találjuk a levesünkbe, akkor a többi gombócot egy tálcán a mélyhűtőbe tesszük megfagyásig. Ne érjenek össze, ez fontos! Ha megfagytak, akkor már egy zacskóba tehetjük őket, így nem fognak összeragadni!

Vizes kézzel kis gombócokat csinálunk mind a három fajtából, és a forrásban lévő levesben 10 perc alatt készre főzzük.
Tálaláskor reszelt parmezánt kínálhatunk hozzá, amivel a levest mindenki a saját tányérján ízlése szerint megszórhatja, de nélküle is nagyon finom!

Jó étvágyat hozzá!

A cikket írta: emillio

0 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2017. október 11. 12:53
Megfőztem!
Egyszínűt ,csak pirosat,amibe kevés gulyáskrémet is tettem.Kicsit sűríteni kellett,mert lágy lett,de utána szépen megfőtt a levesben és jó lett.Olyan mi a csudát kéne főzni?napokra való leveske.Köszi az ötletet!
Puszi
2017. október 10. 12:17

megtekintés Válasz erre: Sanda - 2017. október 9. 16:16

Érdekesen hangzik, de a hús azért hiányzik nekem ebből a levesből.

Kedves Sanda!

Ezt a levest a kispénzűeknek,
és a diétázók részére töltöttem fel!
Ha neked úgy tetszik, akkor főzz
egy olyan húslevest, amilyet szeretsz!
A húsból és a zöldségekből csinálhatsz
egy finom vadast, csak makarónit vagy
spagettit kell mellé főznöd! A lébe meg
belefőzheted a grízgombócokat!
Ekkor persze nincs szükség a leveskockákra!
2017. október 9. 16:16
Érdekesen hangzik, de a hús azért hiányzik nekem ebből a levesből.
2017. október 9. 15:01
Emillio!

A receptet vittem,alkalomadtán ki is próbálom.Köszi!
Pussz
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: