újabb események régebbi események további események
20:50
Pinokkió új cikket töltött fel
20:36
Pinokkió módosította a cikkét
20:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
10:39
Ilpaki új bejegyzést írt a naplójába
00:22
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
02:27
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:56
Pinokkió módosította a cikkét
21:06
Pinokkió új cikket töltött fel
09:11
SExolagonna regisztrált a weboldalra
20:43
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
20:42
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
01:45
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
17:54
Simon módosította a cikkét
17:00
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába
20:47
Pinokkió módosította a cikkét
11:39
Arnold91 módosította a naplóbejegyzését
11:39
Arnold91 új bejegyzést írt a naplójába

Heuréka!!!

2010. július 28. - Látogatók száma: 221

Mindenhez kell ihlet. Nem lehet csak úgy elhatározásból alkotni. Egy festő vagy egy író nem tud tökéleteset alkotni csak azért, mert szorítja a határidő, vagy kell némi konyhapénz. Én pontosan így vagyok a főzéssel.

Nem szeretek főzni. Én abszolút sütés- és édességpárti vagyok, ami rendesen meg is látszik rajtam. Egy csudafinom torta vagy egy gyönyörűre kelt mosolygós kalács már maga a művészet, míg a főzés szükséges.

Baromi fárasztó napom volt, és Drágaférj megkérdezi azonnal, ahogy hazaérek, hogy mi lesz a vacsora.
A "hogy vagy Drága?" rész csak formalitás, az éhség leküzdésének az ösztöne ma is győzött.
Egy finom tejeskávé mellett olvasgatni kezdtem a szakácskönyvgyűjteményem, mely darabszámra majdnem eléri a 100-at. Mivel szinte üres a hűtő, így kevés esélyt láttam arra, hogy fésűs kagylót főzzek rokfortos mártással. vagy valami hasonlót. Imádom a gourman dolgokat, de az alapanyaghiányon túl enyhe túlzásnak tűnt egy "lájtos" szerda estére.

A legjobb módszer, ha beállok a kamra közepére és körbenézek, miközben tárva nyitva a hűtő ajtaja. Valami ilyesmit érezhetett Newton az almás sztoriban...
Hirtelen megvilágosodás!

A következő lett az eredménye:
Csirkehússal és babbal töltött canelloni

Hozzávaló:
néhány cső canelloni (cső alakú olasz száraztészta)
maradék csirkesült
konzerv vörösbab
sűrített paradicsom
tejszín
sajt.

Kivajaztam egy sütőtálat. A húst apróra vagdostam, hozzáadtam a vörösbabot meg a paradicsompürét. Enyhe ízesítés, majd beletömködtem a csövekbe.
Bepakoltam mindet a tálba és nyakonzúdítottam egy nagy adag tejszínnel.
Sajt. Nagyon sok sajt kell rá. Miért? Mert én így szeretem.
..és ennyi.
Meg kell sütni és megenni.
Többet agyaltam az egészen, mint amennyi időbe telt az elkészítése.

A heuréka módszer piciny hibája csak az, hogy ritkán főzök meg egy így születő kaját kétszer.

A cikket írta: kisréka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 17. 12:21
Én is mindig így főzök:)
2010. augusztus 3. 22:32
Ez tényleg jól hangzik . Éhes vagyok :(
2010. július 30. 20:03

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. július 30. 07:48

OFF, de muszáj megjegyezni: nem látom a táskán a LV betűket

LV imádom! :))))
Persze ez nekem megfizethetetlen!!!!
2010. július 30. 07:48

megtekintés Válasz erre: kisréka - 2010. július 28. 19:45

Köszi! Az utolsó két csőbe nem jutott töltelék, azokba mozzarellát gyömöszöltem.
Isteni lett.

OFF, de muszáj megjegyezni: nem látom a táskán a LV betűket
2010. július 29. 09:16
Jól hangzik, biztos fincsi. Megint varázsolni kényszerülök ;-)

Pussz,
Tündér:-)
2010. július 29. 06:58
tetszett, mert nálunk a csirke minden mennyiségben fogy!
:)
2010. július 28. 19:45

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. július 28. 19:16

nyamm! nagyon jól hangzik!

Köszi! Az utolsó két csőbe nem jutott töltelék, azokba mozzarellát gyömöszöltem.
Isteni lett.
2010. július 28. 19:43
Éhes vagyok!
2010. július 28. 19:16
nyamm! nagyon jól hangzik!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: