újabb események régebbi események további események
02:50
unpNkuqvhgqsAxe https://www.google.com/ regisztrált a weboldalra
12:38
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
12:02
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
07:14
Tündér módosította a naplóbejegyzését
07:12
Tündér új bejegyzést írt a naplójába
10:41
Infraredcff regisztrált a weboldalra
08:42
Pinokkió módosította a cikkét
23:19
Pinokkió új cikket töltött fel
08:30
RainMachineipk regisztrált a weboldalra

Heuréka!!!

2010. július 28. - Látogatók száma: 221

Mindenhez kell ihlet. Nem lehet csak úgy elhatározásból alkotni. Egy festő vagy egy író nem tud tökéleteset alkotni csak azért, mert szorítja a határidő, vagy kell némi konyhapénz. Én pontosan így vagyok a főzéssel.

Nem szeretek főzni. Én abszolút sütés- és édességpárti vagyok, ami rendesen meg is látszik rajtam. Egy csudafinom torta vagy egy gyönyörűre kelt mosolygós kalács már maga a művészet, míg a főzés szükséges.

Baromi fárasztó napom volt, és Drágaférj megkérdezi azonnal, ahogy hazaérek, hogy mi lesz a vacsora.
A "hogy vagy Drága?" rész csak formalitás, az éhség leküzdésének az ösztöne ma is győzött.
Egy finom tejeskávé mellett olvasgatni kezdtem a szakácskönyvgyűjteményem, mely darabszámra majdnem eléri a 100-at. Mivel szinte üres a hűtő, így kevés esélyt láttam arra, hogy fésűs kagylót főzzek rokfortos mártással. vagy valami hasonlót. Imádom a gourman dolgokat, de az alapanyaghiányon túl enyhe túlzásnak tűnt egy "lájtos" szerda estére.

A legjobb módszer, ha beállok a kamra közepére és körbenézek, miközben tárva nyitva a hűtő ajtaja. Valami ilyesmit érezhetett Newton az almás sztoriban...
Hirtelen megvilágosodás!

A következő lett az eredménye:
Csirkehússal és babbal töltött canelloni

Hozzávaló:
néhány cső canelloni (cső alakú olasz száraztészta)
maradék csirkesült
konzerv vörösbab
sűrített paradicsom
tejszín
sajt.

Kivajaztam egy sütőtálat. A húst apróra vagdostam, hozzáadtam a vörösbabot meg a paradicsompürét. Enyhe ízesítés, majd beletömködtem a csövekbe.
Bepakoltam mindet a tálba és nyakonzúdítottam egy nagy adag tejszínnel.
Sajt. Nagyon sok sajt kell rá. Miért? Mert én így szeretem.
..és ennyi.
Meg kell sütni és megenni.
Többet agyaltam az egészen, mint amennyi időbe telt az elkészítése.

A heuréka módszer piciny hibája csak az, hogy ritkán főzök meg egy így születő kaját kétszer.

A cikket írta: kisréka

4 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2011. június 17. 12:21
Én is mindig így főzök:)
2010. augusztus 3. 22:32
Ez tényleg jól hangzik . Éhes vagyok :(
2010. július 30. 20:03

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. július 30. 07:48

OFF, de muszáj megjegyezni: nem látom a táskán a LV betűket

LV imádom! :))))
Persze ez nekem megfizethetetlen!!!!
2010. július 30. 07:48

megtekintés Válasz erre: kisréka - 2010. július 28. 19:45

Köszi! Az utolsó két csőbe nem jutott töltelék, azokba mozzarellát gyömöszöltem.
Isteni lett.

OFF, de muszáj megjegyezni: nem látom a táskán a LV betűket
2010. július 29. 09:16
Jól hangzik, biztos fincsi. Megint varázsolni kényszerülök ;-)

Pussz,
Tündér:-)
2010. július 29. 06:58
tetszett, mert nálunk a csirke minden mennyiségben fogy!
:)
2010. július 28. 19:45

megtekintés Válasz erre: Müszélia - 2010. július 28. 19:16

nyamm! nagyon jól hangzik!

Köszi! Az utolsó két csőbe nem jutott töltelék, azokba mozzarellát gyömöszöltem.
Isteni lett.
2010. július 28. 19:43
Éhes vagyok!
2010. július 28. 19:16
nyamm! nagyon jól hangzik!
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: