Hurka készítés emillio módra
Látogatók száma: 46
Arra gondoltam, hogy a megszokott véres és májas hurkák már kicsit unalmasak. Békés megyében csinálnak hasonló hurkákat disznóöléskor,- persze nagyobb adagokban. Ez az adag szerintem bőven elég vacsorára egy négy tagú családnak. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1. 50 dkg sertés hús,
1db fél fejhús
25 dkg tokaszalonna
1 db szív
1 db tüdő
1 db vese
2 fej hagyma
só, ízlés szerint
bors, ízlés szerint
őrölt pirospaprika, ízlés szerint
4 db babérlevél
A disznó fejet, a húst, a szalonnát, a tüdőt, a szívet, és a vesét feltesszük együtt főni. Lassú tűzön 2-3 órát főzzük. Addig a rizst megfőzzük a babérlevelekkel együtt dupla mennyiségű abalében. Ha megfőttek a húsok, akkor kiszedjük, és ledaráljuk a hagymával együtt. Hozzáadjuk a fűszereket, és a főtt rizst. Előtte a rizsből kiszedjük a babérleveleket, és kidobjuk. Alaposan összekeverjük, és tisztára mosott bélbe töltjük. A hurkákat pár percig lassan gyöngyöző abalében megabáljuk, óvatosan kiszedjük, hogy ne repedjenek szét, és utána hagyjuk kihűlni. Másnap hústűvel megszurkáljuk, és közepes hőfokon készre sütjük. Ha van hely még a tepsiben, akkor süthetünk vele együtt krumplit is
Dinsztelt savanyú káposztával fogyasztjuk..
A cikket írta: emillio
Hozzászólások
Ehhez a cikkhez senki nem írt hozzászólást.