Húsos gombóc...
2010. június 11. - Látogatók száma: 155
Ez egy remek régi recept, családi örökség. Amikor sertéspörköltet készítesz - jó sokat - a megmaradt pörköltből tovább lehet fejleszteni a menüsort... Próbáld ki, a férjed ha szereti a masszív kosztot, be fog néki jönni!!
Tehát elkészíted ízlésed szerint a pörköltet. Én szoktam pépesített fokhagymát is tenni bele, törött borsot.
Most következik az újítás:
A pörköltet leszűröm, felfogom a szaftját, s még kedvedre ízesítgesd, hogy azért újnak tűnjön. Fokhagyma, bors.....stb.
Megdarálom a húst.
Gombóc tésztát készítek és mint a szilvás gombócot úgy formázgatom csak a darált pörkölt hússal töltöm meg.
Sós vízben kifőzöm, leöblítem, lecsepegtetem, tálra teszem.
A pörkölt szaftot tejfellel és egy pici étkezési keményítővel besűrítem összefőzöm, s ezzel nyakon öntöm.
Jó sok apróra összevagdalt petrezselyemmel megszórom és máris lehet falatozni.
Időt takarítasz meg, ha dupla adag pörköltet főzöl és az egyik feléből ezt készíted egy másik nap.
Nagyon finom és laktató étel.
Jó étvágyat hozzá!
A párodnak egy pohár sört mellé..... tuti meglesz a "jutalmad".
Ha valaki nem szereti a petrezselymet, akkor sajtot is lehet reszelni rá, de ekkor egy pár percre a sütőbe be kell tenni, hogy ráolvadjon.
Vigyázat! Itt nem kell a zsemlemorzsa!!!!!
A cikket írta: Helena
Hozzászólások
időrendi sorrend
grat.
:)
No, megvan a holnapi menüm!!
Maradék pöri van, öregecske-vénecske krumpli van, már csak tejfölt kell vennem majd hozzá....
DEJÓÓÓÓ!!! :D
Csak öreg burgonyából lehet jó gombóctésztát készíteni.
Tehát olyan burgonyát vegyél ami már öregecske......