újabb események régebbi események további események
18:59
Blenderqpg regisztrált a weboldalra
17:17
wadbikaiy új bejegyzést írt a naplójába
23:48
Plasticpxz regisztrált a weboldalra
10:59
Amazonnnlff regisztrált a weboldalra
01:34
BillyDiurn regisztrált a weboldalra
21:28
Broncojjz regisztrált a weboldalra
21:23
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:22
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:20
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:16
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:14
Horoszkóp új hozzászólást írt egy cikkhez
21:11
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
21:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
20:37
Horoszkóp új bejegyzést írt a naplójába
20:09
Horoszkóp módosította a naplóbejegyzését
09:32
Portablexnu regisztrált a weboldalra
06:25
Ilpaki új cikket töltött fel
01:56
Charlesgal regisztrált a weboldalra
22:54
Cindybebey regisztrált a weboldalra
16:24
Juicerqdn regisztrált a weboldalra

Húsos gombóc...

2010. június 11. - Látogatók száma: 154

Ez egy remek régi recept, családi örökség. Amikor sertéspörköltet készítesz - jó sokat - a megmaradt pörköltből tovább lehet fejleszteni a menüsort... Próbáld ki, a férjed ha szereti a masszív kosztot, be fog néki jönni!!

Tehát elkészíted ízlésed szerint a pörköltet. Én szoktam pépesített fokhagymát is tenni bele, törött borsot.

Most következik az újítás:

A pörköltet leszűröm, felfogom a szaftját, s még kedvedre ízesítgesd, hogy azért újnak tűnjön. Fokhagyma, bors.....stb.
Megdarálom a húst.
Gombóc tésztát készítek és mint a szilvás gombócot úgy formázgatom csak a darált pörkölt hússal töltöm meg.
Sós vízben kifőzöm, leöblítem, lecsepegtetem, tálra teszem.
A pörkölt szaftot tejfellel és egy pici étkezési keményítővel besűrítem összefőzöm, s ezzel nyakon öntöm.
Jó sok apróra összevagdalt petrezselyemmel megszórom és máris lehet falatozni.

Időt takarítasz meg, ha dupla adag pörköltet főzöl és az egyik feléből ezt készíted egy másik nap.

Nagyon finom és laktató étel.

Jó étvágyat hozzá!

A párodnak egy pohár sört mellé..... tuti meglesz a "jutalmad".

Ha valaki nem szereti a petrezselymet, akkor sajtot is lehet reszelni rá, de ekkor egy pár percre a sütőbe be kell tenni, hogy ráolvadjon.

Vigyázat! Itt nem kell a zsemlemorzsa!!!!!

A cikket írta: Helena

5 szavazat

Hozzászólások

Megjegyzés:

időrendi sorrend

2010. augusztus 5. 19:47
Örömmel fogadnám, ha visszajelzést kapnék. Ízlett-e a gombóc?
2010. augusztus 3. 15:46
:)
2010. július 7. 23:48
imádom, mikor a maradékből is fenséges kaját lehet kreálni!!!!
grat.

:)
2010. július 1. 00:32
ÁÁÁÁÁ!! És én ezt így éjfél után olvasom, közben meg nagyokat nyelek!!! ;)
No, megvan a holnapi menüm!!
Maradék pöri van, öregecske-vénecske krumpli van, már csak tejfölt kell vennem majd hozzá....
DEJÓÓÓÓ!!! :D
2010. június 11. 18:34
Jé, ezt én is szoktam készíteni! Éppen így ahogy leírod, a maradék pörköltet felhasználva. Tejföllel. Nyami!. )))))
2010. június 11. 03:25
Úgy megkívántam, míg írtam ma meg el is készíteném, csak egy baj van.
Csak öreg burgonyából lehet jó gombóctésztát készíteni.
Tehát olyan burgonyát vegyél ami már öregecske......
Feleségek.hu csevegő

Online felhasználók:

Privát csevegő béta

Csevegő partnerek: